[single_post_category_name]

Tag en tur på forårs ski

Foråret er endelig kommet, og de fleste af os drømmer nu om sommer, solhat og aftener med grill. Det er der også god grund til, men mange danskere er ikke klar over, at skisæsonen faktisk stadig er på sit højeste mange steder endnu.

Flere steder i Frankrig slutter skisæsonen først mellem april og maj, og der er faktisk mange fordele ved at tage på skiferie senere på året, end man måske umiddelbart ville have gjort. april er et godt tidspunkt at udnytte de højtliggende områder i Frankrig såsom Val Thorens, St. Martin og Les Menuires, som også kaldes de 3 dale. Her kan man få udfordret sit skiløb til fulde, da området er særdeles stort og huser alle former for pister til alle niveauer. “Off pist” bliver også dyrket i stor stil, så hvis du har mod på at kaste dig ud i knæhøj sne, er dette også muligt.

Har du mindre børn, eller er du generelt bare til mindre områder med mere natur, kan et område som Morzine måske være noget for dig. Morzine ligger tæt op ad det mere kendte område Avoriaz og byder derfor på alt lige fra flot natur, overskuelige områder og brede ski muligheder. Også i dette område er der muligheder for at få en vild off-pist oplevelse samt udfordringer, snesko, ski med hest og andre alternativer.

Om du er til de højtliggende områder med uendelige pister kombineret med spa ressort eller franske småbyer med pister omgivet af flot natur, kan du finde det i Frankrig i påsken.

En anden fordel ved at tage afsted nu er, at udover priserne på liftkort er billigere end i højsæsonen, er også vejret i top. Det kan være utrolig koldt på toppen af alperne i januar, februar og marts, hvilket ikke altid er en fornøjelse med børn. I april er vejret stort set godt hver dag med strålende blå himmel og masser af sol. På den måde kan du komme hjem med en god kulør i ansigtet – medmindre du selvfølgelig kører gogle-style!

Ligeledes byder mange hoteller på fantastiske spafaciliteter og gode restauranter.
Er man ikke til hotellivet, kan man også finde mange lejligheder på pisten såvel som i de små byer nær Les Menuires, Avoriaz og Morzine.
Skal man stå på ski i de 3 dale, er det dog meget vigtigt, man er opmærksom på, at på trods af årstiden, kan det stadig være ned til minus 15 grader på toppen af pisterne. En god skijakke er derfor et must for ikke at fryse rumpen af!

Gode råd til rejsen:

Sørg for at undersøge temperaturen hjemmefra.

Alt efter hvor højt dit område ligger, er der stor foreskel på temperaturen. I de højt liggende områder er det vigtigt at have langt varmere tøj på, end hvis du befinder dig i områder, der har en lavere beliggenhed. I Les Menuires brugte redaktionen en jakke fra mærket Parajumpers Official, som uden problemer holdte på varmen. Det er dog langt fra alle skijakke modeller der tåler så kolde temperature, så en ordenlig jakke er et MUST! I områder længere nede som Morzine var en skijakke i Gortex fra Peak Perfomance nok, da temperaturen midt på dagen ofte var høj. 
www.parajumpers.it/en/
www.peakperformance.com

Find ud af hvilken type skiferie du er til.

Der er rigtig mange skiområder i Frankrig, og mange af dem tilbyder det samme. Der er dog stor forskel på, om du vil på skiferie for udelukkende at bruge alle dage på ski, eller om du også gerne vil være kulturel og gastronomisk, mens du er afsted. I Les Menuiers ligger der feks. en 3 stjernet Michellin restarant, og i Morzine Avoriaz bliver især ost og fondue dyrket meget. Her har du desuden også mulighed for at tage en dag eller to til smukke Geneve, der kun er en times kørsel væk.

Hvordan rejser du?

Man kan køre fra Geneve lufthavn til de fleste destinationer i Frankrig. Nogle destinationer er som nævnt kun en times kørsel væk og giver derfor rig mulighed for at besøge den smukke by, mens man er på ski. Rejser man med fly, er der stadig gode muligheder for at tage eget udstyr med.

På de fleste SAS-ruter kan der medbringes skiudstyr – og særligt på ruten til Geneve er SAS vant til rejsende på vej på skiferie.
Ekstra bagage kan bestå af op til to dele – en skipose og en separat støvletaske, der i alt må veje op til 23 kg.

Prisen for at medbringe ski og skistøvler på en rejse mellem København og Geneve er 379 DKK eller 9.200 EuroBonus-point pr. vej.
Rejser man i grupper og medbringer skiudstyr, så beder SAS om, at man registrerer det i bookingen inden afrejse på: www.sas.dk/kontaktsiden/kontakt/form/specialbagage/

Tip! Rejser man ’let’ på SAS Go og kun medbringer ski og håndbagage, så kan man gøre dette uden at skulle betale ekstra.
Man sparer 40 procent på prisen for ekstra bagage, hvis man vælger at betale, når man checker ind online frem for i self service automaterne i lufthavnen eller ved manuel “Bag drop”.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide