ChriChri guider: Kom igang med at investere dine penge!

ANNONCE for Lunar

Har du nogensinde overvejet at begynde at investere dine penge? Eller er du allerede på vej til at lukke denne artikel ned, fordi det ikke siger dig noget med økonomi og investeringer? Så vent lige lidt. For den her artikel går faktisk rigtig meget ud til dig.

I december lancerer udfordrerbanken Lunar et investeringsunivers i samarbejde med Saxo Bank. Et investeringsunivers, som gør det let og ligetil at investere – selv for newbies (som os). For faktisk er vi kvinder rigtig gode til at investere – endda bedre end mænd. Da vi er bedre til at analysere de virksomheder, som vi vil investere i, ligesom vi løber en mindre risiko end mænd og derved taber vi færre penge og klarer os bedre på længere sigt. Seriøst, har du brug for mere overbevisning, for at komme igang?! 😉 (pssst.. Hvis du henter Lunar App’en allerede nu, og tilmelder dig Invest, får du gratis handler indtil d. 31. Janaur 2020. Men vær opmærksom på, at det kun bliver givet til en vis mængde brugere, så det er bare om at være hurtigt ude!!)

Hvorfor skal du investere?

Fordi it takes money to make money. Ved at investere penge, du ikke skal bruge indenfor de næste tre år, kan du sikre dig, at de ikke bliver mindre værd, hvilket de ville gøre ved at stå på en kontantkonto til ingen rente. Det betyder, at du dermed forhøjer dine indtægter, ligesom det også er med til at give dig en større opsparing. Dog er det vigtigt, at du investere i noget, du ved, hvad er, ligesom det er et godt råd at investere i flere virksomheder og ikke lægge “alle æg i én kurv”.

Det kan selvfølgelig godt være et stort spring at kaste sig ud i investeringer, og der kan være flere grunde til, at du måske er lidt tilbageholdende, når det gælder investeringer. Men uanset hvilken investeringstype du er, er der god grund til at komme igang.

Der findes flere investeringstyper – Hvilken er du?

Den overforsigtige, der ikke vil tage en risiko og derfor aldrig kommer i gang: 

Fordi der er en risiko for, at man mister sine penge, har den overforsigtige type ikke nok is i maven til at komme igang. Og det er synd, da undersøgelser viser, at selvom kvinder faktisk er gode til at spare op, er de tilbageholdende med at investere, og derfor går de glip af muligheden for at få deres penge til at vokse. I en undersøgelse, som Lunar står bag svarer 12% af brugerne, at det er for risikabelt at investere, men næsten 60% svarer, at de gerne vil igang, hvis de kan starte ud med at investere et mindre beløb. Det har Lunar taget højde for, og man kan derfor købe aktier uden et minimumsindskud i deres nye investeringsunivers. 

Den uovervejede, der køber og sælger mange aktier, men hvor alt afkast ædes af gebyrer

Det er ikke bekymringer over risici og omkostninger, der holder den uovervejede type vågen om natten. Den uovervejede er hurtig til at købe nye aktier og hurtig til at sælge igen. Men dette er på sigt en uholdbar strategi, da man betaler handelsgebyr, når man køber og sælger en aktie og det kan være alt fra 0 til flere hundrede kroner og er gældende uanset, hvor meget aktien har kostet. Er du nybegynder på aktiemarkedet, er det en god ide at se på, hvor lang din investeringshorisont er. Har du tænkt dig at fordoble 5.000 kroner på en måned, kan du ligeså godt købe en lottokupon. Kig derimod 5-20 år frem, så kan du både tillade dig at begå fejl og pletskud. Med Lunars investerings-app, skal du dog ikke bekymre dig alt for meget om handelsgebyrer, da det koster 19 kroner, hver gang du laver en handel. 

