[single_post_category_name]

På eventyr i de kreatives New York

I den kommende måned kan I møde en spændende ny contributer her på ChriChri: J. Arlin. Under alteregoet gemmer sig den danske sanger og sangskriver Jeppe Gade, som hen over sommeren vil begive sig på eventyr i New York, i jagten på inspiration i byens kreative miljøer. ChriChri skal med på rejsen, og her får I derfor en lille præsentation af den dygtige, flotte og yderst velskrivende sanger, hvis spændende færden vi skal følge hen over de kommende uger.  

Bag om J. Arlin

I januar 2014 besluttede den danske sanger og sangskriver, Jeppe Gade, efter flere udgivelser både som solo artist og i bands, at redefinere sig selv i sit musikalske alterego, J. Arlin. Sangerens nye epoke blev skudt igang med det internationale sangskrivningsprojekt WRITERSTRAVEL, der talte en turné-og inspirationsrejse igennem seks internationale storbyer. 

I foråret 2015 påbegyndte J. Arlin indspilningen af sin kommende udgivelse med producer Jakob Winther (som også har arbejdet med stjerner såsom Rasmus Walter, Lukas Graham og Mads Langer). Til efteråret udgiver J. Arlin så sin første single udledt af WRITERSTRAVEL-projektet og sangeren tager derfor nu tilbage til New York, hvor det hele startede, for at færdiggøre den kommende udgivelse. J. Arlins sangskrivning har et finuligt og stærkt lyrisk univers, der er blevet rost i danske såvel som internationale musikmedier, der for alvor er begyndt at få øjnene op for den berejste dansker.

Vi har nu fået lov at tage med J. Arlin tilbage til USA, for at få et indblik i et ellers ukendt milljø, og for for at følge sangerens skildring af Manhattens snørklede sidegaders spirende kulturliv, der tiltrækker nogle af de største kreative navne indenfor musik, film, teater og mode. Over de kommende tre uger kan vi derfor se frem til at få portrætteret et helt unikt og spændende miljø, der med stor sandsynlighed også vil kunne danne inspirationsrammerne for jeres næste projekter.

Nedenfor kan du lære J. Arlin lidt bedre at kende, da vi udsatte ham for spørgsmålene fra mandehjørnet. Og ellers er det bare om at glæde sig til næste fredag, hvor J. Arlins første rapport fra The Big Apple rammer ChriChri. 

Stay tuned!

 

Q 

Hvilket stel har du derhjemme? 

A

Det var da et finurligt spørgsmål. I 2011 flyttede jeg til Sydney og havde i al min naivitet solgt rub og stub af inventar og andre jordiske besiddelser, som jeg havde i Danmark. Da jeg kom tilbage skulle jeg til at genopbygge hustanden, så mit stel er vel praktisk talt vintage gafleri, da det er arvestykker fra min venindes bedsteforældre.

 

Q

Hvad er din signaturret?

En afrikansk lakseret. Jeg er dog ikke helt sikker på, hvad der egentlig gør den afrikansk eller om det mon er et prædikat, som jeg har selv-fabuleret. Kan nogen af jer mon udpege, hvad der gør den afrikansk? Laksen bages i en marinade bestående af chili, ingefær, koriander, gurkemeje, vand, olie, salt, peber, hvidløg. Ved nærmere eftertanke kan det egentlig godt være, at det er faktisk bare er en videreudvikling af en snueknuser.

 

Q

Hvem hang dit tv op?

A

 Jeg har ikke haft et fjernsyn i 5 år. Det sidste jeg havde var et kasseformet Panasonic, som endte sine dage ved at blive smidt ud fra en altan. Jeg havde en ide om, at mine rockstjerne ambitioner jo måtte starte et eller andet sted.

 

 

Har du nogensinde haft makeup på? 

A

Jeg gik en del med eyeliner i mine start teenageår. Da det var kombineret med lange sorte hennafarvet lokker og en forholdsvis androgyn pubertetskrop faldt det mildest talt i dårlig jord i Nordjylland.

 

Q

Giver du drikkepenge? 

A 

Hvis det er berettiget. Men hvis der udelukkende er tale om en automatiseret servering, så falder der næppe en ekstra mønt. Jeg klapper heller ikke for piloten, hvis han blot har sørget for, at vi ikke er styrtet ned.

 

Q

Hvornår splitter du regningen?

A

Når det bliver foreslået. Ellers så tænker jeg, at jeg glædeligt kan køre kortet og får sikkert returneret generøsiteten. Det er for øvrigt en holdning som min revisor er pænt træt af.  

 

 

Hvad er den bedste gave du nogensinde har givet? 

A

En tatovering. Den var bare så vanvittig svær at pakke ind.

 

Q

Hvornår trak du sidst stolen ud for en kvinde? 

A  

Jeg tror oftere, at jeg holder døren for en kvinde. Men for nogle uger siden var jeg oppe hos arkitekten Claus Bonderup og spise smørrebrød i nogle fyrstelige gemakker af et hus. Der trak jeg stolen ud for en ”jeg-holder-hver-en-dør-for-dig slags kvinde”, fordi arrangementet var gennemsyret af de klassiske gamle dyder. Desuden var hun også virkelig smuk.

 

Q

Hvis du skulle have et ”freepass” til en kendt du måtte dele dyne med, hvem skulle det så være? 

A

Ghita Nørby. Fra tiden i Matador eller nu – det er såmænd mig lige meget.

 

Q 

Hvor lang tid bruger du på dit hår? 

A 

Overraskende lidt. Jeg klippede mig virkelig korthåret (læs: skallet) for ca. 8 år siden og det tvang åbenbart nogle genskrøller ud fra min farmor, så nu er frisuren cementeret i en lidt laissez faire facon.

 

Q 

Prøver du tøjet når du shopper? Eller køber du det bare med hjem?

Jeg er stor tilhænger af impulskøb og der virker det bare lidt imod købets natur at overveje det ved at smutte i prøverummet. Så det købes blot med hjem.

 

Q

 Hvor meget træner du?

A 

Jeg løber utrolig meget. Eller det kommer selvfølgelig an på, om læseren af dette løber mere. Jeg løber vel 50 km om ugen. Efter hvad – det ved jeg ikke.

 

Q

Hvad vil vi oftest se dig iført? 

A

Overalls, så snart jeg får købt dem.

 

Q

Hvordan ville du beskrive den perfekte dag? 

A

Kunne den som minimum indeholde 3 af følgende komponenter, så ville jeg karakterisere den som perfekt. En koncert, en rejse til et sted jeg ikke har været, en dans, et møde, noget med brie, et kompliment, en irettesættelse, en snak, et nej, et ja og så en svømmetur med min gode ven Bang.

 

Q 

Hvis du var en rockstjerne, hvem var du så? 

A

Keith Richards. Fordi han opfandt selve begrebet rockstjerne.

 

Q 

Afslut sætningen: ”Jeg kunne ikke leve uden….” 

A

At spørge ind til ting.

 

Q 

Afslut sætningen: ” Alting smager bedre med….”

A 

John Lee Hooker i afspilleren.

 

 

Hvad er du virkelig dårlig til? 

A 

At sige farvel.

 

Q

Hvad er du virkelig god til? 

A 

At sige ’vi ses’

 

Følg også med i J.Arlins spændende færden på Instagram eller facebook.

 

 

 

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide