Insider Guide: Göteborg

Facts

profil-hvid-boks.jpg (1)

Ellen Claesson

Blogger

Bor i Stockholm

Göteborg, kun en lille færgetur, eller et par timers kørsel væk. Og alligevel lidt en overset nabo. Besøger vi det svenske er det ofte Stockholm eller Malmø, der får et visit. Lidt en skam, hvis du spørger os. Vi har derfor teamet op med Visit Sweden og svenske Ellen Claesson fra bloggen   ellenclaesson.metromode.se for at give jer den bedste Göteborg guide du kunne drømme om. Den er testet og godkendt! God fornøjelse i det svenske. 

LÆS OGSÅ: En stilren oase i Sverige

Göteborg eller “Lille London”, som byen blev kaldt i 1800-tallet, da englænderne flyttede hertil, er mit omdrejningspunkt i livet. Det er her, jeg føler mig hjemme, og på min vej gennem byen med Håkan Hellströms musik i headsettet, elsker jeg dette sted endnu højere. Jeg er hverken født eller opvokset i Göteborg, men i den lille naboby Borås. Jeg har dog altid sagt, at det er her i Göteborg, jeg vil bo, og sådan blev det.

I Göteborg er der meget at se på og foretage sig, og det er nemt at komme rundt, enten på en lejet cykel eller med sporvogn. Selve byen er ret flad og lige herlig at gå og cykle i. Der er mange gode caféer, og min egen favorit er Le Pain, hvor jeg med stor fornøjelse spiser brunch i weekenden. En lang gåtur i slotsskoven er skøn om sommeren, og jeg nyder at gå i alt det grønne. Bagefter går jeg ind på Juicekällan og drikker et glas koldpresset juice i gårdhaven, hvor man kan sidde og hygge sig såvel morgen som aften – altid lige herligt. Desuden ligger Champagnebaren ved siden af, hvis man er mere til noget med bobler. Ja, der er så mange caféer og barer i Göteborg, så man let kan spendere flere dage på at udforske dem.

Besøg gerne Göteborg om foråret eller om sommeren, da er vores by allersmukkest – og sjovest. Fortovscaféerne belejrer gaderne og tagterrasserne, udestederne åbner, og man kan opleve Göteborg på en helt anden måde. Er du, ligesom jeg, vild med musik, bør du planlægge din tur til Göteborg, når der er koncert, fx på Liseberg. Her spiller mange svenske musikere om sommeren, og den herlige stemning der er en skøn oplevelse. Når du alligevel skal til Liseberg, så kom i god tid inden musikken starter, så du kan nå at more dig lidt i tivoliet.

LÆS OGSÅ: Den ultimative insiderguide til Berlin

Min foretrukne bydel er Vasastan. En bred allé går gennem hele området, og det er denne del af byen, jeg forbinder mest med mit Göteborg. Bydelen betyder noget helt specielt for mig. Vasastan har bevaret alle de gamle bygninger, hvilket man desværre kun ser få steder i byen. Disse smukke omgivelser får mig i den grad til at slappe af og bare nyde mit Göteborg.

xx Ellen

 

Mine yndlingssteder i Göteborg og perfekt til en weekend med forkælelse

Taverna Averna: Hyggelig italiener

TavernaAverna_1.png

En helt nyåbnet restaurant i Linné og på Tredje Långgatan 7 i Göteborg. Man går aldrig galt i byen med italiensk mad i hyggelige og lokale omgivelser. Lige i nærheden er der desuden mange hyggelige kroge, hvor man kan tage sig et ekstra glas.

Grace: Lækkert mærketøj

GraceKlädefär_1.png

En tøjbutik lige ved Bar Centro, som man let kan overse. Her finder jeg nogle af mine yndlingsmærker, herunder den danske label Ganni & svenske lokalmærker som f.eks. Rika. Et besøg værd!

Tagterassen på Scandic Rubinen

Rubinen-Takterass_1.png

En nyåbnet tagterrasse beliggende på Avenue. Jeg elsker at mødes her med venner til øl i solen. Det perfekte sted, når vejret tillader det.

TOSO: Asian Fusion Restaurant

En relativt nyåbnet restaurant på Götaplatsen med asiatisk præg. Jeg elsker forretterne og bestiller en række forskellige, som jeg deler med min følgesvend. I løbet af weekenden er der godt gang i baren og et blandet klientel.

Hotel Dorsia

HotelDorsia_1.png

Et af Göteborgs fineste hoteller ifølge mig. Her er det altid en oplevelse at komme ind af døren, og hotellet skiller sig ud i mængden, hvilket jeg godt kan lide. Der er udsmykket i pink og fløjl i store stil, placering er den bedste. Morgenmaden på hotellet er desuden magisk, og mangler intet!

Bar Centro

BarCentro_1.png

Et af mine yndlingssteder at snuppe en kop kaffe eller måske et glas vin om aftenen. Det er en smule skjult, og det er et sted, der er nemt at overse, hvis du ikke kender det. Her er så rart. Afslappet stemning og helt klart byens bedste kaffe. Om sommeren hænger folk på gaden foran caféen.

Vasastan: Det smukkeste område

Selvom jeg bor i Linné, så ligger Vasastan mig meget nært. Jeg kan ikke helt forklare hvorfor, men Vasatan er smukt hele vejen igennem. Her er mange gamle, velbevarede bygninger og alléen gennem Vasastan er meget dejlig om sommeren, når træerne er grønne.

Sankt Jörgen Spa

Sankt-Jörgen-Spa_1.png

Et spa med et afslappet miljø, der absolut er et besøg værd. Altid 100% afslapning, og mit favorit sted er de gyngende senge med udsigt over parken. Jeg kunne sove der hver eneste dag.

Haga & Market 29: Dimser og tilbehør til boligen i hyggeligt område

Market29_1.png

En hyggeligt indrettet butik, som jeg elsker at besøge, når jeg tilfældigvis kører forbi Haga. Der er alt fra duftlys, puder og lamper til malerier. Alt hvad du har brug for af tilbehør til dit hjem. At butikken ligger i Haga, gør det endnu bedre. Haga er et område, man ikke må gå glip af. Spis morgenmad på en af de udendørs caféer.

Rum21: Mere indretning

Rum21_1.png

Nyåbnet indretningsbutik i Göteborg i samme stil som Market 29. Sej og hyggelig butik med det seneste indenfor indretning. Derudover ligger den på vejen til Juicekällan, så det er et fint stop på vejen.

Juicekällan

JuiceKällan_1.png

Jeg er tosset med juice og elsker især friskpresset. Her køber jeg tit en juice og lader batterierne op i deres ekstremt hyggeligt gård. Et besøg her kommer til at forgylde hele din dag.

Beyond Retro

Beyound-Retro_1.png

Elsker man second hand, så må man ikke gå glip af Beyond Retro. Når jeg er ude efter noget unikt og retro, så er det her, jeg leder. Sidst købte jeg et par klassiske Levi’s 501. Du finder butikken ovenpå Weekday.

Se mere på min profil på Visit Sweden og få videoguide her.

Psst.. du kan også finde masse andre lokale guides til det svenske her.

VISIT-SWEDEN-LOGO.png

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være