Den overskudsagtige, der hurtigt kan spotte en trend hurtigt og tjene gode penge på det

Er du god til at spotte trends og tendenser, er det oplagt at bruge dine evner, når du skal investere. Ifølge en af de største og bedste investorer i verden, Warren Buffett, er det bedste man kan gøre at investere i noget, man kan forstå. At begynde med at investere handler ikke om, at man skal købe alle mulige aktier i selskaber, man egentlig ikke ved, hvad laver. En god rettesnor er, at du skal forstå produktet og selskabet, før du køber en aktie – og bliver medejer. Man kan både følge med i medierne, investgrupper på sociale medier eller hos virksomhederne selv. Du kan vælge mellem over 400 forskellige danske og internationale aktier i Lunars investeringsunivers, så der er god grund til at finde sine favoritter og komme igang. 

Den grønne, der kun investerer i grøn energi og virksomheder, der gør verden til et bedre sted

Brænder dit hjerte for grøn energi og bæredygtighed? Så kan du med fordel investere i et firma, der arbejder for at fremme en særlig sag. Vi efterlader nogle af de allerstørste aftryk på verden via vores investeringer, og du kan derfor bruge dine investeringer til at få verden i den retning, du ønsker. Det betyder, at du kan bruge dine investeringer til at få verden i den retning, du ønsker. Det kan være fattigdomsbekæmpelse, grøn omstilling og klimaforandringer, diversitet, plantebaserede produkter – you name it. 

Den uvidende, der gerne vil investere, men ikke ved, hvor man skal starte

Har du egentlig altid tænkt, at du gerne vil igang med at investere, men har syntes, at det hele virkede til at være svært at forstå? Så er du ikke alene. En undersøgelse blandt Lunars brugere har vist, at 62% af de adspurgte, havde svært ved at forstå investeringsmarkedet. 

Et godt sted at starte, er at finde en virksomhed, som man tror på, og som man gerne vil være med til at gøre til en succes. Derudover er det vigtigt, at man er indstillet på, at man kommer til at lave fejl undervejs. Det betyder ikke, at du skal lade være med at investere, men lægge en strategi og ikke investere mere, end du kan tåle at tabe. Data har vist, at hvis man sætter bare 100 kroner i investeringer hver måned, år efter år, vil de efter 20 år være vokset til over 33.000 kroner (hvis man tager udgangspunkt i et gennemsnitligt årligt afkast på 3,2% efter omkostninger og skat). Det er altså over 9.000 mere, end hvis du bare satte 100 kroner ind på en konto, hver måned i 20 år. Med Lunars investerings-app har man fjernet den sædvanlige investeringslingo, og erstattet det med et sprog, der er til at forstå, så uanset hvor nybegynder du er, er der en god grund til at komme igang. 

Kort og godt – med investerings-app’en fra Lunar får du:

Altid fast pris. Det koster 19 kr. pr. handel – det gør, at du altid ved, hvad du skal betale. Tilmelder du dig allerede nu, kan du dog være en af de heldige, der sikrer dig gratis handler indtil 31. januar 2020. Du tilmelder dig HER.
Invester i din yndlingsvirksomhed. Du kan vælge mellem de 400 mest populære aktier, som samtidig giver dig mulighed for at eje et stykke af din yndlingsvirksomhed.
Dine penge – dine regler. Der er ingen minimumsgrænse for, hvad du handler for, så du kan altid vælge et beløb, der ikke giver dig uro i maven
Priser i valuta, du kan forstå. Dollars, Euro, Pund? It doesn’t matter, alle priser står i danske kroner.
Du behøver ikke en ordbog. Investeringer skal være noget, alle skal kunne finde ud af. Derfor har Lunar Way droppet investeringsbegreberne og brugt ord, der er til at forstå.
Du skal ikke tænke på SKAT. Alle handler skal indberettes til SKAT, men det er heldigvis ikke noget, du behøver at bekymre dig om, det kører nemlig helt automatisk.
Nemt og enkelt. Det hele er skåret ind til benet, for at gøre det nemmest muligt for dig. Du bliver taget i hånden lige fra du beslutter dig for, at du vil investere, til du foretager din første handel.

Så hvad venter du på? Join Team ChriChri og kom igang med investeringerne. Sign dig op HER.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Maria Thastum

  Det er jo en reklame

  1. Hej Maria.
   Ja, det er det. Det gør vi også opmærksom på i starten af artiklen.
   Kh. Team ChriChri

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være