Guide til en weekend i Paris

Facts

Emilie Schram

Uddannet beklædningsdesigner og brodeuse, boet i Paris i 2 år og indehaver af bloggen Byernes By

Vi har sagt det før, men vi siger det gerne igen! Vi eeeelsker Paris og alt hvad den charmerende by byder på lige fra hyggelige caféer, bedårende seværdigheder, fantastisk shoppingmuligheder og cocktails i det franske natteliv. Og vi er ikke alene! Bloggeren Emilie Schram guider dig her til en perfekt weekendoplevelse i den romantiske by.

 

 

 

 

 

Fredag aften: Check ind på det skønne Hotel Bourg Tibourg i det sydlige Marais. Et hotel der oser af fashionabel dekadence.

Lørdag:
Kl. 9: Kom godt fra start med morgenmad hos Buvette i det hippe upcoming kvarter SoPi, South Pigalle. Vafler og yoghurt med granola og frisk frugt lægger en god bund for dagens program. 

Kl. 11: Indtag formiddagskaffe hos Café Kitsuné i Jardin du Palais Royal. Tag den to-go, og nyd solen og lørdagsstemningen i den skønne park. Besøg nogle af de smukke butikker i arkaden rundt om parken. Se på sko hos Pierre Hardy, vintage Chanel og Hermès hos Didier Ludot, nyeste trends hos Stella McCartney eller læderjakker hos Rick Owens. 

LÆS OGSÅ: Insider Guide til Berlin: Byen der har det hele

Kl. 12.30: Frokost hos Ellsworth. Et fantastisk lille sted, der ligger et stenkast fra Jardin du Palais Royal. Fransk gastronomi med et touch af Ny Nordisk. 

Kl. 14: Le Bon Marché Rive Gauche har alt, hvad hjertet begærer af sko, kjoler, ting der glimter, og ting der dufter. Det mondæne stormagasin huser nogle af verdens førende modehuse, men her er færre turister end stormagasinerne Galeries Lafayette og Printemps. Her kan man i ro og mag kigge på Dries van Noten og Celine. Her er også en meget fin afdeling for børn.

Kl. 16: Kage skal der til. Få en eftermiddagskage hos altid skønne Ladurée. I Rue Bonaparte kommer man hurtig til, og jeg vil til enhver tid anbefale deres sublime Saint Honoré. En flødeskumsdrøm, der ville kunne gøre selv Marie Antoinette blød i knæene. Køb en fin æske franske makroner med bagefter, så du har noget til den kommende uge, når du længes efter Paris. Den slags damage control er vigtig og sikrer en blød landing, når mandagen kommer!

Kl. 20: Brasserie Barbès i det 18. arrondissement bringer noget helt nyt til den ellers mere rå bydel. Det er klassisk fransk i moderne versioner med god vin og god stemning. Efter maden kan man bevæge sig op i huset og få en drink og nyde livemusik. Bestil bord i forvejen.

Kl. 23: Tag en taxa til Wanderlust. Er vejret til det, er der disco under åben himmel på terrassen ved Seinens bred med strandstole, sand – og om sommeren også kælekaniner…!

Søndag:

Kl. 9: Spis en, hvad Vogue Paris kalder for couture morgenmad, hos Claus tæt på Louvre. Alt er hjemmelavet og så vidt muligt økologiske og lokale varer. 

Kl. 11: Tag på Musée de la Chasse et de la Nature. At tage på jagtmuseum lyder måske umiddelbart virkelig mærkeligt. Men i Paris forstår de at gøre det smukt, ekstraordinært og ret fantastisk.

Kl. 13: Spis frokost blot et stenkast fra jagtmuseet på Dessance. Paris første – og så vidt jeg ved eneste – restaurant, som dedikerer sig til det søde køkken. Alle retter er baseret på desserter. Lyder det mærkeligt? Det ér mærkeligt, men på den underfundige og lækre måde.

LÆS OGSÅ: Insider Guide: De 3 bedste drinkssteder i Paris

Kl. 15: Musée des Arts Décoratifs laver nogle af Paris’ smukkeste udstillinger, ofte med mode eller modeskabere i fokus. Her er nogle kuratorer, der virkelig formår at formidle og fortælle, og man går altid derfra en oplevelse rigere.

Kl. 17: Få afternoon tea på Le Meurice, som er et af Paris’ femstjernede hoteller. Det er et super godt måltid at indtage på afrejsedagen, da man sjældent har tid til aftensmad. Her får man fingersandwiches, kager og søde sager tilberedt af Michelinkokke. Hos Le Meurice bliver en engelsk klassiker gjort fransk helt ud til fingerspidserne.

 

Vil du læse mere fra Emilie så fang hende på bloggen Byernes By og følg hende på Instagram under navnet @emilie_schram.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være