10 typiske rejsefejl & hvordan du undgår dem

Rejsesæsonen er over os, og mange er måske allerede rejst afsted til et lidt varmere land end Danmark. Til jer, som endnu ikke er taget afsted, bør I gøre jer selv den tjeneste af læse med her. Vi lover, at det vil spare jer tid, penge og et par unødvendige hovedpiner.

Fejl nr. 1: Du går ud fra, at alt, du behøver, er et gyldigt pas 

Vi kan godt følge din tankegang – Et gyldigt pas er selvfølgelig vigtigt, men vidste du, at lande som Kina og Rusland forlanger, at dit pas først må udløbe minimum seks måneder efter udrejse? Den er god nok… Og faktisk er der en række lande, som kræver, at dit pas er gyldigt 3 måneder efter udrejse, så sørg for at få tjekket op på, hvornår dit pas udløber, hvis du ikke vil komme i problemer.

Udover at tjekke dit pas, skal du selvfølgelig også have styr på, om din rejsedestination kræver et visum – men det har du selvfølgelig helt styr på, ikke sandt? 😉 

Fejl nr. 2: Du får ikke lige tjekket, hvad det koster for dig at bruge din telefon

Hvis du er vild med dyre overraskelser, skal du selvfølgelig bare springe dette punkt over. Hvis du derimod gerne vil spare penge og holde styr på, hvor meget data og telefoni, du rent faktisk bruger på din rejse, så sørg for at tjekke op på priserne hjemmefra. Hvem ved…Måske har dit teleselskab en billigere løsning, som du kan nå at skifte til, inden du rejser?

Fejl nr. 3: Du veksler da bare i lufthavnen 

 – Not! Medmindre du er millionær og elsker at bruge penge på ingenting… Kursen i lufthavnen er ekstrem høj, så sørg for at veksle hjemmefra. Lav en aftale med banken inden afrejse og få en meget bedre kurs.


Fejl nr. 4: Du betaler gebyr for ændringer af flybillet
 

Husk at tjekke op på dit flyselskabs politikker, inden du booker din billet. Nogle flyselskaber tager nemlig et højt beløb for ændringer af navne, tidspunkter m.m. Du ved aldrig om noget skulle ske, så du må ændre dine planer. Sørg derfor for at bestille den billet, der passer bedst til dine behov.

Fejl nr. 5: Du pakker for meget af alt det ligegyldige

Vi har alle stået i den situation, at vi er kommet til at overpakke vores kuffert. Det er dumt og rigtig dyrt! Udvælg derfor de ting, som du faktisk skal bruge og ikke en masse unødvendigt. 

Fejl nr. 6: Du behøver da ingen kopier af nødvendige rejsedokumenter

Jo! Det gør du! Lige meget hvor forsigtig du er, kan du komme til at stå i en situation, hvor dine dokumenter bliver væk eller stjålet. Sørg derfor for at pakke kopier af dit pas, visum, kreditkort og andre vigtige dokumenter – you never know!

Fejl nr. 7: Banken behøver da ikke, at vide du rejser 

Selv om du ikke føler at banken behøver at deltage i dine rejseplaner, er det en god ide at oplyse banken om, at du tager på ferie. De fleste banker har nemlig et sikkerhedssystem, som kan gøre, at dit kort bliver spærret ved for mange transaktioner i udlandet.

Fejl nr. 8: Du planlægger en laaaaang liste over alt, hvad I skal nå

Husk nu, at du er på ferie! Selvfølgelig skal du planlægge lidt hjemmefra, men det er altså også okay at opleve ting, som ikke nødvendigvis står i dit nøje planlagte Excel ark 😉 Vær impulsiv og nyd hvor du er lige nu. Du kan alligevel ikke nå alt på listen.. Tro os, vi taler af erfaring!

Fejl nr. 9: Du snakker ikke med de lokale

Hvis du vil opleve, hvordan det i virkeligheden er, at være i det land, du besøger, så sørg for at få tips til restauranter og oplevelser fra de lokale, som kender til området. Er du derimod til kiksede turistfælder, så drop endelig alt kontakt med fremmede mennesker 😉 

Fejl nr. 10: Du får ikke lige tjekket op på kulturen i det land, du skal besøge

Gør dig selv den tjeneste at sætte dig ind i kulturen i det land, du skal besøge inden afrejse. Ikke alle lande opfører sig, som vi gør, og der kan hurtigt opstå uheldige og ikke mindst unødvendige misforståelser.  

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være