[single_post_category_name]

I bad med kvinder: Frisindet eller sippet? 

Hænge bryster, små bryster, appelsinhud, deller, fyldige lår og veltrimmede maver – uskrevne spillerregler for hvordan man opfører sig mest naturligt, undgår at stirre for meget på hinanden og ikke ender rumpe mod rumpe med sidemanden – yep, fælles baderum har det hele!

LÆS OGSÅ: Københavns bedste madoplevelser

Disse var en gang et sted, der var fyldt med klassisk, dansk frisind og et sted, hvor man med egne øjne kunne se, hvordan mennesker rent faktisk så ud, men i takt med et stadig større fokus på kropsidealer, er danske kvinder blevet mere blufærdige og skjuler derfor deres kroppe.

Vi må ikke være for høje eller lave, vi skal have velformede bryster, en lille numse, en flad, veltrimmet mave og kilometer lange stænger. (Andre end mig, som falder en lille smule til siden for denne kategori? ;-)) 

”Uskrevne spilleregler for hvordan man opfører sig mest naturligt, undgår at stirre for meget på hinanden og ikke ender rumpe mod rumpe med sidemanden.”

LÆS OGSÅ: Så mange anledninger, så få gaveideer

Det smukke er ofte uopnåeligt, og når vi tager tøjet af, så føler vi os sårbare fordi, at alle andre kan se, at vi ikke er perfekte. Men hvorfor måler vi os mod et ideal som er uopnåeligt? Hvorfor accepterer vi ikke vores kroppe, som de nu en gang er skabt? Jeg kan personligt ikke lade være med at hive i min lille mave, skæve til mit spejlbillede og tænke – ikke flere sukkermadder til mig, med mindre jeg løber mig en laaaaaaaang tur bagefter! 

Jeg ved godt, at jeg som storforbruger af Instagram selv udsætter mig for stor eksponering af ”perfekte” kropsidealer, hvilket jeg derfor måske bare burde stoppe. Men jeg kunne også vælge at indse, at disse billeder oftest optages gennem et filter – et filter som skaber en verden og en illusion, som på ingen måde er realistisk.. En verden og en illusion som derfor bag kameraet er en verden til forskel.

”Det smukke er ofte uopnåeligt, og når vi tager tøjet af, så føler vi os sårbare fordi, at alle andre kan se, at vi ikke er perfekte.”

Filter eller ej, så forbliver faktum, at jeg som kvinde bør stoppe op og nyde min krop som den nu en gang er – jeg mener, på et tidspunkt er brysterne kun på vej et sted – og det er mod SYD, så jeg kan ligeså godt allerede nu begynde at acceptere mine små skønhedsfejl, der kommer sikkert flere med årene 😉 

Så ladies pak rygsækken med en god portion af klassisk, dansk frisind og værdsæt, at vi ikke er ens, men smukke på hver vores individuelle måde. Kliché much? – I know, men det skal der også være plads til 😉 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide