[single_post_category_name]

Guide til Europas hyggeligste julemarkeder

Regitse er rejseskribent og stifter af The Copenhagen Traveler – et online rejse- og livsstilsmagasin med fokus på luksushoteller, wellness og madoplevelser. Regitse er desuden fast bidragsyder på avisen Liebhaverboligen og forfatter til flere e-guides om storbyferier.

_________

Julemåneden er over os, og det er lig med julemarkeder og hyggegaranti. Tag på en forlænget weekend med én, du holder af, og oplev, hvad Europa har at byde på i december.


Wien

På rådhuspladsen i Østrigs hovedstad finder du ét af Europas hyggeligste – og ældste – julemarkeder. Markedet er så stort, at det huser 10 individuelle markeder og mere end 150 boder, som sælger alt fra håndlavede træhuse og dukker til honninghjerter og uldhatte. Mens man slentrer gennem markedet, har man en fantastisk udsigt til det smukke rådhus. Hvis man alligevel er der, bør man også aflægge rådhusparken med de oplyste træer og karruseller et besøg.

Markedet løber fra den 14. november til den 24. december.


Strasbourg

På grænsen mellem Tyskland og Frankrig finder man Strasbourg – en by, der er overset, i forhold til hvad den har at byde på. Hele året lokker byen med charmerende bindingsværkshuse og brostensbelagte gader, men i december forvandler byen sig til et eventyr. Strasbourg har faktisk vundet prisen for ’bedste julemarked’ to år i træk, men de har også haft tid til at øve sig. Markedet kan nemlig dateres helt tilbage til 1570.

Husk at sætte tænderne i specialiteten ”bredele” – kiks, eller småkager om man vil, i massevis af former og smagsvarianter, eksempelvis hasselnød, kokos, appelsin og kanel. De pynter samtidig fint på juletræet derhjemme.

Markedet løber fra den 27. november til den 31. december. 


Köln

Ét af Tysklands hyggeligste julemarkeder finder man i Köln, som faktisk ikke dækker over ét, men hele syv markeder, så her er altså noget for enhver smag. Det traditionelle julemarked på de brostensbelagte gader i den gamle by lokker med julepynt, lys og håndlavede blonder, mens julemandens landsby på Rudolfsplatz byder på legetøj i alle afskygninger.

I parken ”Stadtgarden” finder man et lidt mere alternativt marked, som sælger alt fra smykker og honning til snabelsko og krydderier. Det hele indtages bedst med et glas glühwein (gløgg) og en skive Stollen (tysk frugtbrød) til. 

Markedet løber fra den 23. november til den 23. december.


Stockholm

Julemarkedet i Stockholm er godt og vel 100 år gammelt, men det allerførste marked i byen blev faktisk afholdt for cirka 500 år siden. I dag formår svenskerne virkelig at byde julen velkommen, og man er med garanti i julehumør, når man tager derfra. Træboderne bugner af svenske delikatesser som eksempelvis glas og smykker. De mindste kan hygge sig med tombolaerne, hvor man kan vinde præmier, mens de lidt større kan nyde et glas gløgg og en håndfuld peberkager (a la vores brunkager).

Håb på sne og tag turen til Stockholm – det tager små fem timer i tog, og så kan man passende skrive julekort eller ønskesedlen undervejs.

Markedet løber fra den 21. november til den 23. december.


Brügge

Godt og vel en time fra den belgiske hovedstad, Bruxelles, finder man den charmerende middelalderby, Brügge, som oser af julehygge. Midt på markedspladsen i hjertet af byen ligger masser af små, hyggelige boder, som sælger håndlavede smykker, lædervarer, hatte, tørklæder, te og kaffe – og naturligvis chokolade i massevis. Her er det nærmest en synd ikke at spise chokolade, og der er nok at vælge imellem! Chokoladejulemænd, kræmmerhuse med jordbær dyppet i chokolade og honningvafler med chokolade på. Så kan man jo skylle hele herligheden ned med en belgisk øl eller to (men pas på, de er ret stærke). Byens honningkagehuse og små udendørscaféer gør kun oplevelsen endnu bedre.

Markedet løber fra den 20. november til den 3. januar.


Prag

Der er mange gode grunde til at besøge Prag. Én af dem er det årlige julemarked, som er beliggende på byens gamle torv. Her kan man købe lokale, tjekkiske specialiteter og lune sig på honninglikør og varm vin. Den smukke, historiske arkitektur og de mange lys på pladsen gør oplevelsen helt særlig. Man kan shoppe bøhmisk krystal (som er langt billigere end herhjemme), julepynt, trælegetøj og håndlavede smykker.

Hvis man har lyst, kan man runde det hele af med en stemningsfuld julekoncert i én af byens kirker.

Markedet løber fra den 28. november til den 6. januar.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide