Insider Guide: Vietnam 

Facts

Linn Hald

PR & Communication, Bosat i København

 

Vietnam ligger i Sydøstasien ud mod Det Sydkinesiske Hav. Landet har en masse at byde på og er derfor klart værd at besøge. Vi har teamet op med den seje Linn Hald, der arbejder med PR og Communication, og som et led i sin uddannelse var på et fem måneders ophold i landet og derfor har en masse gode oplevelser og råd hun med glæde vil give videre. 

 

Hvordan opstod din interesse for Vietnam?

Som et led i min Designteknolog uddannelse på TEKO, i specialet Purchasing Management, tog jeg fem måneders exchange ophold i Ho Chi Minh City (Vietnam), med både studie og praktik. Jeg har i rigtig mange år haft en enorm rejselyst, så da chancen bød sig, skulle mit praktikophold – selvfølgelig – ske i udlandet. Jeg må indrømme jeg ikke havde det store kendskab til landet inden jeg begav mig af sted, udover at det indenfor tekstil og modebranchen var spændende at besøge som produktionsland. Men det ændrede sig fuldkommen!

LÆS OGSÅ: Rejseguide: Urban Ubud, Bali

 

Hvorfor mener du, at man bør besøge Vietnam?

Vietnam har en masse at byde på! Udforsk den spændende kultur, nyd den imødekommende befolkning og smukke natur. Kobl af fra en – måske – travl hverdag og lad dig opsluge af den vietnamesiske atmosfære og alt det indebærer.

Ho Chi Minh City

Byen der også er kendt som Saigon, eller HCMC, er landets største. Det er byen med mest vestlig indflydelse og når man færdes i centrum blandt de store shopping-malls, vestlige restauranter og utallige taxier, er det (næsten) som at være i en vestlig storby. HCMC kan byde på stort set hvad som helst. Start dagen med kylling og ris i et af de mange gadekøkkener på hjul, siddende blandt forbipasserende på de mindste plastikskamler på fortovet og fortsæt lidt ud for byen og sejl rundt i kanoer blandt små markeder i Mekong Delta Floden. Tag så tilbage til centrum, gør lidt shopping hos Karen Millen eller Louis Vuitton med en frozen yoghurt og slut aftenen af på en af de hotteste rooftop clubs med udsigt over byen.

Hanoi

Vietnams smukke hovedstad! Hanoi ligger modsat HCMC i det nordlige Vietnam og de to byer står i stor kontrast både størrelsesmæssigt og på udviklingsfronten. I Hanoi er bygningerne lavere, klimaet mere friskt og så er der fantastisk smukke historiske seværdigheder.

Halong Bay

Lidt udenfor Hanoi ligger Vietnams svar på de thailandske øer, som i filmen The Beach med Mr. DiCaprio. En tre dages bådtur derud med overnatning på Monkey Island er blandt de smukkeste oplevelser jeg har haft og det største must på en rejse gennem Vietnam.   

Hoi An

Absolut yndlings by! Det hyggeligste lille samfund, hvor et besøg i den gamle by er obligatorisk! Byen er især kendt for sit utal af skrædderbutikker, hvor de på ingen tid syer og producerer lige nøjagtig hvad du ber’ dem om – og så til vanvittig lave priser! Det kan kun anbefales.

LÆS OGSÅ: Vietnamesisk suppe med kalveskank 

Nha Trang

Badeferie! Byen der ligger ud til østkysten er helt perfekt til afslapning, strand og scuba diving.

Da Lat

Med et strejf af Frankrig! Byen er en af de ”pænere”, ligger oppe i bjergene og har stadig mange franske træk fra tiden, hvor de levede som fransk koloni. Besøg The Valley of Love, den sidste vietnamesiske konges palads, tag på hiking til et enormt vandfald eller på visit i bjergene hos en lokal kaffeplantage og lille silkeproduktion.

Sapa

Oplev et helt andet folkefærd end i resten af landet. Sapa ligger højt oppe i bjergene, omringet af rismarker og den smukkeste natur.

 

Hvad er det særlige ved Vietnam og den vietnamesiske kultur?

Vietnam er et fantastisk land med en kultur der på mange områder ligger langt fra den danske. Vietnamesere er utrolig venlige folk, der med glæde viser udefrakommende ”deres” skønne land. De er meget familieorienterede og i modsætning til den danske kultur, er fokus på den samlede familie, fremfor den individuelle person. I Vietnam er det en luksus at kunne studere på universitetet, så de er ofte ude og støtte velgørenhedsprojekter, såsom at børnehjem for handicappede børn med slik, gaver og leg.

 

Mit bedste råd til Vietnam:

Det er kun en brøkdel der forstår engelsk, og endnu færre der taler sproget. Så en selvopfunden form for tegnesprog er vejen frem! Vær’ ikke bange hvis der pludselig kommer en og vil mærke på din næste eller din hud, det kan være af ren nysgerrighed. ”Er den ”spidse” næse virkelig er ægte?!” Forbered dig på måske at skulle have en smule mere tålmodighed end normalt, hvis du, lige som jeg, i forvejen er lidt low på den front. Vietnameserne er meget layed back og tager absolut alt til sin tid.

LÆS OGSÅ: Julie Rudbæks bedste tips til rejsen

 

Her bør du bo:

I Vietnam er stort set alt billigt og man kan derfor sagtens bo på både fire, – og fem stjernede hoteller, og stadig bo billigere end på to stjernede hoteller i København.

Eden Saigon Hotel

Fantastisk udsigt fra både pool og restaurant der er placeret på taget. Rigtig fin service og så ligger det helt centralt.

Eden Saigon Hotel
38 Bui Thi Xuan Street, Ben Thanh Ward, District 1
Ho Chi Minh-byen, 848, Vietnam

Tan Son Nhat Hotel

Luksuriøst hotel med den lækreste morgenmadsbuffet og aftenmenu. Med pool på taget og service i højeste klasse, kan det varm anbefales.

Tan Son Nhat Hotel
198-200 Hoang Van Thu Street, 
Ho Chi Minh-byen, Vietnam

Liberty Central Saigon Riverside Hotel

Ny-moderne, luksuriøst, beliggenhed midt inde i byen og med skøn udsigt fra poolen på taget (25 etage).

Liberty Central Saigon Riverside
17 Ton Duc Thang Street, District 1
Ho Chi Minh-byen, Vietnam

Ramana Hotel

God beliggenhed, lækker roomservice og skøn pool!

Ramana Hotel Saigon
323 Le Van Sy Street, District 3
Ho Chi Minh-byen, Vietnam

 

Her spiser jeg:

Foodsquare

På nederste etage i Vincom centret (shopping) ligger et stort foodsquare med mad fra alverdens køkkener. Spis dig blandt andet fuldkommen mæt i det lækreste sushi til 35 kr.

Jaspas

Når du efter nogle dage eller uger trænger til vestligt og ikke-asiatisk mad er denne restaurant guld værd. De møreste steaks importeret fra Australien, de lækreste desserter, udsøgt vin og med service i særklasse er Jaspas i top over mine favorit restauranter i HCMC.

LÆS OGSÅ: 3 spirituelle rejsedestinationer

Div. gadekøkkener

Det kan virke frastødende, men jeg kan kun anbefale at prøve det. Gadekøkkener er overalt i HCMC, man kan blive mæt for en flad dansk femkrone og man går derfra med en helt speciel oplevelse.

Tan Son Nhat Hotel

Tag til middag på hotellet og oplev det mest udsøgte vietnamesiske køkken, med alle de små retter der hører sig til. 

 

Her nyder jeg en drink:

Skybar

En helt unik og eksklusiv club på toppen af en af HCMC’s mange skylines. Tidligere på aftenen er det en restaurant og der er derfor mulighed for også at nyde en drink i lidt roligere omgivelser.

The Backpacker District

Fedt kvarter hvor man i afslappede omgivelser kan nyde en øl til 2 kr.

 

Her slapper jeg af:

MySpa

Man skal huske at forkæle sig selv, og det gøres ikke bedre andre steder end hos Myspa! 1 times full body massage inklusiv hovedbundsmassage, ansigtspleje og hotstone massage for under 100 kr. Manicure og pedicure foregår samtidig. 2 søde kvinder der nusser om en og man får tilmed hånd og fod-massage. Drikkevarer bliver serveret og servicen er virkelig i top.

LÆS OGSÅ: Rejseguide: Christianes Bangkok

 

Når jeg skal opleve bylivet:

Skybar

Igen, en uundværlig oplevelse og med en fantastisk view.

Lush

En af de hotteste clubs i HCMC, hvor både vietnamesiske og mange internationale tager ud.

 

Her shopper jeg:

Vincom

Med brands som Aldo, Mango, Karen Millen og Mac. Vincom ligger i centrum af HCMC og med fem etager er der rig mulighed for shopping.

Parkson

De mere high-end brands finder man i Parkson. Et stort shopping mall med beliggenhed overfor Vincom. Du finder butikker som Louis Vuitton, Dior, Armani og Ralph Lauren.

Ben Thanh Market

Et enormt marked midt i byen, hvor ALLE priser kan forhandles. Her findes der oceaner af forskellige varer, små unikke dippedutter og selvfølgelig også et stort udbud af falske mærkevarer. (Psst… tag derind før middagstid, derefter bliver det slående hedt at befærde sig derinde)

 

Vil du vide mere om Linn Hald kan du følge hende på Instagram @linnhald

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være