[single_post_category_name]

Københavns bedste madoplevelser

Alle, der har kendt mig i mere end bare fem minutter, kender til min helt store passion for mad. Desværre har jeg aldrig haft den store lidenskab for selv at lave mad, hvilket resulterer i, at jeg tit spise ude – som i meget tit! Jeg elsker at prøve nye spisesteder af, og kommer sjældent det samme sted to gange – medmindre maden bare kan noget helt særligt! Og det er lige præcis, hvad mine 10 favoritter i København kan. Læs med, og bliv inspireret til din næste store madoplevelse…

LÆS OGSÅ: Danmarks bedste guide til København

 

1. Den urbane italiener

På Rantzausgade finder du den virkelig hyggelige restaurant – Scarpetta. Scarpetta serverer italiensk mad – men med et nordisk tvist! Du kan selvfølgelig både finde pizza og pasta på menukortet, men retterne er blevet piftet op med nordiske råvarer – og resultatet må siges at være mere end vellykket! For under 300 kroner bliver du forkælet med en 5-retters menu bestående af de lækreste anretninger. Ordet Scarpetta er et begreb for, når du bruger et stykke brød til at få hver en dråbe af de sidste rester med fra din tallerken. Og det må i sandhed siges at være gældende hos denne moderne italiener!  Scarpetta har også en navnebror på Islands Brygge.

Scarpetta Rantzausgade, Rantzausgade 7, 2200 København N

 

2. Byens absolut bedste burgere

Sliders er ikke som nogen burgerbar du har prøvet før. Men denne anbefaling kommer også med en advarsel – for man bliver stærkt afhængig af de små gourmetburgere! En slider er en miniburger, og man får hele tre lækre af slagsen, hvis du bestiller den absolut prisvenlige menu, som også inkluderer en side order. Favoritten lige nu er deres ”Jalapeno Cream” med flammegrillet bøf, jalapeno creme, balsamico-marinerede jordbær og karamelliserede rugbrødscroutoner. Mums!

Sliders, Peblinge Dossering 2, 2200 København N

 

3. Byens absolut bedste pizzaer

Åh, hvor er jeg bare kæmpe fan af dette sted! På Neighbourhood serverer de uden tvivl byens bedste pizzaer i Københavns hyggeligste omgivelser. Det er måske ikke lige stedet for en romantisk date, da du sidder tæt sammen med andre pizzaglade københavnere, som valfarter til stedet for de fantastiske, økologiske pizzaer, lækre drinks og hyggelige atmosfære. Som de fleste andre spisesteder i området, er det ikke muligt at booke bord, så ventetid kan forekomme.

Neighbourhood, Istedgade 27, 1650 København V

 

4. Den med morgenmad

Okay, jeg kunne ikke heeelt vælge mellem Møller Kaffe og Køkken og Wulff og Konstali, så de kommer begge med på listen. Men konceptet er meget ens – fuldstændig uovertrufne morgenmadsretter, som du selv sammensætter ved at krydse de ønskede retter af på den udleverede bestillingsseddel. Det er ikke muligt at booke bord, så ventetid kan forekomme – maden er dog al ventetid værd!

Møller Kaffe og Køkken, Nørrebrogade 160, 2200 København N
Wulff & Konstali, Lergravsvej 57, 2300 København S

LÆS OGSÅ: ChriChri kogebog: Mad for every occasion, men allermest for nydelse!

 

5. Den sydamerikanske

Det er ikke uden grund, at AOKs læsere har tildelt restaurant Llama prisen ”Byens Bedste på Budget” to år i træk – her får du virkelig lækkerier for alle pengene! LLama byder på de lækreste retter, som er stærkt inspireret af det latin- og sydamerikanske køkken. Udover fantastisk mad, så kan Llama også prale af, at have et af Københavns smukkest designede restauranter – med håndmalede mexicanske fliser, som den anerkendte arkitekt Bjarke Ingels fandt på en rejse til Mexico. Her er også hyggelig bar i weekenderne!

Llama, Lille Kongensgade 14, 1074 København K
Llama

6. Den med running sushi

Okay, let’s face it. Du finder sjældent det lækreste eller mest inspirerende sushi, når du vælger running-udgaven. Jeg tror efterhånden jeg har prøvet de fleste sushisteder i København, som tilbyder running sushi – og er ofte gået skuffet derfra. Men ved Sølvtorvet ligger Nagoya, som bestemt er et besøg værd. For under 200 kroner kan du spise al den lækre sushi, du har lyst til (eller har plads til). Gudskelov er de søde tjenere hurtige til at fjerne de høje stabler af tallerkener, som hurtigt hober sig op… Uden tvivl den bedste running sushi i København.

Nagoya, Sølvgade 84, 1307 København K

 

7. Den nye pige i klassen

Bodil er navnet på Vestebros nye darling. Lokalerne er små og hyggelige, og du har direkte udsyn til de dygtige og ambitiøse kokke, som fremtryller de lækreste retter til dig – og til meget sympatiske priser. Her er begrænset med plads, og derfor kun få borde, så husk at være ude i god tid, når du skal bestille bord. Både maden og vinen sammensættes efter Bodils egne personlige favoritter, og det kan variere lige fra kammusling og blæksprutte til kalvetatar.

Bodil – et spisested, Sdr. Boulevard 105, 1720 København V

 

8. Den med kage

Er du også helt pjattet med cheesecake, så er dette stedet for dig! Bertels Salon laver cheesecakes så englene synger, og du kan vælge imellem et utal af forskellige varianter, såsom oreo, mango, tiramisu og lakrids! Kagestykkerne, som bliver serveret, er kæmpe – og smager himmelsk! Så er det jo godt, at kage ikke går til maven, men til hjertet 😉

Bertels salon, Kompagnistræde 5, 1146 København K

LÆS OGSÅ: Dining Week: Spis billigt på Københavns lækreste restauranter!

 

9. Den med is i verdensklasse

Okay, is kan jo nok ikke heeeeeelt kategoriseres som mad. MEN! Ismageriet måtte jeg simpelthen bare have med på denne liste. Ismageriet laver is, som du aldrig har smagt lignende før. Den hjemmelavede is bliver lavet af friske og naturlige ingredienser – og gerne fra lokalområdet! Hver eneste måned bliver der fremstillet nye – og afsindigt lækre varianter, såsom Havtorneis – med mørdejscrumble og marengs, og Æblekageis – lavet med Ingrid Marie æbler fra Engvangs Plantage. Følg dem på Instagram, hvor du kan følge med i de syndigt lækre nyheder!

Ismageriet, Kongelundsvej 116, 2300 København S

 

10. Min absolutte favorit

For mig, er dette det bedste spisested i hele København. Bevares, jeg har stadig ikke haft fornøjelsen af steder som Noma og Geranium. Men for os, som spiser budgetvenligt, så findes der intet over og intet ved siden af Höst. Höst serverer ikke mad. De serverer oplevelser – som du vil tage med dig og mindes i rigtig lang tid derefter. Höst tager udgangspunkt i nordiske råvarer, og er gastronomi på allerhøjeste niveau.  Som prikken over i’et er lokalerne også afsindigt smukke og hyggelige, hvilket også har indbragt Höst intet mindre end tre designpriser. Hvis du endnu ikke har været der, synes jeg virkelig, at du bør unde dig selv den oplevelse at spise på restaurant Höst.

Höst, Nørre Farimagsgade 41, 1364 København K

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide