Parlez-vous…?

I Kina spiser de hunde, og i Frankrig går man i seng sammen på første date. Verden er et spektakulært sted, og hvert land har sine helt egne kutymer og traditioner – nogle mere bizarre en andre. Vi har lavet en mini parlør, med nogle af de sjove kulturforskelle, man kan opleve når man begiver sig på eventyr i verden. Validiteten? Ja den er vi altså ikke helt sikkert på, men morsomt, dét er det i hvert fald.


Kina

I Kina… kommer dine sarte nerver på prøve. Det er nemlig ganske normalt at prutte, bøvse og spytte i offentligheden, that’s just how it is.

I Kina… skal du altid afslå en gave mindst tre gange, ellers bliver du opfattet uhøflig.

I Kina… bør man altid oplyse sit fornavn før sit efternavn.

I Kina… skal man ikke vende fisken om, når man har spist den ene side. Det betyder nemlig uheld – og så gør man sig altså desuden skyldig i, at en fiskerbåd vil kæntre!

I Kina….bør man være meget påpasselige med negative svar, de opfattes nemlig som uhøflige. Du vil altså sjældent løbe ind i en kineser der siger ”nej” . I stedet vil du blive spidset af med et ”måske”, så er der nemlig ingen der taber ansigt.

I Kina…. Skal du ikke blive overrasket hvis du møder folk der går baglæns på gaden. Det er nemlig kinesernes måde at ”se verden fra en anden vinkel”.


Japan

I Japan… skal du vælge dine one-night stands med omhu, i hvert fald hvis du har fået øje på en ung japaner. I Japan må man nemlig ikke have sex hjemme hos forældrene ( og Japanerne bor altså hjemme til de er ret gamle), i stedet tager man på LOVE HOTELS, som ja… kun er sat i verden for én ting.

I Japan… må du ALDRIG sætte dine spisepinde oven i risene. De må kun ligge parallelt med bordkanten, og ingen andre steder! – Ved Japanske begravelser bliver den afdødes risskål placeret foran kisten med spisepindene pegende opad, så den gestus bringer altså i den grad ulykke.

I Japan… skal du slupre når du spiser nudler, og vi mener altså SLUPRE. Slupring er nemlig måden hvorpå man viser taknemmelighed over maden, og siden Japanerne i den grad værdsætter høflighed, så bør man altså gå all-in på slupringen.

I Japan… er det en god ide at tage specielle ”toilet-slippers” på, når du besøger toilettet. Man må nemlig ikke føre bakterier fra toilettet med sig ind i husets resterende rum.

I Japan.. skal du ikke blive chokeret hvis du bliver præsenteret for råt hestekød under et restaurantbesøg, det nemlig en delikatesse over there.


Frankrig

I Frankrig… er det ikke ”dødskysset” at have sex på første date, man kan sagtens få et forhold med en franskmand på den baggrund – man skal jo ligesom lære hinanden at kende, ik´.

I Frankrig… skal du ikke blive overrasket hvis din date omtaler dig som sin kæreste efter anden date, eller smider et ”I love you” et par uger efter i mødes. Sådan er franske mænd, så forbered dig gerne på et frieri inden året er omme.

I Frankrig… skal du ikke kramme, du skal kysse. Ét kys på venstre kind og ét kys på højre kind, så falder din hilsen i god jord.

I Frankrig… er det en god ide at bruge alle de franske gloser du kan, også selv om de måske kun kan tælles på en hånd. Viser du villighed overfor sproget, vil de ellers til tider reserverede franskmænd, også være tilbøjelige til at vise mere villighed overfor dig.


Italien

I Italien…. skal du være varsom med at bede om parmesan til pizzaen. Det svarer nemlig lidt til at bede kokken om ketchup her i Danmark. Hovedreglen er: Tilbyder tjeneren det ikke, så drop det!

I Italien.. skal du være varsom med hvem du dater, eller ihvertfald, være varsom med hvem din italienske flammes mor er for én. I Italien lyder det nemlig, at svigermoderen er en af hovedårsagerne til anmodningen om skilsmisse. – Så har du store fremtidsplaner med din latino scoring, er det med at holde sig på god jord med mama derhjemme.

I Italien.. skal du så også være forberedt på reelt at møde mama på første date! I hvert fald hvis I går hele vejen til third base. Italienerne bor nemlig gerne hjemme hos familien, indtil de har fundet deres brud.

I Italien… skal du ikke blive overrasket og begynde at råbe af folk der ikke samler op efter deres hund, det bare ikke en nødvendighed i Italien. – Så pas på hvor du træder!


USA

I USA… skal du være opmærksom at dating som regel foregår uden ”the game” ( Halleluja!). Amerikanske mænd er direkte, og kan de lide dig, så du ikke i tvivl.

I USA… skal du ligge din fastfood forskrækkelse på hylden for en stund – for de spiser altså fastfood over there, rigtig meget af det! Generelt skal du passe på med at komme med negative vibes om især Mac Donalds, hvor 1 ud af 8 Amerikanere faktisk siges at have arbejdet på et eller andet tidspunkt i deres liv.

I USA… Forventer de IKKE at du præsenterer en detaljeret beskrivelse af din dag , når du bliver hilst med ”Hi, how are you doing today” i butikker og på kaffebarer. De er bare høflige, that’s it.

I USA.. skal du have styr på din sportsviden, hvis du vil være god til small talk. Sport er næsten en religion i USA, og selv idrætsudøvere på College niveau bliver ofte behandlet som guder.

Vi håber I blev lidt klogere. God ferie!

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være