Insider Guide til Berlin: Byen der har det hele

Insider Guide til Berlin: Byen der har det hele


af Caroline Sølver

Caroline Sølver

Caroline er blogger, forfatter og bidt af Berlin. For tre år siden flyttede hun til Berlin, hvorfra hun skriver bloggen silverstories.dk med fokus på livsstil, rejser, mode og mad. Hun har for nylig udgivet sin egen guidebog, der guider til det trendy Berlin og alt fra de bedste madoplevelser, cafébesøg, shopping til, hvor man finder de skjulte skatte, som Berlin har at byde på.

Berlin er i sandhed en storby, som i de senere år er blevet en efterstræbt rejsedestination blandt turister. I 2013 fik Tyskland en 2. plads på listen over danskernes mest populære rejsemål, hvilket er et tydeligt bevis på, at også de danske turister er vilde med den tyske by, og det er der en god grund til. Berlin har nemlig det hele!

LÆS OGSÅ: Insider Guide: Mallorca

Først og fremmest sikrer billige transportmuligheder og de knap 450 km fra København til Berlins centrum, at du nemt og hurtigt kan komme dertil. Derudover er det en by med meget stor mangfoldighed, og der er plads til alle slags mennesker lige fra anarkistiske punkere, der holder til i forladte huse til de ældre, fine pensionister, der spadserer op og ned ad de mondæne boulevarder.

Hvad enten du ønsker at gå på opdagelse på de mange historiske museer, finder stor interesse i Anden Verdenskrig og hele perioden, hvor Berlin var inddelt i Øst og Vest, eller hvis du i stedet er mere til at sidde og  drikke kaffe dekoreret med latte art på en fancy café om dagen og danse til den lyse morgen på en af de tusind vilde natklubber, der er lokaliseret rundt omkring i byen, om natten, kan Berlin tilbyde det hele. I den lille guide har jeg samlet mine personlige yndlingssteder i den tyske metropol.

 

Markeder

Street Food Thursday
Berlin er som by internationalt anlagt, og det skinner igennem på restauranterne, hvor der serveres alt fra mexikanske og asiatiske retter til traditionel tysk mad. For nogle år siden besluttede nogle iværksættere at åbne Street Food Thursday, hvor der hver torsdag fra kl. 17-22 i Markthalle Neuns lokaler er et sammensurium af street food fra alverdens forskellige køkkener.

Stedet er med god grund meget populært, og det skyldes ikke kun, at maden er fantastisk, men også pga. den mulighed man som gæst har for at smage mad, som man ikke tidligere har smagt. Disse street kitchens tilbyder alt fra pulled pork burgers og dumplings til ghanesiske risretter og dansk smørrebrød. Til Street Food Thursday ser man med egne øjne, hvordan verden bliver mere og mere globaliseret - på den gode måde!

Torsdage kl. 17-22
Eisenbahn Straße 42
10997 Berlin/Kreuzberg 


Türkischer Markt
Hver tirsdag og fredag er der Türkischer Markt langs kanalen i Neukölln. Her går man side om side med tyrkiske kvinder, der finder ud af hvem af de sælgende mænd sælger de bedste og billigste grøntsager, frugter og blomster. Stemningen er helt fantastisk, og man føler pludselig, at man er et helt andet sted i verden end i Berlin.

LÆS OGSÅ: Insider Guide: Istanbul

Udover frugt og grøntsager er der også andre gode ting at komme efter. Eksempelvis er der en bod, hvor man kan købe de fineste film- og kunstplakater. Et godt tip er at købe frokost på markedet, sætte sig til rette på græsset ned mod kanalen og lade sig indhylle i den tyrkiske atmosfære.

Tirsdage og fredage kl. 11-18.30
Maybachufer
12047 Berlin/Neukölln

Mauerpark
I Mauerpark er der loppemarked hver søndag. Der er rig mulighed for at finde diverse sjove og finuerlige ting, man ikke anede, at man stod og manglede, men det bedste ved søndagene i Mauerpark er den anden del af parken, hvor forskellige bands optræder, drenge der viser deres dance moves og sidst, men ikke mindst: karaokeen! Næsten hver søndag lægger værten, Joe Hatchiban, op til sang, og tusindvis af tilskuere samles ved parkens amfiteater. Her gælder det bare om at række hånden op for at få lov til at give et nummer, men bare det at være tilskuer er en oplevelse I sig selv! Det er som at være til en live X-Factor audition.

Bernauer Straße 63-65
10435 Berlin/Prenzlauer Berg

 

Restauranter og caféer

Dudu
Dudu 
er et asiatisk fusionskøkken og serverer uden tvivl den bedste sushi, man kan få i Berlin. Sushien serveres i ruller á otte stykker, og en rulle er mere eller mindre nok til én person, da rullerne bliver toppes med frisk og hjemmelavet salsa og guacamole, så de mætter mere, end man umiddelbart skulle tro. Kombinationen af sushi, salsa og guacamole er overdådig! Sushi er dog ikke det eneste Dudu harp å menuen. De serverer også en ”seafood bowl”, som består af en skål fyldt med ris, salat, avocado og delicate udskæringer af frisk laks, torsk, rejer og tun. Er man ikke til rå fis, kan man også få forskellige asiatiske supper, risretter med kylling eller et udvalg af salater.

LÆS OGSÅ: Din insider guide til det Shanghai’ske gadekøkken

Dudu er et perfekt sted at starte sin bytur, da de er mestre i at mixe gode drinks såsom limonade med forskellige former for alkohol eller formidable Moscow Mules. Om sommeren kan man sidde i restaurantens skønne gårdhave, der ligesom indenfor er indrettet i  en skandinavisk-inspireret og minimalistisk stil med et strejf af asiatiske detaljer. 


Torstraße 134
10119 Berlin Mitte

Shiso Burger
I det hippe område i Mitte ligger Shiso Burger, som eren burgerrestaurant, der tilbyder ni forskellige burgere. Burgerne hos Shiso skiller sig meget ud fra de burgere, man ellers normalt spiser. Har I eksempelvis hørt om en ”shiso burger”, hvor bøffen er skiftet ud med frisk tun, og i stedet for tomater og salat er der koriander, rødløg og teriyakisovs i? Jeg havde i hvertfald ikke! Men efter mit første besøg hos Shiso Burger, var jeg mere end overbevist – det smager virkelig uovertruffent!

Er man modig, kan man kaste sig ud i en ”chili lemon burger”, men er man mere den conservative type, kan man sagtens holde sig til en god gammeldags cheeseburger. Som tilbehør til sin burger kan man vælge mellem edamame bønner, sweet potato-fries eller normale pommes frittes. Shiso Burger er absolut et besøg værd, hvis man vil smage en burger, som man aldrig har smagt den før.

Auguststraße 29c
10119 Berlin Mitte

Aunt Benny
Hos Aunt Benny, som er en skjult perle i et ellers uopdaget kvarter i Friedrichshain, vejer æstetik og gode råvarer tungt I vægtskålen. Caféen er et oplagt valg hvad enten du trænger til en god kop kaffe og en lækker kage eller en frisk smoothie. Føler du en snigende sult, kan du bestille forskellige sandwiches og salater, men især deres brunch er god. På et rundt skærebræt får man serveret en slags charcuterie-morgenmad bestående af frisk frugt, rustikt brød og forskellige oste, pølser og andet pålæg. Caféen er simpelt, men lækkert indrettet med fine detaljer. Bag disken er der eksempelvis en stor tavle, hvorpå hele menukortet står skrevet, hvilket jeg selv synes er en sød idé.

Oderstraße 7
10247 Berlin/Friedrichshain 

Silo
Silo
er en gennemført kaffe-café, som åbnede i 2013. Stedet ejes af to australske mænd, hvilket tydeligt afspejler sig i caféens indretning. Kaffen serveres i pang-røde kopper, interiøret er lavet af træ, og på væggen hænger der en fixiecykel på. Stilen er gennemført til den mindset detalje og kaffen er i top! Silo serverer udover en fantastisk kaffe god og sund morgenmad med surdejsbrød, avocado, æg og spinat.

Gabriel-Max-Straße 4
10245 Berlin/Friedrichshain 

 

Barer

Foto: www.25hours-hotels.com

Weserstraße
I dybe Neukölln, som efterhånden er blevet det mest populære sted i Berlin, hvis man vil feste, ligger Weserstraße. Denne gade er blevet et samlingspunkt for barer, som ikke er overrendt af turister, men hvor man virkelig kan mærke den lokale, sjove og ikke mindst lidt mystiske stemning, som hersker i Berlin. Bartenderne er kompetente og opfindsomme, og så deler de hjertens gerne af deres egne favoritter eller mikser en personlig drink til dig ud fra dine præferencer. Menukortet byder også på drinks, barens eget personale selv har opfundet, så man er altså gået galt i byen, hvis man vælger en gin and tonic.

Weserstraße 42
12045 Berlin/Neukölln

25hours Hotel
Lige ved siden af Bikini Berlin ligger 25hours Hotel, som er et hipt hotel, der ligger flere steder rundt i Tyskland, Østrig og Schweiz. Selvom man ikke bor på hotellet, kan man sagtens udnytte nogle af de lækre faciliteter, de har. De har bl.a. en god morgenmadscafé, hvor der bliver serveret hjemmebagt bagværk, men det bedste sted, man kan opholde sig på hotellet, ligger på 10. sal. Her træder man ind på Monkey Bar. Beliggenheden sørger for at der er den mest betagende udsigt fra baren, hvor man kan se ud over hele Tiergarten og Zoologischer Garten.

LÆS OGSÅ: Insider Guide: De 3 bedste drinkssteder i Paris

Er vejret godt, kan man sætte sig ud på deres terrasse i de bløde loungemøbler og nyde Cosmopolitan, Ginger Mint eller en af de mange gin-variationer, som mixes af bartenderne hos Monkey Bar. I forbindelse med at man alligevel befinder sig på hotellet, er det desuden oplagt at aflægge hotellets restaurant, Neni Berlin, et besøg!

Budapesterstraße 40
10787 Berlin/Charlottenburg

 

Shopping

Voo Store
Voo Store
er butikken, hvor alle de gode mærker er samlet på et sted. Her finder du bl.a. mærker som Stine Goya, Acne, Minimarket, Kenzo, de sejeste sneakers og meget, meget mere. Det er ligeledes her, man kan finde de dekorative coffee table books, der pynter så pænt hjemme på stuebordet. Kort sagt: Voo Store er en butik, der nemt får dit kreditkort til at brænde! Inde i butikken kan du kigge forbi kaffebaren, Companion Coffee, hvor der serveres en habil kop kaffe med smuk latteart og en cookie on the side, hvis du trænger til at blive tanket op efter alle de energikrævende indkøb, du har gjort dig.

Oranienstraße 24
10999 Berlin/Kreuzberg

Isobel Gowdie
Hvilken dansk kvinde drømmer ikke om tøj og sko fra Isabel Marant? Desværre sætter priserne en stopper for, at man kan skifte hele garderoben u dog udelukkende klæde sig i det udsøgte design - Dog ikke i Berlin! Her findes nemlig Isobel Gowdie – en kæde af tre butikker, der sælger high-end mærker direkte fra virksomhedernes PR-bureauer, så du kan spare op til 80% på nyprisen. Man kan virkelig gøre et kup og finde tøj fra både Stella McCartney, Isabel Marant og Acne. Butikken fungerer som designer fashion-store og luksus second hand.

Alte Schönhauser Strasse 39
Berlin Mitte

Bikini Berlin
For to år siden åbnede et nyt koncept i Berlin: et koncept-mall. Det er et alternativt shoppingcenter beliggende i den vestlige del af byen, hvor du har Kurfürstendamm og KaDeWe til den ene side og Zoologisk Have til den anden. I Bikini Berlin finder man butikker som Ganni blandet med forskellige berlinske mærker som Mykita og German Garment.

LÆS OGSÅ: Turen går til Tokyo: Rejseguide & 9 gode tips

Det helt specielle ved shoppingcentret er stueetagen, som er udstyret med bokse, hvor butikker og caféer kan leje sig ind et par måneder ad gangen og åbne ”pop-up-stores”. På den måde er der ofte udskiftning i centret, men butikkerne er nøje udvalgt, så du altid har et eksklusivt udvalg. Skal man have en pause, kan man nyde en god friskpresset juice hos Funk You Natural Food og sætte sig i deres vindue, der er forsynet med puder og så kan du sidde og kigge lige ind til bavianerne i Zoologischer Garten, mens du nyder din juice. 


Hardenbergplatz 2
10623 Berlin/Charlottenburg

3 spirituelle rejsedestinationer

Læs mere

Nu kan du bo som en royal

Læs mere

Insiderguide til Las Vegas: Meget andet end poker og Elvis

Læs mere
ChriChri Food Gå til shop
Din Barndom Gå til shop
Din Barndom Gå til shop

Tilmeld dig
nyhedsbrevFølg os

Abonnér på
ChriChri Magasinet

Læs mere

Abonnér på
ChriChri Magasinet

Læs mere


#chrichridk #chrichriinterior #chrichrimom


chrichridk
🙋🙋 Vi startede morgenen ud til Magnum Pleasure Store Event og fik lov at designe og SPISE vores egen unikke magnumis - lige fra morgenstunden! 🍦🍪🍭 MUMS! Psssst.. Det koster kun 40 kr. 🙆 #magnumCPH #chrichridk #magnumpleasurestore

chrichridk
Er du også vild med blomster? 🌸🌸 Se Christianes smukke kjole fra ELLE Style Awards, og af hvem og hvordan kjolen blev designet! 💋 🔹 Link i bio 🔹 #ellestyleawards #welove #flowersallover #chrichridk

chrichridk
FARS DAG er allerede på søndag d. 5. juni. Har du fået købt en gave til en af de vigtigste mænd i dit liv? 😳🙆 Vi har fundet 10 gaveidéer frem til dig! 💋 🔹 Link i bio 🔹#fathersday #chrichridk

chrichridk
Nu kan du læse dit horoskop for Juni måned! 🐑🐠🦁🦀 Kunne du tænke dig et personligt horoskop? Læs hvordan på sitet. 🔹 Link i bio 🔹 @kvindetid #chrichriscope #chrichridk #june

chrichridk
Vi har taget en 'walk down memory lane' og set tilbage på vores top 7 over tidligere kendispar! 😍 Hvilket par er din favorit? ❤️❤️ 🔹 Link i bio 🔹 #hollywoodcouples #memorylane #chrichridk

pernillesschristensen
😍🙌🏼 #finally #igotmyyellowshirt 🍌 #Ganni #chrichridk

chrichridk
"Save your skin" og beskyt dig selv og dem, du har kær, mod solens dejlige, men farlige stråler ved at bruge høj solbeskyttelse. 🙅 Hvem vil du beskytte? 🌞💋 🔹 Link i bio 🔹 #saveyourskin #chrichridk #sponsoreret #vierrykketudpåtagterrassen @larocheposaynordic

hverdagsguf____
Coffeemoment ☕️

chrichridk
Vi siger farvel til maj måned og kigger tilbage på nogle fantastiske minder! 💗 Vi viste bl.a. vores Lady Boss' babybule, tog i biografen med vores læsere og meget meget mere! 💋💋 🔹Link i bio 🔹 #chrichridk #newmonth #newmemories #hellojune

chrichridk
🍻 Så er det i morgen, damer! Distortion 2016 byder på et hav af fester, og det kan være svært at finde rundt i! Vi har fundet de ting frem, som vi mener, at du i hvert fald skal opleve 👀🎤🍻💃🏻💥 🔹 Link i bio 🔹 #distortion #distortion2017 #guide #chrichridk

kyssclerosefarvel
#Repost @chrichridk ・・・ Støt godt om et godt formål og modtag disse bedårende kort tegnet af @simonethoruperiksen til fordel for kampagnen "Kys sclerose farvel" 💋💋 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
🙋🙋 Husker du at prioritere dig selv en gang imellem i en presset hverdag? 😘 Det er vigtigt at huske din kvindetid, så du kan få fornyet kræfter 💪🏻 Vi bruger kvindetid.dk som en virtuel veninde der er fyldt med gode råd! 💗 🔹 Link i bio 🔹 @kvindetid #kvindetiddk #chrichridk #rememberyou

chrichridk
Genbrug er det hotteste for tiden 🙋 Læs Christianes tanker om tendensen 👠 🔹Link i bio🔹 #chrichridk #sponsoreret

chrichridk
Støt godt om et godt formål og modtag disse bedårende kort tegnet af @simonethoruperiksen til fordel for kampagnen "Kys sclerose farvel" 💋💋 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Mondayvibes..... 🙈🙉🙊 Kan I også mærke, at det er mandag?? #chrichridk

chrichridk
Der er words fra @christianesm og de mest fantastiske billeder fra den ferie, hun netop er vendt hjem fra 💕 Find ud af, hvor turen gik hen ✈️ 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Pærer og chokolade klæder hinanden godt, så den her pære-chokolade kage kan ikke være andet end god! 🍐🍐🍐😋 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Forkæl din krop med fødevarer, der giver dig et skønt boost 🍉 🔹Link i bio🔹 @tinalykkegaard #chrichridk

chrichridk
Har du husket at deltage i konkurrencen om billetter til Chris Brown-koncerten? 💕🙋 🔹Link i bio🔹#chrichridk

chrichridk
😵😵😵 Har du nogen idé om, hvor meget det forringer dit sexliv, hvis du faker en orgasme? 😵😵😵 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
😍 Kender du til taskebrandet "Coach"? Vi er faldet pladask for det amerikanske mærke 😍 Læs mere om mærket og se, om ikke også du bliver lige så forelskede, som vi er! 🙏 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Sommer er lig med sommerlige håropsætninger! 😍 Vi guider dig på sitet N U ! 🙏 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Husk, at det er om en lille halv time at du kan se HELE videoen til @szhirleys nye single "Splittet" 💕 Vi er SÅ spændte! 😀😀😀😀 🔹Link i bio🔹 #chrichridk #splittet

chrichridk
👠 Vi starter dagen på Israels Plads, hvor vi er klar til besøg 🙋 Vi sælger nemlig ud af vores garderober, så kom og sig hej og gør et godt køb👗💄 Vi står her fra 10-16 💋 Ses vi? #chrichridk #CPHSB #Tradono

chrichridk
Dagens undskyldning 👆 🙈😂🙈😂 #chrichridk #sunday

chrichridk
Doppelbanger, Hotline Bling, Postboned...... Er du helt up to date med 2016's sexslang?? 😆 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Vi er helt skudt i vinduetrenden! Se, hvordan du kan indrette dig på charmerende vis med vinduer ☺️ 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Forkæl din søde tand med denne forårskage og støt samtidig op om en god sag! 🙏 Skal du bage i eftermiddag? ❤️ 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Får du nok søvn? 💤 Hvis ikke, vil du med garanti få en ekstra time på øjet fremover, når du har læst dette 😳😳 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Det sporty look er det nye sort, og H2O har netop lanceret deres første fashion kollektion! 😍😍 Se alle billederne via link i bio 🙋 #chrichridk

chrichridk
Vidste du, at hudkræft kan kureres i 90% af tilfældene, hvis blot det opdages i tide? Sørg derfor for at beskytte dig selv med en høj solfaktor og tag ingen chancer! ☀️ @larocheposaynordic #saveyourskin #sponsoreret #chrichridk

chrichridk
🚨SNACK-ALERT🚨 😻😻😻 #chrichridk #fredagssnack

chrichridk
🍸🍸 Vi har brugt dagen på 3 Days of Design, hvor vi har kigget på smukke nyheder, drukket champagne og spist masser af kage 🍰🌸 Tak for en dejlig dag! 🙋#chrichridk #3daysofdesign

chrichridk
Hvad enten du bor i København, Århus eller Odense, guider vi dig til, hvad du skal bruge weekenden på ☺️☀️ - og så krydser vi fingre for godt vejr! 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

nicciwelshacademy
Today the students are also creating looks inspired by a beauty photoshoot that @nicciwelsh created💕 How cool is that? #nicciweshacademy #nicciwelsh #makeupskole #beauty #photoshoot #colours #chrichridk

chrichridk
Vi har i dag været til pressemøde i forbindelse med Top Model Curves! 💕 I kan godt glæde jer, dejlige damer 💕 #chrichridk #kvinderkommeriallestørrelser

chrichridk
Kvadratisk, praktisk og god opsummerer fredagens kage 😋 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Cointreau Fizz er det ULTIMATIVE alternativ til vores elskede gin&tonic's, og så er den både elegant og sofistikeret ligesom de 'parisiennes' vi alle drømmer om at være 💁💕 🔹Link i bio🔹 @cointreau_officiel @cointreau @perrier #cointreaufizz#cointreaudk#chrichridk

suitfood.dk
Skal du grille i aften? Så er der en idé til grillet spidskål på bloggen ☀️ #grilletspidskål #grilldinegrøntsager #spidskål #grill #grillaften #grøntsager #kål #summer #sommer #grillaften #tasty #healthy #healthyfood #chrichridk #chrichrifood #food #mad #grillmad #foodie #colourful #suitfood #dansksommer #dkblogs find opskriften på www.suitfood.dk

chrichridk
Psssst.... Få et eksklusivt sneak peak på vidunderlige @szhirleys nye single "Splittet" 🎤 🔹Link i bio🔹 #chrichridk#sneakpeak

chrichridk
Er du i tvivl om, hvorvidt dit crush er lige så meget "into" dig, som du er "into" ham? 🤔 Vi har 8 tegn, som kan gøre dig klogere 💕 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
😂 Det er lille fredag, ladies! Bare én dag mere til weekend 🙋💗 #yay #onedaytogo #chrichridk #happythursdaynight

lifeby_baarsoe_
BØF SALAT ALA CHRI CHRI | skønne @chrichridk er inspirationen bag aftenens middag. Den står på bøfsalat med parmesan/peberrodsdressing og lækkert brød #chrichridk #bøfsalat #sundmad #sommermad #mandengrillerbøffen

chrichridk
Det er ikke altid, at din fyr er lige så begejstret for pastelfarver og nipsting, som du er! 🙄 Vi har derfor fundet 4 måder frem, hvorpå du kan snige dine feminine fund ind i boligen 🙊🙋💗 🔹 Link i bio 🔹 #girly #interior #howtotrickhim #chrichridk

chrichridk
Vi er vilde med den sarte, babyblå farve til sommer! 💙💙 Vi har fundet 7 items frem til dig, som alle koster under 600kr. Hvilken farve crusher du på til sommer? 💋 🔹 Link i bio 🔹 #shopping #fashion #chrichridk

chrichridk
❤️❤️ Vi ved alle sammen, hvor nemt det er at holde forelskelse ved lige på rejsen, eller når kontoen er på sit højeste og kun fantasien sætter grænser. Men vi har fundet 25 søde og billige idéer, som du kan lave med din kæreste, når økonomien er presset! 💑 🔹 Link i bio 🔹 #todo #love #nomoneyinthebank #chrichridk

chrichridk
Vi starter morgenen ud med det helt store photoshoot 📸 Glæd jer til lækkerier på sitet! 🍸🍸 @cointreau_officiel @perrier #cointreaufizz #cointreudk #cointreu #sponsoreret #chrichridk

chrichridk
Var det noget med en rigtig nem og lækker sommermad på sådan en grå torsdag? 💋🍴 Vi giver dig lidt inspiration til weekenden! 🙋 🔹 Link i bio 🔹 #foodporn #foodlovers #morefoodplease #chrichridk

chrichridk
🍸🍸 Kunne du tænke dig at lære at nyde smagen af snaps og få nye idéer på drinkskortet til weekenden? På redaktionen har vi lært det. 🙋😍 Nu er det din tur 💋 🔹 Link i bio 🔹 #minbasis #aalborgbasis #sponsoreret #chrichridk @aalborgbasis

chrichridk
Sexolog og parterapeut @amandalagoni hjælper dig lige nu med at besvare alle de tanker omkring dit sexliv, som du måske går rundt med i din graviditet! 💗💑👶🏻 🔹 Link i bio 🔹 #sexornot #preggolife #sextalk #babytalk #chrichridk
ChriChri.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Denne information deles med tredjepart. Læs mere