[single_post_category_name]

Guide: Hvilken gryde passer til dit køkken?

De retter, du kokkererer i dit køkken, har stor betydning for, hvilke slags gryder, du skal vælge at bruge.

LÆS OGSÅ: Nem, sund & rigtig god misosuppe 

Måske er du typen, der engang har fået et helt sæt gryder af din tante, men alligevel altid bruger den samme pande og kasserolle, mens de andre gryder står og samler støv. Det kan også være, at du udelukkende køber dine gryder og pander på grund af udseendet, som vil passe godt ind i dit køkken? Uanset hvad, så kender vi SÅ godt til begge scenarier.

Der findes næppe særlig mange danske hjem, der ikke har en af de klassiske gryder fra Eva Trio stående, og faktisk kan de i år fejre 40 års jubilæum. Eva Trio er kendt for deres klassiske og enkle design og har forskellige serier, som er lavet i forskellige materialer. Helt præcist skal vi tilbage til 1977, hvor Ole Palsby designede, hvad der skulle gå hen og blive en klassiker, nemlig Eva Trio. Før det, var det ikke almindeligt, at låg passede gryder og pander på kryds og tværs. Udover designet fik gryderne og pandernes materialer også en stor betydning, Ole Palsby fandt nemlig ud af, at der er forskel på metallers varmeledende egenskaber, og at ingen af dem er optimale til al slags madlavning. 

For det har faktisk en stor betydning, hvilket materiale din gryde er lavet af, når du laver mad. Vidste du ikke allerede dette i forvejen, så kommer vi her med et overblik over, hvilke retter, der passer til forskellige materialer.

Til dig, der elsker de hurtige retter
Er madlavning noget, der skal gå tjept og står menuen ofte af retter som grød, omelet, risotto er det White line-serien fra Eva Trio, du skal gå efter. Dens indvendige keramiske belægning gør nemlig, at maden ikke så let brænder på, til trods for høje temperaturer.

Til dig, der elsker at kræse ekstra meget om maden
Kan du godt lide at bruge tid i dit køkken på at lave retter, der tager tid, som simremad, saucer, supper, flambering og sautering? Så er det de smukke kobbergryder, der passer til dig. Her har du nemlig mulighed for at styre temperaturene i en særlig grad, da kobber både bliver hurtigt varmt og hurtigt koldt.

Til dig med en indre kogekone
Er det kogte retter som ragout, supper, pasta, kartofler og grøntsager, som er din specialitet, er det gryder i rustfrit stål, du skal gå efter. De er nemlig rigtig gode at koge i, da deres materiale er en god varmeleder.

Så er der vist ikke andet at sige, end held og lykke med madlavningen 😉

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide