[single_post_category_name]

Team ChriChri: Sådan holder vi jul

”Det’ sørme – det’ sandt – december. Det’ dagen før dagen før dagen du ved” 🙂 Nu er det endelig snart JULEAFTEN! Og vi glæder os som små børn herinde på ChriChri redaktionen. Derfor har vi udspurgt hinanden om nogle af vores hyggeligste/sjoveste juleminder– måske I kan genkende noget fra julen hjemme hos jer?

Maria: Julemorgen ender ofte lidt hektisk
Mine julemorgener bliver brugt sammen med min mor og lillebror, inden vi drager mod Varde, hvor vi plejer at holde jul. Stressniveauet varierer år efter år – oftest ender tiden dog med at løbe fra os.

Morgenen starter således stille og roligt med julehygge og lækker morgenmad, indtil én af os kommer i tanke om, at vi har glemt en julegave, eller at vi mangler at pakke en julegave ind. Sådan har det altid været. Og det vil nærmest også være helt forkert, hvis alting forløb uden stress og jag julemorgen  🙂 Heldigvis når vi altid det hele på den ene eller den anden måde.

LÆS OGSÅ: Vores juleminder: Mine december-morgener

Anne Sophie: Jeg glæder mig til, at hele familien er samlet
Det jeg glæder mig mest til ved juleaften er, at jeg skal være sammen med hele min familie. Jeg er så heldig at have alle mine bedsteforældre, hvorfor der er noget særligt ved at kunne nyde en helt speciel aften med dem. Kærligheden i vores familie har altid været meget stor, men samtidig har vi hver især meget at se til, så derfor er det ikke altid, at der er tid nok til at nyde hinandens samvær. Selvom juleaften altid går så pokkers hurtigt, så når man stadigvæk at få snakket en masse og nydt aftenen sammen – det glæder jeg mig til!

LÆS OGSÅ: Redaktionschefens juleminder: Julen er familiens fest

Cecilie: Vores juletræspynt gemmer på en historie
I min familie har træet ikke et særligt farvetema eller i det hele taget et bestemt tema, og det kan måske i det hele taget diskuteres, hvor kønt det egentligt er. Til gengæld har næsten alt pynt en historie. Lige fra julekugler, som har tilhørt min oldemor til et klippet julehjerte, min 23-årige skater-lillebror har lavet, da han gik i børnehave,

Juletræet køber vi hos min stedfars bror, som har en helt skov med grantræer, og selvom det oftest bliver købt i november, så kommer det først ind i stuen den 23. eller 24. december…

Vi er en familie på seks med tre drenge(!) og en pige, og når vi holder jul hos mine forældre plejer børnene (som alle er over 23 år) altid at pynte træet, mens vi hører en gammel ”NOW it’s christmas” (sikkert en version 2005 eller sådan noget)

LÆS OGSÅ: ChriChri-julefrokost 2016

Malene: Den evindelige mandelkamp
Som alle andre får vi risalamande juleaften. Jeg ved dog ikke, om alle andre familier oplever samme kamp om den lille mandel, som hjemme hos os. Jeg bliver stadig drillet med en juleaften, hvor jeg panisk vælger at klaske min hånd direkte ned i min tallerken med risalamande med kirsebærsovs, så den sprøjter til alle sider, og udover mit tøj, fordi min bror gjorde an til at fiske i min portion.

Jeg får dog som oftest mandlen. Nok mest fordi jeg har specialudviklet en særlig ”udskrabnings-teknik”, hvor man kan skovle hele bunden af skålen op på sin tallerken – for den ligger jo altid i bunden! 🙂 Hvis sandheden skal frem, er det nok mest mig der går op i mandelræset med liv og sjæl. Men karma kom dog også og bed mig direkte i røven et år, hvor min mor havde valgt at købe en skridttæller i mandelgave. Big woop. Nå, jeg satser i hvert fald på at snuppe mandlen igen i år. Og så håber jeg, at min mor har været en smule mere kreativ med mandelgaven.

LÆS OGSÅ: Redaktionens klædeskab: Shop Christianes julelook

Stephanie: At danse om juletræet er faktisk ret svært!

Efter vi har spist, spist og helst spist lidt mere, triller vi ned i stuen, hvor juletræet står – klar til en svingom. Jeg ved ikke, om det er normalt længere, at man danser om juletræet, men hjemme hos os danser vi hvert år. Og når jeg siger danser, mener jeg selvfølgelig bare, at vi holder hinanden i hænderne, mens vi går rundt om træet. En disciplin, der faktisk er ret svær at praktisere, når man samtidig skal huske den korrekte sangtekst, synge i den rigtige tone og helst også alle i det samme tempo. Som regel lykkes ingen af delene, men vi bliver alligevel ved, indtil vi hver har valgt en julesang. I wouldn’t want it any other way 🙂

Rikke: Juleaften med masser af gaver og børn
Vores gavetraditioner varierer alt efter, om det er jul med børn eller kun voksne. Min egen søn har indtil nu været for lille til at forstå gavekonceptet. Sidste år fordelte vi derfor gaverne enkeltvis og stille og roligt. Jeg forestiller mig dog, at gaveseancen bliver lidt anderledes i år, hvor vi fejrer jul med 5 børn under 18 år.

Når børnene er med, er der ikke noget, der hedder ”I må vente, og vi pakker én gave op af gangen” – i hvert fald ikke i min optik! Juleaften er én af årets største dage som barn. Det ville være ren tortur at skulle vente på, at 12 mennesker åbner én gave op efter tur. Nej nej og nej 🙂 Når vi holder børnejul, så er der frit lejde på gavefronten. Så når vi er færdige med at danse om juletræ, deler vi gaverne ud samtidigt og i flæng. Når børnene har åbnet alle gaverne og roen har sænket sig igen, er der til gengæld masser af tid til at snakke om, hvilke gaver man har fået over en kop kaffe og lidt (læs: meget) juleslik.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide