[single_post_category_name]

Insider guide: Hong Kong

Asiens svar på New York, Hong Kong just got it all! Hvad enten du er til shopping, vandreture, fest, gastronomi, kultur eller sol og strand, så er der en mulighed i Hong Kong. Vi har teamet up med den smukke designer Camilla Amalie von Scholten, som er bosat i byen, og som her giver os hendes bedste insider tips til den vibrerende storby.

Hvad bruger du din tid på i øjeblikket?

Jeg er netop vendt hjem fra 4 uger i USA og Sydamerika. Startede i NYC hvor jeg holdte jul efterfulgt af en uge på ski i Vermont, efterfulgt af 2 ugers familie ferie på de vestindiske øer, samt et bryllup i Brasilien. Efter den lange ferie er jeg tilbage på arbejde hvor jeg har travlt med at samle inspiration til min næste kollektion.


Hvordan opstod din interesse for Hong Kong?

Da jeg boede i Kina var jeg ofte i Hong Kong for at få inspiration. Jeg var vild med byen fra første besøg. Den har sin charme fordi den har kontrasten mellem den vestlige verden og Asien. Du kan sidde på en cafe og det er som at være i NYC eller London. Så kan du gå rundt om hjørnet fra cafeen og så befinder du dig på et lokalt marked hvor ingen taler engelsk og der bliver handlet om grøntsager for småpenge.


Hvorfor mener du man bør besøge Hong Kong?

Du har alt i Hong Kong! Mange kalder byen Asiens svar på NYC. Jeg mener dog den har mere at byde på. Du kan starte din dag med en vandretur i bjergene som ender ved en sandstrand. Om eftermiddagen kan du tage ind til byen og shoppe og ende din dag med en drink på en rooftop bar med udsigt over byen.


Hvad er det særlige ved Hong Kong og den kinesiske kultur?

Der er mange nationaliteter i Hong Kong, og man kan mærke de forskellige kulture når man går rundt i gaderne, alle føler sig hjemme og velkomne. De lokale Hong Kong kinesere er meget venlige og positive mennesker. De går meget op i traditioner, og familieliv. F.eks. som kvinde skal man helst være gift og have sit første barn når man er 25 år, og så er de er utrolig hjælpsomme og står sammen. Hong Kong kineserne går også meget op i velgørenhed, og de velhavende i byen har ofte et velgørenhedsprojekt som eksempelvis at bygge hospitaler, plejehjem osv.


Mit bedste råd til Hong Kong

Hong Kong er en by der absolut skal opleves! Alle jeg kender som har været i Hong Kong er vilde med byen.


Her bør du bo

The Peninsula, Tsim Sha Tsui, Kowloon – Dette er et af Hong Kongs mest luksuriøse hoteller. Hvis ens budget ikke er til en overnatning kan man opleve hotellet ved et besøg i deres smukke lobby. Hong Kong er gammel engelsk koloni og mange af de engelske traditioner er bibeholdt. På The Peninsula kan man få “Afternoon Tea” i hotellets lobby, som er en eftertragtet søndagsbeskæftigelse for de kendte og velhavende. Det er Hong Kongs mest elegante sted at mødes til te. Man kan dog ikke bestille bord så man skal være klar på at skulle vente i op til et par timer for at få te og kage til en pris af 358 HKD. Til gengæld er der et klassisk orkester der spiller fra en balkon ud over lobbyen så oplevelsen er ventetiden værd.

The Jervois – ligger i Sheung Wan området og er et chic og inspirerende boutique hotel, dekoreret af designeren Christian Liaigre. Alle værelser har egen lift, som er med til at gøre det hjemmeligt og autentisk. Bestil et værelse i højden så får man også udsigten over Victoria Harbour med. Hotellet ligger i gåafstand til kunstgallerier, og nogle af de mest trendy restauranter og caféer.

 J Plus Hotel by YOO – er Hong Kongs første boutique hotel og det første i Asien dekoreret af Philippe Starck. Hvert værelse er unikt indrettet i temaer og jeg har ladet mig fortælle at man selv kan få lov at vælge tema/stil for sit værelse. Det ligger i shopping mekkaet Causeway Bay. Dette hotel er mere budget venligt, og man får stadig en unik oplevelse så det er god value for money.


Her spiser jeg

Din Tai Fung – ligger i Causeway Bay. Her spiser vi når vi spiser kinesisk. De er kendt for deres dumplings som er en form for dampet eller stegt pasta med kød eller grønsager i, og som minder en smule om ravioli. Det er en kendt kæde af restauranter og de har bl.a. et branch i LA, hvor de har billeder af kendte der har spist der. Derudover kan man se ind til køkkenet igennem et vindue så man kan se hvordan man laver dumplings på rigtig kinesisk maner.

Social – er en restaurant, cocktail bar og cafe som ligger i en hyggelig gårdhave i Soho lige foran det nyåbnede entreprenør- og designsted PMQ. Social er bl.a. ejet af Michelin stjernekokken Jason Atherton. Vi kommer der helst til brunch da priserne her er mere overkommelige og de laver de bedste detox juices.

Metropolitan – er en bistro i Sai Ying Pun som er fransk med stort F. At være i restauranten er som at være i Frankrig og vi er vilde med stemningen. Tjenerne er fra Frankrig og maden er lavet af franske kokke. Musikken i højtalerne spiller fransk musik og vinkortet er præget af franske vine. Det er som at være i en fransk madhimmel, og det er det perfekte sted til en date-night, eller en aften ude med vennerne.

Chom Chom – er en Vietnamesisk restaurant som ligger i Central. Maden er inspireret af vietnamesisk street food og derfor er portionerne også tapas størrelse. Et rigtig godt sted at starte en lørdag aften, specielt pga. den festlige stemning. Deres fried squid og retter med bøf er ”mums”!

Posto Pubblico, Soho – En italiensk restaurant som er ejet af 2 New Yorkere. Det er efter min mening det bedste italienske man kan finde i Hong Kong. Råvarerne er økologiske og det gør at smagen er noget helt specielt. Et hipt sted med en god stemning. Vi sidder ofte i “baren” og spiser, så man føler sig næsten som en del af familien.

Beef & Liberty, Wan Chai – Burgersted til søndage med tømmermænd eller bare en trang til byens bedste burger, og det siger jeg ikke fordi vi er ven af en af ejerne, men fordi det er byens bedste burger! Jeg kan varmt anbefale deres Bacon & Cheese burger og drinken Modern Moonshine.


Her nyder jeg en drink

Ping Pong Gintonería, Sai Ying Pun – Og nej, det er ikke den slags ping pong bar. Tværtimod er det en super trendy bar kendt for deres spansk inspirerede cocktails. Den kan som mange andre trendy restauranter og barer være svær at finde, men indgangen til Ping Pong kan man kende ved deres famøse røde dør.

Salon number 10, Lan Kwai Fung – Populær bar som der ofte er kø til i weekenderne. Stedet er designet som et ubåd indefra hvor dansegulvet er i stuen og baren i køkkenet.

Varga’s lounge – ligger lige ved siden af Chom Chom. Byens bedste cocktails! De laver de bedste Espresso Martini, som næsten er en dessert.

Sevva – ligger i Central og er en posh roof-top bar med byens nok mest fantastiske udsigt over den farverige og oplyste Victoria Harbour. Perfekt sted at få en før middag drink, men heller ikke mere end det da den enestående udsigt afspejles i priserne på drinks.


Her slapper jeg af

Flex Fitness Club – Når man bor i en storby hvor man konstant er omringet af mennesker har man nogle gange brug for at slappe helt af og det gør jeg ved at dyrke Yoga ved Flex fitness club. Flex er et mindre studio men instruktørerne er meget professionelle!

Ten Feet Tall i Central og stranden Shek O – Andre dage får jeg en massage ved Ten Feet Tall i Central. I weekenderne tager jeg til de forskellige strande i og omkring Hong Kong, men Shek O er en af mine favoritstrande. Når man er på Shek O er det næsten som at være i Thailand og den ligger kun cirka 20 minutters kørsel fra Central.


Når jeg skal opleve byen

Art Basel ugen – Hvis du interesserer dig for kunst er det værd at planlægge din tur til Hong Kong i forbindelse med Art Basel ugen. Det er en messe hvor både kendte internationale men også lokale kunstnere udstiller, og folk fra hele verden flyver hertil for at se de specielle og unikke kunstværker.
Psst…. Derudover byder ugen også på ekstra mange fester og events, så ugen kan sammenlignes lidt med Copenhagen Fashion week.

The Peak – Når du er i Hong Kong er det et MUST at tage op på The Peak, som er HK’s mest besøgte udsigtspunkt. Det er specielt smukt om aftenen hvor byen er lyst op. Man kan vandre derop af en sti eller tage et det gamle Peak Tram fra Central.


Her shopper jeg

Harbour City – er et at Hong Kongs mest luksuriøse shopping malls. Det har alle mærker lige fra Zara til Chanel, samt min absolut yndlingsbutik Lane Crawford. Mall’et ligger i Tsim Sha Tsui, ved Starferry terminalen, som er en færge der sejler mellem Central, HK Island og Tsim Sha Tsui, Kowloon. Det er en meget smuk tur, specielt om aftenen.

PMQ – er en bygning i Sheung Wan med pop-up shops og art gallerier. PMQ er til for kreative og nystartede designere og butikkerne er mange gange både et studio og butik i en. Her kan man gøre unikke fund i form af smykker, tasker, tøj og ting til hjemmet.

Muji – ligger flere steder i Hong Kong. Det er en urban Japansk butikskæde, hvor man kan finde accessoires og andet til hjemmet i et minimalistisk design. De er kendt for deres gode kvalitet samt simple og bæredygtige designs.

Just Green – et økologisk supermarked som ligger i det trendy område Soho. Det er hyggeligt indrettet, og vi handler her når vi får lidt hjemve og får trang til at føle os sunde. De sælger alt fra bøger om sundhed til raw food, økologisk chokolade og te. Det kan dog være en rigtig dyr fornøjelse, da det meste er importeret fra hele verden.

Fashion Walk – ligger i Causeway Bay er en hyggelig gade med små cafeer og internationale modebutikker såsom Isabel Marant, Zadig & Voltaire, COS osv.

Horizon Plaza – et outlet shopping plaza som ligger i Ap Lei Chau. Her har Lane Crawford også en afdeling hvor man på en god dag kan spare op til 70% på mærker som bla. Lavin, Stella McCartney, Iro osv.

Vil du vide mere om Camilla Amalie? Du kan finde hende på instagram under @camilla_amalie

 

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide