[single_post_category_name]

Staycation: Danmark er dejligst

Har I hørt om ”staycation”? – Det dét nye sort! Ordspillet dækker over et verdensomspændende fænomen, som især vandt indpas efter finanskrisen i slutningen af nullerne, efterlod mange med store huller i økonomien. I dag har staycation udviklet sig til et über hot fænomen, og beskriver naturligvis det faktum, at holde ferie på hjemmebanen. Altså for vores vedkommende; ferie i dejlige Dannevang. Her på ChriChri er vi store fans af staycation. Vi elsker rejser, men der er altså bare noget om ”ude godt men hjemme bedst” klicheen. Her guider vi jer derfor til ti af de mest fantastiske steder, man kan besøge på en dansk staycation.


Klitmøller – ”Cold Hawaii”

Danmarks svar på Hawaii. Og nej, det er altså ikke noget vi har fundet på. Under navnet ”Cold Hawaii” har området i Nordjylland nemlig udviklet sig til et skandinavisk surfermekka, med langhårede solbrændte surferdudes i massevis. Sidstnævnte er i og for sig grund nok til, at ChriChri redaktionen gerne rykkede teltpælene nordpå, sikke en sommer man kunne få! Måske man endda kunne være så heldig, at score sig et par enelektioner.. Hvis man ikke decideret er på jagt efter en personlig instruktør, har man naturligvis mulighed for at deltage i diverse surf-camps. Camps hvor man på bedste australsk vis, skulle blive godt rustet til nye store eventyr på bølgerne.


Samsø – meget mere end kartofler

De kalder den ”Danmarks køkkenhave”, for på Samsø er der ikke langt fra jord til bord. Øen, som i særdeleshed er kendt for sine kartofler, og en meget populær strisser, er i sandhed en dansk perle, og bestemt et besøg værd. Bare det, at man skal med en færge for at komme til Samsø, sparker lidt ekstra til feriefølelsen, og der findes altså få steder i Danmark, lige så dejlig som Samsø. På Samsø kan du bl.a. vandre, cykle og spille golf med havudsigt. Og hvis du er typen der ikke tager på ferie for at motionere, kan du i stedet gå på økomuseum, besøge en bondegård, eller blot sætte dig godt til rette, og spise dig igennem utallige lokale specialiteter.


Ebeltoft – idyl og afslapning

Tilnavnet ”Danmarks snotklat” er absolut ikke Ebeltoft værdig! Faktisk er byen det ideelle feriested, hvis man søger afslapning, natur og oplevelser – og hvem gør ikke det? På den kulturelle front har byen meget at byde på, og man kan nemt få en eftermiddag til at gå med, bl.a. at se på hajer i Kattegatmuseet, eller ved at aflægge et besøg på den berømte Fregatten Jylland. Området omkring den lille by er spækket med sommerhuse, hvor man kan trække sig tilbage, nyde ferien i fred og ro, naturligvis med bøffer på grillen suppleret med kolde øl og is fra det lokale is-hus. Som bonus info kan man i Ebeltoft ligeledes opleve et levn fra gammel tid: Hver aften ved solnedgang går vægterne nemlig syngende rundt i byen, og tænder lys i lygtepælene. – I Ebeltoft er idyllen bare fuldkommen!


Skagen – Fashionabel fiskerby

De gamle skagensmalere vidste det, den royale familie ved det, og jetsetterne ved det: Skagen er fantastisk! Især om sommeren viser den gamle fiskerby sig fra sin smukkeste side. Og med et lys og en atmosfære der er helt uden sammenligning, er Skagen den perfekte staycation destination. Man behøver naturligvis hverken være royal eller kendis for at nyde godt af Skagens mange goder. En gåtur på Grenen, en isvaffel i Gammel Skagen, et glas rosé (eller fire..) på Ruths Hotel, fiskefilet og øl på havnen, eller et besøg i den Tilsandede Kirke, mulighedere er uendelige, og Skagen er bare en must-see!


