De fleste er efterhånden bekendt med storbyferier i Paris, London og Milano, så hvorfor ikke prøve noget nyt? Østrigs hovedstad Wien, er et oplagt valg, hvis du er glad for god shopping og søde sager – og så tager det mindre end 2 timer at komme dertil, hvorfor byen er oplagt til en forlænget weekend.

LÆS OGSÅ: Guide: 10 af Danmarks bedste strande

Her skal I bo

Hvis I gerne vil bo så centralt som muligt, og i gå-afstand til det hele, bør I se nærmere på overnatningsmuligheder i distrikterne Innere Half og Mariahilf. Der er naturligvis et væld af hoteller i alle prisklasser, f.eks. Hotel Sacher, som er indbegrebet af klasse og ’det gamle Wien’ (ja, det er også her kagen kommer fra!) mens Hotel Das Triest er byens mest moderne boutique hotel.

Der Wilhemshof er ét af Wiens hyggeligste og mest centrale designhoteller, hvor hvert eneste værelse er dekoreret af den kendte Østrigste artist Ty Waltinger. Hans sjove sammensætning af teksturer og pigmenter gør hoteloplevelsen lidt sjovere og en hel del anderledes.

De førnævnte hoteller i Wien, kan du finde og se mere til nedenfor:

Hotel Sacher Wien
Philharmonikerstrasse 4, Wien, Vienna, 1010, Østrig

Hotel Das Triest
Wiedner Hauptstrasse 12, Wien, Vienna, 1040, Østrig

Der Wilhelmshof
Kleine Stadtgutgasse 4, Wien, Vienna, 1020, Østrig

 

“Wien er et sandt mekka for mad- og vinentusiaster!”

 

 

 

 

Her skal I spise 

Wien er et sandt mekka for mad- og vinentusiaster! Besøg Naschmarkt – Wiens mest famøse madmarked med delikatesser fra alle regioner i Østrig, og sørg også for at lægge vejen forbi Le Bol. Sidstnævnte er måske én af byens hyggeligste caféer, hvor I kan forkæle jer selv med franske fristelser og himmelsk kaffe. Findes der noget bedre end hyggelige cafébesøg med veninderne? Wien bugner af små, charmerende caféer, hvor man snildt kan få flere timer til at gå.

Restaurant Steirereck er én af Wiens absolutte top-restauranter, så er man til Michelin feel og lækre vine, er dette stedet at besøge! Langt mindre kan dog også gøre det, og Wien er fyldt med hyggelige, små spisesteder omkring centrum, som byder på god steming og lokale delikatesser.


Her skal I gå i byen

Er man til drinks enten før eller efter middagen, kan jeg klart anbefale, at man lægger vejen forbi Roberto Bar på Bauernmarkt (i centrum). Det lille, mørke lokale byder ikke på meget plads, men her produceres fantastiske cocktails og rigtig god stemning alle ugens dage fra kl. 14. I hverdagene er der allerede godt gang i baren fra kl. 18, hvor de lokale som regel har fri fra arbejde.

LÆS OGSÅ: 10 råd til at rejse alene

I Wiens museumskvarter finder man Café Leopold, der i dagstimerne fungerer som en hyggelig café med lokale fristelser, men som efter mørkets frembrud transformeres til en trendy bar med DJ’s og koncerter.

Sidst, men ikke mindst, sørger jeg altid for at slå et smut forbi Le Loft, som ligger på toppen af hotellet Sofitel Stephansdom – her får du nemlig byens bedste udsigt akkompagneret af uimodståelige cocktails!

Kan indeholde affiliate links. 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide