Insider Guide: De 3 bedste drinkssteder i Paris

Facts


Emilie Schram

Uddannet beklædningsdesigner og brodeuse, boet i Paris i 2 år og indehaver af bloggen Byernes By

Her på redaktionen elsker vi Paris, og det er vi heldigvis ikke ene om. Emilie Schram, som er indehaver af bloggen Byernes By, er nemlig også vild med den charmerende by, som byder på et hav af lækre oplevelser – alt fra restauranter og museer til shopping og cocktails. Ikke nok med det, så har Emilie boet i Paris i 2 år og kender derfor alle de lækre must-try steder. Nedenfor giver Emilie sit bud på de tre bedste steder at nyde en cocktail eller to i den skønne by Paris. God fornøjelse!

_________

Faust: Rosé og bløde lounge toner

Vil man gerne være en del af det hippe miljø i Paris, så skal man kende Faust. Dette sted er på kort tid blevet et af de mest foretrukne steder for byens fashionistas, og når man sidder der ved Seinens bred med udsigt til Grand Palais og lytter til bløde lounge toner med et glas kølig rosé i hånden, så forstår man godt hvorfor.

Faust har åbent hele dagen, men forvandles om natten til et af byens hotteste klubber med høj musik, et dansegulv der ikke er for sarte sjæle og et lysende loft, og pludselig giver navnet Faust meget god mening.

Er man ikke klar til et svinge hofterne natten lang, så synes jeg stadig, dette er et sted, som de fleste vil kunne sætte pris på. Hvor i Paris har man ellers så overdådig en udsigt, at man enten kan glo på Grand Palais, Pont Alexandre III (som efter min og mange andres mening er Paris’ smukkeste bro) eller vende ryggen til begge dele og beskue Eiffeltårnet???

Faust, Ved Pont Alexandre III, Invalides, 75007


Le Perchoir Marais: Udsigt og DJ

Tagterrasser med udsigt til Eiffeltårnet, cocktails og loungestemning er et koncept, jeg er helt vild med. At opdage en perle, der ligger i midten af midten af byen er helt underligt, men nogle gange ser man slet ikke det, som er lige for næsen af en, og ofte glemmer man helt at vende blikket opad.

Står man ved stormagasinet BHV Marais og kigger op på deres tag, vil man opdage, at der gemmer sig et eller andet deroppe. Noget som ved første øjekast ligner en lukket fest eller en fantastisk personalegode i form af en frokoststue.

Men nej! Dette er tagterrassen, Le Perchoir Marais, som er åben for alle – også når BHV er lukket. På hverdage har tagterrassen faktisk først åbent, når butikken er lukket.

Indgangen finder man ved bagsiden i Rue de la Verrerie. Her går man ind i butikken, tager en privat elevator op for så at befinde sig midt i noget, der minder om mærkelige, lukkede kontorgange. Den er god nok, du er på rette vej! Og pludselig står man på den mest fabelagtige terrasse med udsigt over på Hotel de Ville og Eiffeltårnet glimtende i horisonten.

Her lyder bløde toner fra dj’en, og baren serverer utrolig delikate drinks, champagne og rosé, som man kan nyde under åben himmel.

Le Perchoir Marais, 37 Rue de la Verrerie, 75004 


Rue St Sauveur: Gaden med burger, pianobar og cocktails..

I en sidegade til Rue Montorgueil ligger Rue St. Sauveur, som er en gade, man let kommer til at gå forbi. Umiddelbart ligner den en hvilken som helst anden halvtom og snæver gade i Paris, men man kunne ikke tage mere fejl! Start aftenen med at få en gourmet burger hos Big Fernand, hvor køen er så lang, at folk må stå ude på gaden, og opskriften på burgerbollerne er en velbevaret hemmelighed. Man kan også gå ind hos Johanna’s Fish and Chips og få en omgang frisk fisk med sprøde pommes frites. Det er et familieforetagende, hvor bror og søster står bag et enkelt og minimalistisk koncept.

Når man har spist sig mæt i luksus fast food, kan man med fordel gå ned for enden af gaden til Club Rayé. Det er en lidt fimset pianobar med tjenere i stribede veste og en dandy-agtig stemning. Sådan et sted fungerer på en vidunderlig måde kun i Paris. Få en cocktail her, og smut så tilbage ned i gaden til Jefrey’s. Dette er et mørkt sted i to planer med bløde mørklilla møbler, boudoirstemning og bartenderne er meget gavmilde med cocktails i store glas.

Overfor ligger Experimental Cocktail Club. Den er på listen over top 100 bedste barer i Paris, og det forstår man godt. Jeg fik her en af de bedste drinks, jeg nogensinde har smagt, og den blev lavet af en yderst kompetent bartender. Jeg ville ønske, jeg kunne videregive navnet, men det var en drink, han lavede ud fra en snak om, at vi gerne ville smage noget med rom, citrus og rabarber. Så man skal endelig bare bede dem om at lave noget, som ikke står på kortet.

Dog skal man regne med at stå skulder til skulder med andre i baren, da dette er et meget populært sted.

Rue St Sauveur, 75002

Vil du læse mere fra Emilie så fang hende på bloggen Byernes By og følg hende på Instagram under navnet @emilie_schram.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være