Blokhus – Noget for enhver

Er du på vej til Skagen, kan du passende aflægge et visit i den lille nordjyske perle Blokhus. Især om sommeren oser byen af stemning, og det lille is-hus mellem byen og den brede strand, skulle byde på en af Danmarks allerlækreste (og største) isvafler. I Blokhus kan man i sandhed trække stikket, og nyde stilheden og udsigten over Vesterhavet. Har man børnene med på ferie, ligger det legendariske og underholde Fårup Sommerland kun et stenkast fra byen, så aften freden skulle nemt være sikret.


Møn – En undervurderet perle

Møn er en af Danmarks bedst velbevarede hemmeligheder, og et ferieparadis uden lige. Især den fortrinlige udsigt fra Møns klint, kan for en stund få en til at glemme, at man stadig befinder sig på dansk grund. Men Møn har meget mere at byde på. Er du en foodie med trang til det økologiske, vil du uden tvivl forelske dig i stedet, hvor man jo passende kan tanke ekstra op på velværefronten og supplere den økologiske diæt med yoga eller meditationskurser. På oplevelsesfronten får den heller ikke for lidt på Møn. Og man kan bl.a. komme i lære som bolsjemager, gå på orkide museum, snuppe en Panorama cykeltur, eller besøge et utal af de historiske kirker, som området ligeledes råder over.


Bornholm – Favoritten 

har i årtier været en af danskernes foretrukne staycation destinationer. Hvert år får øen besøg af mere end en halv million mennesker, som alle elsker stedet for alle dets herligheder. Mange af os har allerede dejlige lejertursminder fra stenøen, og måske var det endda her, vi var så heldige at få vores første kys? Uanset om man er genganger eller førstegangs besøgende, er Bornholm bestemt et besøg værd. Og udsigten, gastronomien, vejret, og ikke mindst lokalbefolkningen, er blot få ud af mange grunde, til at besøge dette helt unikke sted.


Aarhus – Smilets by 

Smilets by og Jyllands pendant til storebroderen København. Vi elsker Aarhus, som med sine smukke kanaler og vibrerende atmosfære, på sin vis skaber associationer til den noget større Amsterdam. En ferie i Aarhus byder på noget for de fleste, hvad enten man er til shopping, afslapning eller kultur. Og her fra 2015 kan byen desuden bryste sig med funklende Michelin stjerner, hvorfor gastronomien i sig selv gør det værd at smutte en tur til Midtjylland. Er man mere strandtypen, vil man også elske Aarhus. Byen er nemlig omgivet af fantastiske strande, som gør det muligt at kombinere storbyferie med strand og sol. What’s not to like?!


Tisvilde – The place to be

Tisvildes popularitet er eksploderet igennem de seneste par år. Og hver sommer trækker mange af Københavnerne nordpå, for at nyde sommeren i den lille perle. Den årlige musikfestival ”Musik i Lejet” har blot sparket ekstra til denne popularitet. Og i Tisvilde kan man uden tvivl få sig en mindeværdig sommer! Det handler om at være i god tid, hvis man skal sikre sig en bolig i byen. Men hvis man er en af de heldige der får skaffet sig en, kan man glæde sig til lyse, lune og paradisagtige sommeraftener, med havets brugsen i baggrunden og rose i glasset. Man kan jo næsten se det for sig, ik’?


København – Verdens bedste by at bo i

Den er åbenlys, det ved vi godt. Men ingen dansk staycation-guide, uden afslutningsvis at nævne vores fantastiske hovedstad. København har bare det hele, og med en titel som verdens bedste by at bo i ( for tredje år i træk!), er den uundgåelig på denne liste. Hvad enten du er indbygger eller tilrejsende, så er København en buffet af oplevelser. Arkitektur, soldyrkelse, kultur, gastronomi, fest, shopping, afslapning, mulighederne er uendelige. Og selv om vi på ChriChr redaktionen alle har vores daglige gang i KØBENHAVN, glæder vi os til at udforske endnu flere af byens perler. København er bare verdens dejligste by!

Billeder: Visitdenmark

 

 

 

 

 

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide