[single_post_category_name]

En bid af Grønland – Guide til smukke Nuuk

Ofte forbinder vi Grønland med tankerne om hyggelige træhuse, søde slædehunde, enorme isfjelde og en smuk natur. Men hvis du vil opleve det moderne storbyliv i en kulisse af enestående natur, drikke lokal øl og shoppe grønlandske designervarer, så får du her et par insidertips til et besøg i den grønlandske hovedstad, Nuuk.  

Anne Nivíka er født og opvokset i Ilulissat, og har de sidste 10 år boet i Nuuk. Hun er 32 år, har to børn, er gift og arbejder som selvstændig/iværksætter. Hun blogger om mad og sund livsstil under navnet Greenlandic Foodlover. Her har hun fokus på at lave opskrifter med de varer der er tilgængelige i Grønland. Noget der indimellem kan være en udfordring, da landet er afhængig af forsyninger udefra. Anne Nivíka har et brændende ønske om at inspirere alle til at leve bare lidt sundere, og vise at det ikke behøver at være hverken dyrt eller besværligt at leve sundt i Grønland. 

LÆS OGSÅ: Den ultimative insiderguide til Berlin

Udover at blogge,
 er hun engageret i mange forskelligartede projekter. Hun arbejder blandt andet for at udvikle iværksætterkulturen i landet, er klummeskribent og skønhedsredaktør på Grønlands eneste dameblad ”Arnanut”, og så sælger hun egne illustrationer og plakater under navnet “byNivíka. 

Her giver hun dig den ultimative Guide til Grønland

______

Af: Anne Nivíka Grødem 

Nuuk er min by. Selvom jeg indimellem kan føle mig begrænset i muligheder for shopping, restaurantoplevelser eller kulturelle arrangementer, så har min by alt. Jeg elsker kombinationen af storbyens impulser, den storslåede natur lige uden for vinduet, det afslappede hverdagsliv og alle-kender-alle kulturen. 

Det hele er samlet lige her. I min by. Nuuk.  

 

Where to stay?

Foto: Mads Pihl

Inuk Hostels 

På Inuk Hostels får du en helt særlig mulighed for at bo tæt på naturen på moderne vilkår. Stedet er placeret kun et stenkast fra havet, med fantastisk udsigt over Nuuk fjorden. Her kan man bo i en af de fire overnatningshytter, der har hver sit tema: isbjørnen, moskusoksen, sælen og rensdyret. Indretningen i de enkelte hytter tager udgangspunkt i det dyr, hytten er navngivet efter – så her kan du lægge dig på brikse med isbjørneskind, til en storslået udsigt udover havet. WAUW! 
Se mere her.

LÆS OGSÅ: Julie Rudbæks bedste tips til rejsen

AirBnB

AirBnB er også ved at få sit tag i Grønland. Du kan sagtens finde et sted at bo privat i Nuuk, uanset om du er på udkig efter et værelse, eller et helt hus. Det er en fantastisk måde at komme helt tæt på det hverdagslivet i hovedstaden. Se mere her.

 

Where to eat?

Foto: Greenland travel

Pascucci – Nuuk Center 

På café Pascucci, som er placeret i Nuuk Center, kan du nemt finde dig en hyggelig spot. Her kan du se hovedstadens travle liv passere forbi de store vinduespartier. Cafeens menukort er meget internationalt, men især deres italienske kaffe gør stedet til et besøg værd. Se mere her.

Sarfalik – Hotel Hans Egede 

Vil du have en gastronomisk oplevelse og samtidig smage på de grønlandske råvarer, så er Sarfalik helt oplagt. Menukortet er innovativt og afspejler årstidernes fangst. Her bliver man altid overrasket og imponeret over hvordan traditionelle grønlandske råvarer serveres på helt nye måder. Et køkken i verdensklasse. Se mere her.Foto: Greenland Travel

Kalaaliaraq/Brættet 

Hvis du har mulighed for selv at kokkerere der hvor du bor, så er et besøg på byens ”bræt” et must. Her kommer lokale fangere hver dag med frisk kød og fisk, som bliver solgt med et smil, til rimelige penge. Du finder den karakteristiske glasbygning midt i byens centrum, ved siden af Brugseni 

 

Where to go out?


Skyline – Hotel Hans Egede

Når det er tid til cocktails, så er Skyline stedet. Udover lækre drinks får man en fantastisk udsigt til bymidten og Nuuk fjorden, akkompagneret af hotellets pianist. Stedet er perfekt hvis man vil nyde en drink inden maden, men sidst på aftenen danser selv det modne publikum på bordene.  
Takuss 
Vil du opleve hvordan de lokale fester, så tag på Takuss. Her kan du høre Live musik, og nyde en lokal øl brygget på Godthåb Bryghus.   

LÆS OGSÅ: Her skal du rejse hen på budget i 2017

Er du en festabe, så lærer du hurtigt hvad konceptet ”Efterfest går ud på. I hele landet stopper alkoholserveringen kl. 3 om natten. Det betyder at serveringsstederne lukker, og de festglade søger hjem i privaten for at fortsætte. Så hægt dig på – hvis du vil have fest til langt ud på næste dag… 

 

Where to shop?

Foto: Visit Greenland

I Nuuk findes der flere souvenirforretninger, men har du ikke en drøm om at få benfigurer med hjem – så er der også rig mulighed for at få mere anvendelige souvenirs med, i form af grønlandske designervarer 

Foto: Mads Pihl

Nuuk Couture

Den grønlandske designer, Louise Lynge har for nyligt åbnet dørene til butikken 3900 Future. Herfra sælger hun sin egen kollektion, med mønstre inspireret af den grønlandske nationaldragt. Se mere her.

INUIT Quality Clothes Of Greenland  

INUIT Quality Clothes Of Greenland er et forholdsvist nyt grønlandsk tøjmærke, med butik i byens centrum. Mærket blev skabt af to grønlandske kvinder, hvis ønske var at kreere tøj til den aktive, og modebevidste mand eller kvinde. Se mere her.

Foto: Mads Phil

Bibi Chemnitz

Bibi Chemnitz er grønlandsk designer, og har opnået anerkendelse på den internationale modescene. Hendes sporty og bløde kollektioner passer perfekt til livet i det kolde nord. Se mere her.

I Nuuk Center findes også internationale tøjmærker som Second Female, Vila & by Malene Birger. 


Where to 
workout?


Fotos: Mads Pihl

Byen har flere forskellige træningscentre, en svømmehal og en crossfit box – så her er god mulighed for at holde sig fit. Er du i Nuuk om vinteren så er der også langrendsløjper og alpint skicenter.

Foto: Mads Pihl

De omkringliggende fjelde indbyder til vandreture uanset årstid. Er du ikke øvet, så følg skiliften til toppen af Lille Malene (ca. 450 m.). Er du øvet eller har du en lokal guide med, så tag en tur til Store Malene (ca. 770 m.), og nyd den fabelagtige udsigt over Nuuk by og fjord.

 

Things to do:

Vil du opleve den grønlandske natur, så se ud af vinduet! Kystlinjen er enorm og stort set alle steder fra har du udsigt til havet og fjeldene. Der findes flere udbydere af ture til lands, til vands og i luften. Men du kan også sagtens selv komme rundt.

Foto: Greenland Travel

Det Gamle Universitet

Få minutters gang fra bymidten ligger den karakteristiske røde bygning ”Det Gamle Universitet”. I 1700-tallet blev det opført som Hernnhutternes kirke, sidenhen er bygningen blevet brugt som universitet, og er i dag anvendt som administrationsbygning. Placeringen ved den lille bugt med kirkegården som baggrund, gør stedet helt specielt. Her er der god mulighed for at se hvalerne svømme rundt, eller nyde en lille picnic ved strandkanten. 

Om grønlandske kirkegårde: Fra gammel tid har man haft et ønske om at ære de døde ved at begrave dem et smukt sted. Derfor finder man ofte kirkegårde med de bedste placeringer. Smukt ikk’?  

LÆS OGSÅ: Hvor rejser man hen med børn?

Hans Egede statuen

Tæt på bymidten ligger den gamle kirke, Annaassisitta Oqaluffia. På klippen ved siden af, står en statue af byens grundlægger, Hans Egede. Gå derop – og få et flot view udover Kolonihavnen, som er den ældste bydel i Nuuk, med velbevarede huse fra gammel tid. 

Der er også mange muligheder for at få et unikt indblik i den grønlandske historie og kulturskat i Nuuk.  

Nationalmuseet

Museet her rummer en fantastisk og anderledes udstillingen af grønlandske fortidsminder, historie, kunst og kunsthåndværk. Især nationaldragtsamlingen og de velbevarede mumier er imponerende. Se mere her.

Foto: Peter Løvstrøm

Nuuk Kunstmuseum

Kunstmuseet har ligeledes en enorm samling af malerier og grønlandsk kunsthåndværk. Udover den faste udstilling, er der i den nye tilbygning skiftende moderne udstillinger, hvor man kan opleve nutidens grønlandske kunstnere. Se mere her.

Kulturhuset Katuaq

Katuaq afholder udstillinger året rundt, med kunstnere fra ind-og udland. På deres hjemmeside kan du se aktuelle udstillinger, koncerter og arrangementer. I Katuaq finder du også en café og byens eneste biograf. Se mere her.

 

Praktisk info:

Skal man til Grønland foregår det med fly. Skal man rundt imellem de grønlandske byer foregår det til vands eller i luften. Byerne er ikke forbundet med veje eller andre transportmuligheder, så om man når frem afhænger af vind og vejr. Et faktum der indimellem kan sætte enhver planlægningsfreak på prøve, for man kan ikke bestemme over vejret, og må derfor indordne sig naturens kræfter.

Aktivitetsmulighederne afhænger meget af årstiderne, så planlæg tidspunktet af dit besøg efter det du gerne vil opleve.

For mere info se her 

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide