Mit elskede Paris

Jeg elsker Paris, og som nogen af jer ved, har jeg tidligere boet i Marais tæt på Paris’ midte. Paris er en by, du kan tage til uden at tænke på hvilken årstid, du befinder dig i. For i Paris er der smukt, om det er vinter, forår, sommer eller efterår.

LÆS OGSÅ: Christiane: Sådan blev jeg en ægte Parisienne

Efter mit sidste besøg i Paris, lavede jeg en lille inspirationsguide til, hvor du skal tage hen, hvis du skal besøge den smukke by. Alle stederne er steder, som jeg besøgte sidste gang jeg besøgte mit andet hjem.

 

Hvor boede jeg?

Le Royal Monceau

Sidst jeg var i Paris var jeg så heldig at have et par overnatninger på det lækreste hotel med den smukkeste udsigt over hele Paris, og her mener jeg hele Paris. Jeg kunne se Triumfbuen fra mit vindue, og Paris’ smukke gader. Udover udsigten var værelset indrettet med et walk-in closet, den største og blødeste seng jeg længe har sovet i, og så det lækreste badekar, som var helt perfekt efter de lange shoppingture. Hotellet er i den dyre ende – så det kræver lidt at man sparer op hvis man vil give sig selv denne treat.

På hotellet kunne man også besøge deres spa- eller fitnessafdeling. Clarins står bag det skønne spa-område på hotellet, og blev i 2012 kåret til årets bedste spa. Her kan du få diverse spa-behandlinger eller besøge deres pool alle uges dage.

Om morgenen stod den på hotellets overdådige morgenmadsbuffet. Her var der simpelthen alt hvad hjertet begærer. Juice, kaffe, glutenfrie produkter, pandekager, frugt, müsli, yoghurt – you name it – they have it! Det sværeste var at bestemme sig for, hvad man kunne tænke sig…

Hvis man vil spise aftensmad på hotellet, så er der også mulighed for det. Le Royal Monceau har nemlig en fransk og en italiensk restaurant på hotellet. Begge restauranter har vundet en Michelin stjerne, og er blevet rost til skyerne.

Le Royal Monceau
37 avenue Hoche
75008 Paris

 

Hvor skal du spise?

 

Morgenmad

Café Charlot

Bor du i det skønne Marais er det oplagt at spise morgenmad på Café Charlot. Her serverer de alt fra blødkogt æg og lækre croissanter til café creme og friskpresset juice.
Når solen skinner er der rig mulighed for at sidde udenfor i det gode vejr, men der er kamp om bordene, så det gælder om at være hurtig, hvis man vil have en plads i solens stråler.

LÆS OGSÅ: Guide: Spis dig igennem Rom

Café Charlot byder også på andre ting på menukortet, så er du i området til frokost eller aften – serveres der alt lige fra de lækreste burgere, til Club Sandwich og underskønne salater.

Cafe Charlot
38 Rue de Bretagne
75003 Paris

 

Merci

Merci er en lille fransk oase bestående af en bogcafé og en butik med tøj og interiør. Hos Merci kan du starte dagen med en god omgang brunch, efterfulgt af en shoppingtur i deres skønne butik. Men pas på! Du finder hurtigt et par ting, som du bare ikke kan leve uden.

Merci
111 boulevard Beaumarchais,
75003 Paris 

Frokost

L’as du fallafel

Er du til falafel? Så skal du prøve L’as du fallafel. Her får du muligvis verdens bedste og største falafel sandwich. Den smager himmelsk. Hvis du spiser din frokost her, så lover jeg at du bliver mæt – og meget glad.

L’as du fallafel
32-34 Rue des Rosiers
75004 Paris

Marché des Enfants Rouges

I Marais gader finder du det hyggeligste madmarked, hvor du kan købe mad fra alle verdens lande. Tag din mad med to-go og spis den i en af Paris’ mange parker eller bliv siddende på markedet og nyd den travle atmosfære.

39 Rue de Bretagne
75003 Paris

 

Aften

Des Gars dans la Cuisine

Des Gars dans la Cuisine er en skøn restaurant med en dejlig stemning og atmosfære. Menuen består af de lækreste forretter, hovedretter og desserter. Herudover serverer de nogle fantastiske franske vine, som passer perfekt til maden.
Restauranten er meget besøgt, så hvis du vil have et bord, skal du reservere et på forhånd.

Des Gars dans la Cuisine
72 Rue Vieille du Temple
75003 Paris

Lækkerier

Le Loir dans la Théière

Le Loir dans la Théière serverer de lækreste kager og er endnu en sted, hvor du kan trille fra af mæthed. Deres kagestykker er virkelig store, men de smager så godt at man ikke kan lade være med at spise det hele. Le Loir dans la Théière er et must for de kageglade!

LÆS OGSÅ: 48 timers guide til London

Le Loir dans la Théière
3 Rue des Rosiers
75004 Paris

Ladurée

Ladurée er et af de steder, vi alle kender på forhånd, men som faktisk også lever op til deres ry om at servere de bedste marcarones. Du kan vælge at sidde på deres hyggelige café og nyde en varm kakao med marcarones eller tage dine marcarones med to-go i de fineste små (eller store) æsker i pastel.

Ladurée
16-18 rue Royale
75008 Paris

Hvor skal du shoppe?

Merci

Merci har jeg nævnt før i artiklen, men jeg nævner det lige en gang til. Her kan du nemlig få tøj til både mænd og kvinder og tilbehør til din bolig. Butikken er altid smukt dekoreret og dejlig nem at finde rundt i. Den er opdelt i flere etager, så du bestemmer selv om du vil besøge dem alle, er kun holde dig til en af dem.

Merci
111 boulevard Beaumarchais,
75003 Paris

Colette

Colette er en butik med diverse high-end brands. De har et skønt udvalg af tøj og accessories. Butikken er ikke kun fyldt med diverse lækkerier til klædeskabet – nede i kælderen kan du nemlig også besøge deres meget fashionable restaurant, som er perfekt hvis du trænger til en pause fra alt shopperiet.

LÆS OGSÅ: Postkort & tips fra New York

Colette
213 Rue Saint-Honoré
75001 Paris

Galeries Lafayette

Galeries Lafayette minder lidt om Magasin, og er en fransk kæde af stormagasiner med diverse brands indenfor mode, skønhed og bolig. Her kan du shoppe måde high-end og mainstream brands, så om du er til Topshop, Le Creuset eller Yves Saint Laurent, så er der lidt af det hele hos Galeries Lafayette.

Galeries Lafayette
40 Boulevard Haussmann
75009 Paris

Paris er skøn uanset årstid, så se at få booket din billet til byernes by.

xxx CSM

 

Denne guide er blevet til takket være:

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være