Studiestart er svært, hvis man er introvert

Facts


Anne Mette Lunde

Kommunikationspraktikant hos ChriChri. 22 år og bosat i København.

Gem

Gem

Nu er det snart studiestart for rigtig mange, og det kan være overvældende med alle de nye indtryk og mennesker. For en som mig, tager det faktisk ret mange kræfter at komme ud og være social på den måde. Jeg er en ret udadvendt type, men med et snert af introvert. Jeg har ikke noget imod at sidde hjemme og hygge mig med Netflix og popcorn for mig selv. Sådan er jeg jo bare, og det der med rus-ture og vildt mange arrangementer omkring studiestart, det kan jeg ikke altid helt kapere. Måske du kan genkende følelsen, jeg kender flere, der har det på samme måde . Det er ikke fordi, jeg ikke kan lide at være social, men bare fordi jeg bruger ret mange kræfter på det, når jeg skal være det. Det kan være lidt svært at forstå, hvis man er typen, der altid er social og som er go’ til det. Jeg kan have svært ved at forstå, hvordan man hele tiden kan være social. Men vi er jo heldigvis alle forskellige og det skal der være plads til.

LÆS OGSÅ: Måneden der gik på redaktionen

Nå, men det at være den type, der har et snert af introvert over sig, kan være svært især ved studiestart. For alle er mega klar på at komme på rus-tur, og så spørger de, om man vil med, og så står man der og siger “Ja, helt sikkert!”, mens man indvendigt bare tænker “ÅH NEJ!” – Det er virkelig ikke altid nemt. Jeg har haft lidt svært ved det, og nogle gange jeg har bare lært, at det er okay, at man melder fra til nogle ting. Man skal bare ikke vælge alt fra og være totalt asocial. Jeg melder fra til nogle ting, og siger derimod ja til noget andet, så man stadigvæk kommer ud og er social med ens nye medstuderende.

LÆS OGSÅ: Lysten til at drive sit eget

Jeg siger ikke nej, fordi jeg ikke gider være sammen med folk – Jeg takker sommetider nej, fordi jeg ikke rigtigt kan overskue det. Jeg har da fortrudt, at jeg er gået glip af nogle ting men så er der andre ting som sagtens kunne undværes 😉

Det jeg har lært, er at det er i orden at sige nej, men det kan sagtens vise sig at være lige så sjovt at sige JA.

Så hvis du, eller en af dine nye med-studerende siger fra til arrangementer, er det jo ikke nødvendigvis fordi personen ikke gider være sammen med jer, men fordi det tager meget energi for den enkelte at gøre det.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være