Insider Guide til Berlin: Byen der har det hele

Facts

Portræt af Caroline Sølver

Caroline Sølver

Caroline er blogger, forfatter og bidt af Berlin. For tre år siden flyttede hun til Berlin, hvorfra hun skriver bloggen silverstories.dk med fokus på livsstil, rejser, mode og mad. Hun har for nylig udgivet sin egen guidebog, der guider til det trendy Berlin og alt fra de bedste madoplevelser, cafébesøg, shopping til, hvor man finder de skjulte skatte, som Berlin har at byde på.

Berlin er i sandhed en storby, som i de senere år er blevet en efterstræbt rejsedestination blandt turister. I 2013 fik Tyskland en 2. plads på listen over danskernes mest populære rejsemål, hvilket er et tydeligt bevis på, at også de danske turister er vilde med den tyske by, og det er der en god grund til. Berlin har nemlig det hele!

LÆS OGSÅ: Insider Guide: Mallorca

Først og fremmest sikrer billige transportmuligheder og de knap 450 km fra København til Berlins centrum, at du nemt og hurtigt kan komme dertil. Derudover er det en by med meget stor mangfoldighed, og der er plads til alle slags mennesker lige fra anarkistiske punkere, der holder til i forladte huse til de ældre, fine pensionister, der spadserer op og ned ad de mondæne boulevarder.

Hvad enten du ønsker at gå på opdagelse på de mange historiske museer, finder stor interesse i Anden Verdenskrig og hele perioden, hvor Berlin var inddelt i Øst og Vest, eller hvis du i stedet er mere til at sidde og  drikke kaffe dekoreret med latte art på en fancy café om dagen og danse til den lyse morgen på en af de tusind vilde natklubber, der er lokaliseret rundt omkring i byen, om natten, kan Berlin tilbyde det hele. I den lille guide har jeg samlet mine personlige yndlingssteder i den tyske metropol.

 

Markeder

Street Food Thursday

Berlin er som by internationalt anlagt, og det skinner igennem på restauranterne, hvor der serveres alt fra mexikanske og asiatiske retter til traditionel tysk mad. For nogle år siden besluttede nogle iværksættere at åbne Street Food Thursday, hvor der hver torsdag fra kl. 17-22 i Markthalle Neuns lokaler er et sammensurium af street food fra alverdens forskellige køkkener.

Stedet er med god grund meget populært, og det skyldes ikke kun, at maden er fantastisk, men også pga. den mulighed man som gæst har for at smage mad, som man ikke tidligere har smagt. Disse street kitchens tilbyder alt fra pulled pork burgers og dumplings til ghanesiske risretter og dansk smørrebrød. Til Street Food Thursday ser man med egne øjne, hvordan verden bliver mere og mere globaliseret – på den gode måde!

Torsdage kl. 17-22
Eisenbahn Straße 42
10997 Berlin/Kreuzberg 


 

Türkischer Markt

Hver tirsdag og fredag er der Türkischer Markt langs kanalen i Neukölln. Her går man side om side med tyrkiske kvinder, der finder ud af hvem af de sælgende mænd sælger de bedste og billigste grøntsager, frugter og blomster. Stemningen er helt fantastisk, og man føler pludselig, at man er et helt andet sted i verden end i Berlin.

LÆS OGSÅ: Insider Guide: Istanbul

Udover frugt og grøntsager er der også andre gode ting at komme efter. Eksempelvis er der en bod, hvor man kan købe de fineste film- og kunstplakater. Et godt tip er at købe frokost på markedet, sætte sig til rette på græsset ned mod kanalen og lade sig indhylle i den tyrkiske atmosfære.

Tirsdage og fredage kl. 11-18.30
Maybachufer
12047 Berlin/Neukölln

 

Mauerpark

I Mauerpark er der loppemarked hver søndag. Der er rig mulighed for at finde diverse sjove og finuerlige ting, man ikke anede, at man stod og manglede, men det bedste ved søndagene i Mauerpark er den anden del af parken, hvor forskellige bands optræder, drenge der viser deres dance moves og sidst, men ikke mindst: karaokeen! Næsten hver søndag lægger værten, Joe Hatchiban, op til sang, og tusindvis af tilskuere samles ved parkens amfiteater. Her gælder det bare om at række hånden op for at få lov til at give et nummer, men bare det at være tilskuer er en oplevelse I sig selv! Det er som at være til en live X-Factor audition.

Bernauer Straße 63-65
10435 Berlin/Prenzlauer Berg

 

Restauranter og caféer

Dudu

Duduer et asiatisk fusionskøkken og serverer uden tvivl den bedste sushi, man kan få i Berlin. Sushien serveres i ruller á otte stykker, og en rulle er mere eller mindre nok til én person, da rullerne bliver toppes med frisk og hjemmelavet salsa og guacamole, så de mætter mere, end man umiddelbart skulle tro. Kombinationen af sushi, salsa og guacamole er overdådig! Sushi er dog ikke det eneste Dudu harp å menuen. De serverer også en ”seafood bowl”, som består af en skål fyldt med ris, salat, avocado og delicate udskæringer af frisk laks, torsk, rejer og tun. Er man ikke til rå fis, kan man også få forskellige asiatiske supper, risretter med kylling eller et udvalg af salater.

LÆS OGSÅ: Din insider guide til det Shanghai’ske gadekøkken

Dudu er et perfekt sted at starte sin bytur, da de er mestre i at mixe gode drinks såsom limonade med forskellige former for alkohol eller formidable Moscow Mules. Om sommeren kan man sidde i restaurantens skønne gårdhave, der ligesom indenfor er indrettet i  en skandinavisk-inspireret og minimalistisk stil med et strejf af asiatiske detaljer.

Torstraße 134
10119 Berlin Mitte

 

Shiso Burger

I det hippe område i Mitte ligger Shiso Burger, som eren burgerrestaurant, der tilbyder ni forskellige burgere. Burgerne hos Shiso skiller sig meget ud fra de burgere, man ellers normalt spiser. Har I eksempelvis hørt om en ”shiso burger”, hvor bøffen er skiftet ud med frisk tun, og i stedet for tomater og salat er der koriander, rødløg og teriyakisovs i? Jeg havde i hvertfald ikke! Men efter mit første besøg hos Shiso Burger, var jeg mere end overbevist – det smager virkelig uovertruffent!

Er man modig, kan man kaste sig ud i en ”chili lemon burger”, men er man mere den conservative type, kan man sagtens holde sig til en god gammeldags cheeseburger. Som tilbehør til sin burger kan man vælge mellem edamame bønner, sweet potato-fries eller normale pommes frittes. Shiso Burger er absolut et besøg værd, hvis man vil smage en burger, som man aldrig har smagt den før.

Auguststraße 29c
10119 Berlin Mitte

Aunt Benny

Hos Aunt Benny, som er en skjult perle i et ellers uopdaget kvarter i Friedrichshain, vejer æstetik og gode råvarer tungt I vægtskålen. Caféen er et oplagt valg hvad enten du trænger til en god kop kaffe og en lækker kage eller en frisk smoothie. Føler du en snigende sult, kan du bestille forskellige sandwiches og salater, men især deres brunch er god. På et rundt skærebræt får man serveret en slags charcuterie-morgenmad bestående af frisk frugt, rustikt brød og forskellige oste, pølser og andet pålæg. Caféen er simpelt, men lækkert indrettet med fine detaljer. Bag disken er der eksempelvis en stor tavle, hvorpå hele menukortet står skrevet, hvilket jeg selv synes er en sød idé.

Oderstraße 7
10247 Berlin/Friedrichshain 

Silo

Silo er en gennemført kaffe-café, som åbnede i 2013. Stedet ejes af to australske mænd, hvilket tydeligt afspejler sig i caféens indretning. Kaffen serveres i pang-røde kopper, interiøret er lavet af træ, og på væggen hænger der en fixiecykel på. Stilen er gennemført til den mindset detalje og kaffen er i top! Silo serverer udover en fantastisk kaffe god og sund morgenmad med surdejsbrød, avocado, æg og spinat.

Gabriel-Max-Straße 4
10245 Berlin/Friedrichshain 

 

Barer

Foto: www.25hours-hotels.com

Weserstraße

I dybe Neukölln, som efterhånden er blevet det mest populære sted i Berlin, hvis man vil feste, ligger Weserstraße. Denne gade er blevet et samlingspunkt for barer, som ikke er overrendt af turister, men hvor man virkelig kan mærke den lokale, sjove og ikke mindst lidt mystiske stemning, som hersker i Berlin. Bartenderne er kompetente og opfindsomme, og så deler de hjertens gerne af deres egne favoritter eller mikser en personlig drink til dig ud fra dine præferencer. Menukortet byder også på drinks, barens eget personale selv har opfundet, så man er altså gået galt i byen, hvis man vælger en gin and tonic.

Weserstraße 42
12045 Berlin/Neukölln

 

25hours Hotel

Lige ved siden af Bikini Berlin ligger 25hours Hotel, som er et hipt hotel, der ligger flere steder rundt i Tyskland, Østrig og Schweiz. Selvom man ikke bor på hotellet, kan man sagtens udnytte nogle af de lækre faciliteter, de har. De har bl.a. en god morgenmadscafé, hvor der bliver serveret hjemmebagt bagværk, men det bedste sted, man kan opholde sig på hotellet, ligger på 10. sal. Her træder man ind på Monkey Bar. Beliggenheden sørger for at der er den mest betagende udsigt fra baren, hvor man kan se ud over hele Tiergarten og Zoologischer Garten.

LÆS OGSÅ: Insider Guide: De 3 bedste drinkssteder i Paris

Er vejret godt, kan man sætte sig ud på deres terrasse i de bløde loungemøbler og nyde Cosmopolitan, Ginger Mint eller en af de mange gin-variationer, som mixes af bartenderne hos Monkey Bar. I forbindelse med at man alligevel befinder sig på hotellet, er det desuden oplagt at aflægge hotellets restaurant, Neni Berlin, et besøg!

Budapesterstraße 40
10787 Berlin/Charlottenburg

 

Shopping

Voo Store

Voo Store er butikken, hvor alle de gode mærker er samlet på et sted. Her finder du bl.a. mærker som Stine Goya, Acne, Minimarket, Kenzo, de sejeste sneakers og meget, meget mere. Det er ligeledes her, man kan finde de dekorative coffee table books, der pynter så pænt hjemme på stuebordet. Kort sagt: Voo Store er en butik, der nemt får dit kreditkort til at brænde! Inde i butikken kan du kigge forbi kaffebaren, Companion Coffee, hvor der serveres en habil kop kaffe med smuk latteart og en cookie on the side, hvis du trænger til at blive tanket op efter alle de energikrævende indkøb, du har gjort dig.

Oranienstraße 24
10999 Berlin/Kreuzberg

 

Isobel Gowdie

Hvilken dansk kvinde drømmer ikke om tøj og sko fra Isabel Marant? Desværre sætter priserne en stopper for, at man kan skifte hele garderoben ud og udelukkende klæde sig i det udsøgte design – Dog ikke i Berlin! Her findes nemlig Isobel Gowdie – en kæde af tre butikker, der sælger high-end mærker direkte fra virksomhedernes PR-bureauer, så du kan spare op til 80% på nyprisen. Man kan virkelig gøre et kup og finde tøj fra både Stella McCartney, Isabel Marant og Acne. Butikken fungerer som designer fashion-store og luksus second hand.

Alte Schönhauser Strasse 39
Berlin Mitte

 

Bikini Berlin

For to år siden åbnede et nyt koncept i Berlin: et koncept-mall. Det er et alternativt shoppingcenter beliggende i den vestlige del af byen, hvor du har Kurfürstendamm og KaDeWe til den ene side og Zoologisk Have til den anden. I Bikini Berlin finder man butikker som Ganni blandet med forskellige berlinske mærker som Mykita og German Garment.

LÆS OGSÅ: Turen går til Tokyo: Rejseguide & 9 gode tips

Det helt specielle ved shoppingcentret er stueetagen, som er udstyret med bokse, hvor butikker og caféer kan leje sig ind et par måneder ad gangen og åbne ”pop-up-stores”. På den måde er der ofte udskiftning i centret, men butikkerne er nøje udvalgt, så du altid har et eksklusivt udvalg. Skal man have en pause, kan man nyde en god friskpresset juice hos Funk You Natural Food og sætte sig i deres vindue, der er forsynet med puder og så kan du sidde og kigge lige ind til bavianerne i Zoologischer Garten, mens du nyder din juice.

Hardenbergplatz 2
10623 Berlin/Charlottenburg

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være