Insider Guide: Mallorca

Facts

Sara Theresa Birn Lysgaard

Partner på CCA Kunsthalle på Mallorca

Mallorca er meget mere end grisefest og charterferier. Faktisk er det en perle, som kun ligger en billig og kort flyrejse væk. Uanset årstid er øen fantastisk, og Mallorca bugner af tilbud i alle afskygninger. Vi har teamet up med Sara Theresa Birn Lysgaard, som har sin månedlige gang på Mallorca, og som her giver insider tips til den spanske ø.

Hvorfor mener du, man bør besøge Mallorca?
Mallorca er kun 3 timer væk med fly og du kan ofte finde ret billige flybilletter, hvilket er et godt udgangspunkt. Ud over det, så er vejret super lækkert, stort set hele året rundt. Det er ikke kun sommermånederne der dur på Mallorca. November til og med marts er mindst lige så lækre som sommerperioden. Du kan naturligvis ikke solbade i december, men du kan højst sandsynligt spise en god frokost i solen kun iført en tynd jakke. Det er desuden rigtig nemt at køre og finde rundt på Mallorca. Lejebiler er virkelig billige udenfor sæsonen. Søde og venlige mennesker og ikke mindst fantastisk lækker mad. Hvis du selv vil lave mad, kan du handle de lækreste råvarer og vine uden at din pengepung sprænges.

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft i Mallorca?
At sidde på min terrasse i Andratx med udsigt til bjerge og palmer, grille rejer og andet frisk fisk, drikke kølig lokal rosé, naturligvis i gode venners lag.

LÆS OGSÅ: En bid af Grønland – Guide til smukke Nuuk

Hvad er det særlige ved Mallorca og den spanske kultur?
Et utroligt venligt og ’laid-back’ folkefærd. Smuk og frodig natur. Vanvittig lækkert mad.

Mit bedste råd til Mallorca

Lej en bil og udforsk øen. Det er super nemt at komme rundt og du vil opleve et landskab der ændrer sig markant, fra flade marker til kæmpe bjerge. Jeg vil også anbefale dig at køre en tur fra Puerto de Andratx til Port Soller, langs havet. Du tror ikke dine egne øjne, det er simpelthen så smukt! Ønsker du flere tips er ABC Mallorca’s website et super sted at starte.

Her bør du bo

Hvis du ønsker top luksus skal du overnatte på Gran Hotel Son Net i Puigpunyent – kun 30 min. fra Palma. Der er super mange lækre hoteller på Mallorca, i alle prisklasser, men Son Net er virkelig unik på grund af den smukke beliggenhed. Hotellet er nærmest placeret ’inde’ i bjerget Galatzó, som er en del af bjergkæden Tramuntana. Serra de Tramuntana er i øvrigt på UNESCO’s Verdensarvsliste. Den smukke lyserøde ’finca’ kan dateres helt tilbage til 1672. Hotellet har kun 31 værelser, men opfylder alt hvad hjertet begærer: pool, 2 gourmet restauranter, spa og den bedste feature er, at der på hotellets vægge hænger kunstværker i verdensklasse, bla. af David Hockney, Marc Chagall og Frank Stella.

LÆS OGSÅ: Din madguide til Rom

Ønsker du at bo midt i Palma er Hotel Tres et rigtig godt bud. Hotellet er svenskejet og ligger fuldstændig genialt i byens centrum, tæt på alt. Værelsespriserne er ret rimelige og man spiser udmærket mad på hotellet, men du finder de bedste restauranter lige udenfor døren. Hotel Tres har den smukkeste og hyggeligste gårdhave og på hotellets tag gemmer sig en lille perle, en kæmpe tagterrasse med soppebassin og kig til den smukke katedral Le Seu og Palma havn. Jeg har boet på hotellet i forbindelse med et strategiseminar. Vi havde booket hotellets mødefaciliteter, hvilket også helt klart kan anbefales, hvis du rejser i forretningsmæssig sammenhæng.

Et andet fint lille lokalt hotel er Hotel Brismar som ligger i hjertet af den fuldstændig fortryllende smukke havneby Puerto de Andratx. Puerto de Andratx ligger vest for Palma og ca. 35 min. kørsel fra lufthavnen. Hotellet ligger smukt lige ud til havet og værelserne er fine. Booker du uden for sæson kan du sagtens finde rigtig skarpe priser, helt ned til 65 euro per nat. Puerto de Andratx er en lille havneby, men det siges, at være én af de smukkeste havnebyer på øen. Hotel Brismar ligger lige midt i et væld af lækre restauranter, barer og søde butikker. Puerto de Andratx tiltrækker mange kendte personligheder verden over – her vil man gerne se og blive set…

Her spiser jeg

I Palma:

Tast Club

Denne restaurant er gemt godt af vejen men absolut et besøg værd. Deres tapas og pincho’s er vanvittige lækre! Desuden er indretningen super fin og designet af én af Spaniens førende interiørdesignere.

Patron Lunares

Det føles nærmest som om du er i Hvide Sande og New York på én og samme tid, og det mener jeg som det vildeste kompliment. Restauranten er en hyldest til fiskeri og søens folk, hvorfor du finder ’alt godt fra havet’ på menuen. Stemningen top fed, de serverer lækkert mad og super gode cocktails. Du må ikke gå derfra uden at prøve ’Rocket Squid’ – et tårn med friterede blæksprutteringe. Mums.

LÆS OGSÅ: Jeg ville vælge Thailand frem for Maldiverne!

Duke

De to glade surfere Ronny og Juanjo åbnede i 2009 denne restaurant i hjertet af Palma. Maden er sund og enkel og med kort tilberedningstid. De to gutter finder opskrifter og inspiration til køkkenet på Duke når de rejser ud for at surfe på alverdens have. Super cool laid-back surfer stemning.

Kebab Ghandi

Navnet siger det hele og en god kebab er altid en god ide!

Simply Fosh

Vil du spise på én af Mallorca’s 7 Michelin restauranter er Simply Fosh et godt bud. Super lækkert mad pakket ind i en uprætentiøs atmosfære. Du kan vælge i mellem forskellige tasting menuer med tilhørende vinmenu, f.eks. en 3 retters frokost menu til 18 euro og en 5 retters aftenmenu til 52 euro – ’simpelt’ men stadig en Michelin stjerne værdig!

Port Blanc

Smuk restaurant med god beliggenhed på havnen i Palma. Nyd en lækker frokost og glas køligt rosé i meget fine maritime omgivelser. Her er masser af inspiration hvis du f.eks. er på jagt efter en yacht!

I Puerto de Andratx:

Cappuccino

Kanon hyggelig café med én af de bedste beliggenheder i havnen. Nyd en, ja cappuccino, eller sving forbi ud på aftenen og nyd en god cocktail. Du får den smukkeste udsigt og det er et perfekt sted at sidde og kigge på spændende mennesker og ikke mindst biler. Cappuccino er en kæde og findes flere steder på øen. Det er mit favoritsted når jeg er alene på øen for at arbejde fordi der er garanteret god stemning og søde festlige tjenere.

LÆS OGSÅ: 5 tips & tricks til at holde dig sund på rejsen

Can Pep

Lige ved siden af Cappuccino ligger denne skønne restaurant Can Pep. Lige som på Cappuccino, har du også her verdens bedste udsigt over havnen. Nyd traditionelle majorcinske retter med et moderne twist.

I Puerto Portals:

Hotel Hospes Maricel & Spa

Har du smagt smør med porre og bacon eller hvad med marmelade med squash og vanilje? De gastronomiske smagssammensætninger er uendelige på Maricel. På Marical kan du nemlig nyde intet mindre end ’verdens bedste morgenmad’. Det er IKKE en brunch men en gastronomisk morgenoplevelse. Hav god tid, det tager ca. 3 timer at komme igennem denne fusion af teksturer og smage som med garanti vækker både krop og sanser.

Her nyder jeg en drink

Bar Varadero i Palma

Varadero ligger lige ud til vandet med kig til den smukke katedral Le Seu. Perfekt sted at nyde en cocktail i de sene lune aftentimer.

Puro Hotel i Palma

Snup en cocktail i Opio Bar eller på deres smukke tagterrasse.

Her slapper jeg af

Nikki Beach

Hop i bikinien og tilbring dagen på Nikki Beach. Der er pool, strand, god musik, mulighed for massage og god mad. Altid mega god stemning, der ud på eftermiddagen, godt kan udvikle sig til noget af en fest. Og hvis du ankommer i egen yacht sørger Nikki Beach for at hente dig ind til land – uden beregning naturligvis.

Beach Club Gran Folies

Nær Puerto de Andratx ligger denne perle. Du har pool og hav lige for næsen af dig og man kan sagtens tilbringe en hel dag her. Spring i havet direkte fra klipperne og nyd efterfølgende et glas Sangría.

LÆS OGSÅ: Insider Guide: Vietnam 

Sa Foradada

Denne restaurant er kendt for deres gode paella som de laver over bål lige ud til vandet. Man kan ikke køre dertil, så du skal enten sejle eller ’vandre’ dertil. Faktisk skal man ’jump the gate’ som de selv skriver på deres hjemmeside for at komme gående dertil. Det tager ca. 30 min at gå dertil. God Paella og sublim udsigt.

El Toro Marine Reserva

Der er også mulighed for at opleve nogle ret fine dyk på Mallorca. El Toro Marine Reserva er et super godt sted at dykke med mulighed for at se masser af fisk. Det er også muligt at dykke på vrag ud for havnen i Palma..

Talise Spa

Er ét af Mallorca’s mest eksklusive spa og wellness steder. Spa’et ligger i det, lige så eksklusive hotel, Jumeirah i Port Sóller. Hotellets smukke placering på toppen af en klippe er helt fortryllende.

Når jeg skal opleve byen

Brug gerne en hel dag (eller flere) på at slentre rundt inde i Palma by. Du kan shoppe og spise tapas i en uendelighed eller til du ikke orker mere. Søger du et kulturelt indslag kan jeg anbefale at besøge den smukke katedral Le Seu. Og husk også at slå et smut forbi Es Baluard Museum of Modern and Contemporary. Snup en kaffe eller anden forfriskning på deres mega store og lækre tagterrasse!

LÆS OGSÅ: Insider Guide: på roadtrip i Sverige

I byen Andratx ligger min arbejdsplads CCA Kunsthalle. Stedet er med sine 4.000 kvm et af de største kunstcentre indenfor samtidskunst på Mallorca og i Europa. CCA byder årligt på 3 store kuraterede udstillinger samt et hav af mindre udstillinger.

Bodegas Macià Batle

Faktisk har Mallorca en række af gode vine, den ene af mine favorit bodegaer, hedder Macià Batle. Vinhuset gør en stor dyd ud af at lave anderledes etiketter til deres vine og indgår derfor spændende samarbejder med kunstnere verden over. Jeg er vild med deres hvidvin ”Blanc de Blancs”.

Her shopper jeg

Der er mange fine butikker i Palma og de findes nærmest alle i det samme område. De store shopping gader er: Calle Jaime III, Calle Bonaire, el Paseo del Borne, Calle Colom og de mindre gader er: Passatge Quint, calle Sant Nicolau. Når jeg er I Palma skal jeg altid et smut forbi Rialto Living som er en perfekt blanding af møbler, mad, brugskunst, tøj og tekstiler. (T) Og naturligvis Zara….

Er du på udkig efter lækre tekstiler skal du helt klart besøge Teixits Vicens i byen Pollenca. De har eksisteret siden 1854 og er øens absolut bedste sted når det kommer til tekstiler.

LÆS OGSÅ: Insider Guide: Amsterdam

Hos Ca’n Garanya i byen Manacor finder du øens bedste producent af sivtasker, stråhatte og espadrilles.

Det bedste marked hvor du kan købe frisk frugt, fisk og kød hedder Mercat de L’Olivar og ligger i Palma. Et andet godt marked, også beliggende i Palma, hedder Mercat de Santa Catalina. Her finder du i øvrigt Palma’s bedste sushi bar Hanaita.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være