Symi – Et lillegræsk paradis

Den fineste lille havn. Smukke huse i de fineste pastelfarver. Frisk grillet fisk og den sprødeste og sødeste vandmelon du kan tænke dig. Krystalklart vand med farve som smaragder. Symi er en vidunderlig lille ø i det græske øhav, hvor jeg tilbragte to uger sammen med min familie denne sommer.

Den fineste lille havn. Smukke huse i de fineste pastelfarver. Frisk grillet fisk og den sprødeste og sødeste vandmelon du kan tænke dig. Krystalklart vand med farve som smaragder. Symi er en vidunderlig lille ø i det græske øhav, hvor jeg tilbragte to uger sammen med min familie denne sommer. Den er for fin til, at den skal gå ubemærket hen, derfor får I et lille udpluk af billeder derfra.

Tips til Symi

Her spiste vi

Giorgio & Marias: En fin lille restaurant oppe af Kali Strata, som serverer rigtig dejlig mad. Som gæst inviteres du ud i køkkenet og ser, hvad der bydes på den givne dag. Forretterne er alle nogen som frituresteges, herunder forskellige skaldyrs- og fiskeboller, hakket frisk fisk eller skaldyr, som blandes med krydderurter, lidt mel og æg til at samle det med – laves også med zucchini. Sprøde filoruller med rejer og friskost eller reelle stykker blæksprutte eller hvid fisk. Små dej-pastys med fyld af både kød og fisk og skaldyr. Det med friturestegningen er ikke noget at rynke på næsen ad, det hele smager utrolig delikat, sprødt og lækkert, og alt kan anbefales – dog i særdeleshed zucchinibollerne og blækspruttebollerne. Alle hovedretter er gryderetter, som har stået og simret og samlet smag hele dagen, og her kan især fremhæves langtidsstegt lam med citron og rosmarin og babyged med salvie. Meget dejligt!! Udover kød og fiskeretter har stedet en vidunderlig simreret bestående af artiskok med ærter, citron og gulerødder og nogle fetafyldte bagte peberfrugter. Dejligt tilbehør, men også en fin vegetarservering.

Tavernaen nede ved Paradise Beach var både billig og virkelig god. Vi spiste frokost der et par gange – begge var fine madoplevelser. Vi bestilte; symi-shrimps, som er en delikatesse fra øen, og små utrolig smagfulde rejer, som steges, serveres og spises hele med skal med masser af citron og salt – det er virkelig godt! Græsk salat – selvfølgelig – som her serveres med endnu en symi-delikatesse, nemlig syltede kapersblade. Tzatziki var super her, cremet og ikke overdøvende stærk af hvidløg. Dolmere – dolmares – som var med fyld af både ris og kød, var også gode her. Sidst men ikke mindst vores favorit; kikærtedeller, som mindede noget om falafeller, bare endnu sprødere og med et lidt grovere og knap så cremet kikærtefyld.

Morgenmaden var oftest hjemmelavet – med græsk yoghurt og honning når man langt, men vi spiste dog en fin enkel morgenmad en af de sidste dage på Odyssia Restaurant med masser af frisk frugt, nybagt brød med marmelade og honning, yoghurt og en kæmpe friskpresset appelsinjuice. Fire mennesker for 150 kr., hvilket ikke er dyrt på Symi.

Også The Olive Tree lige ved siden af Giorgios serverer en rigtig dejlig morgenmad med lækkert bagværk, som desværre er noget, man skal lede lidt efter på Symi. Brødet er ofte halvtørt og temmelig papagtigt, men stedet her er ejet af to skønne damer, som altså ved, hvordan en kage skal røres, og et brød skal bages. Friske juicer, guddommelige smoothies, hjemmelavet granola og et væld af frisk og godt bagværk. Stedets småretter og salater er også aldeles anbefalelsesværdige til en god frokost. Udsigten ud over dalen og havnen er smuk, smuk … Stedet er kun åbent til morgenmad og frokost.

Restaurant Pantelis nede i havnen var vi ligeledes på et par gange. Altid proppet med gæster – mange af dem grækere – hvilket må være et godt tegn. Dejlige skaldyrs- og fiskeserveringer, bl.a. deres muslinge-saganaki kan virkelig noget. Brødet blev serveret på en anden måde end hos alle de andre steder, vi besøgte, nemlig grillet og med god olivenolie og hvidløg – en lille ting, men man bliver lykkelig over at sætte tænderne i sprødt og saftigt brød, når nu det meste smager som pap! Børnene fik en grillet svinekotelet, som var virkelig saftig og smagfuld, og den græske salat var en af de bedste – og største – vi fik på øen. Alt i alt super anbefalelsesværdigt!

Her boede vi

Igennem Symi Accomodation lejede vi den skønneste mest vidunderlige lejlighed med en kæmpe gårdhave. Kæmpehøjt til loftet med to altaner med udsigt ud over havnen. Super fint indrettet, særligt stedets hjerte et kæmperum med otte meter til loftet var enkelt, rustikt og smagfuldt møbleret. Ikke dyrt, ikke fancy bare pænt og lækkert!

 

Få inspiration til din rejse ved at læse artiklen New York på 24 timer

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være