[single_post_category_name]

Ferie i Californien: et getaway for alle sanser!

Regitse er rejseskribent og stifter af The Copenhagen Traveler – et online rejse- og livsstilsmagasin med fokus på luksushoteller, wellness og madoplevelser. Regitse er desuden fast bidragsyder på avisen Liebhaverboligen og forfatter til flere e-guides om storbyferier.

_________

”The Golden State”, ”The Sunshine State”, ”The Eureka State”; kært barn har mange navne. Californien har i dag vokset sig til at være ét af verdens mest yndede feriemål– og med god grund!

For staten, der bl.a. kan bryste sig at attraktioner som Death Valley, Big Sur og Yosemite National Park, er et af de mest mangfoldige steder på jorden. Hvor ellers kan du på én og samme dag stå på ski, surfe og køre gennem en ørken? Udover, at der nu afgår direkte fly fra Kastrup til både Los Angeles og Las Vegas, har du her 5 gode grunde til at gøre Californien til dit næste rejsemål.

LÆS OGSÅ: På venindetur til Wien 

  1. Diversiteten

Når folk siger, at Californien har det hele, så er det virkelig sandt! Alle muligheder ligger lige for når familien skal planlægge aktiviteter; fra svømning og surfing til mountain biking og snowboarding. Netop derfor er en uge ikke nok; man skal have minimum to (og gerne mere). 

  1. Kystlinjen

1.350 km. Så lang er Californiens famøse kystlinje målt fra start til slut. Highway 1, Big Sur eller Pacific Coast Highway , som den også kaldes, er kendt for at være én af verdens mest sceniske køreture, ikke mindst fordi naturen og klimaet ændrer sig en del undervejs. Begynd fra den nordligste del i Fort Kent, Maine, som grænser op til Canada, og giv dig god til at nå det sydligste punkt, som er Key West i Florida. Undervejs krydser man tre hovedbyer, som absolut også er værd at udforske; San Francisco, Los Angeles og San Diego. 

  1. Sol, sol og masser af sol

I gennemsnit på et år byder Los Angeles på 284 dage med sol. Det varierer naturligvis fra by til by – og fra San Francisco til Los Angeles kan temperaturerne svinge kraftigt. Alligevel giver det et meget godt indtryk af vejrforholdene i Californien, som ikke kaldes ”The Sunshine State” for ingenting! Surfere og badenymfer er at finde på de lange sandstrande det meste af året, og mange er fuldstændig afhængige af udelivet.

LÆS OGSÅ: Top 10: Her er Europas mest flirtevenlige lufthavn

  1. Hele verden samlet på ét sted

Hvis man leder efter kulturel diversitet er Californien the place to be. Los Angeles er hjemsted for verdens største Thai Town, Little Tokyo og Little Ethiopia, og i San Francisco kan de prale af verdens største China Town – udenfor Kina, vel at mærke. Det hele begyndte i midten af 1800-tallet med ’The Gold Rush’, hvor man opdagede guld i den nordøstlige del af staten. Nyheden om guldet fik ikke færre end 300.000 tilflyttere fra hele verden til at slå sig ned i Californien, og resultatet ser man stadig den dag i dag. Den kulturelle diversitet byder på uanede muligheder og mange, spændende indtryk.  

  1. Maden

Californien er som sådan ikke verdenskendt for et højgastronomisk køkken, men der findes til gengæld ikke den ret, du ikke kan få fingre i! På grund af den kulturelle mangfoldighed kan det rent faktisk lade sig gøre at bo her og spise en ny ret til frokost og middag hver evig eneste dag, og udvalget er overvældende. Fra mexicansk og koreansk til russisk og tysk – they’ve got it!

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide