[single_post_category_name]

Magisk jul i lysets by – Paris

Her på redaktionen elsker vi Paris, og det er vi heldigvis ikke ene om. Emilie Schram, som er indehaver af bloggen Byernes By, er nemlig også vild med den charmerende by, som byder på et hav af lækre oplevelser – alt fra restauranter og museer til shopping og cocktails. Ikke nok med det, så har Emilie boet i Paris i 2 år og kender derfor alle de lækre must-try steder. Nedenfor giver Emilie sit bud på, hvordan du får en magisk jul i Paris.

___


Skal man rejse efter hygge og julestemning, tænker de fleste nok på London eller Berlin. Men Paris går fuldstændig juleamok i november-december, og er derfor et oplagt valg, hvis man vil til en europæisk storby for at gøre juleindkøbene – og komme i det rette julehumør på rekordtid.
 

Fra midt november til start januar bliver verdens nok mest berømte gade: Avenues des Champs-Élysées, omdannet til et sandt julemekka af boder, mad og kitsch. Det vigtige ord her er nok kitsch, da det ikke ligefrem er indbegrebet af pariserchik, men nok snarere et sted man tager til for hyggens skyld. Men det er utroligt hyggeligt med julemusik, oplyste træer og en liflig duft af vin chaud, grillede kastanjer og vafler.

Champs-Élysées julemarked

Er man på Champs-Élysées kan man med fordel tage forbi overdådige Grand Palais. Fra den 14. december til 2. januar bliver hele bygningen omdannet til en kæmpe skøjtebane, hvor man kan udfolde sin indre skøjteprinsesse helt frem til kl. 02 om natten.

Jul betyder naturligvis juleshopping, og vil man have samlet det hele på mere eller mindre ét sted, bør man tage over mod Les Grands Magasins: Printemps og Galeries Lafayette. Galeries Lafayette’s juletema er i år meget smagfuldt: helt i hvidt, med et kæmpe hvidt papirjuletræ under deres berømte kuppel. Rundt omkring på træet kravler isbjørne, som da også er at finde i stormagasinets berømte julevinduer. Bliver man sulten af al den julestemning, kan man passende smutte over i Printemps og indtage en lækker frokost under deres knapt så kendte glaskuppel på 6. sal.

LÆS OGSÅ: Inspiration: Gør dit hjem juleklar

Vil man se på de rigtig dyre butikker, skal man tage til Rue Faubourg Saint-Honoré. Ikke nok med at Dolce & Gabbana og Lanvin konkurrerer om din opmærksomhed, så har det berømte glasfirma Baccarat endnu engang indvilget i at stå for oppyntningen af en af Paris’ dyreste gader; med krystallysekroner hængt op ud over gaden. Det er som om, at sådan noget kun sker i Paris!

Galeries Lafayette

Vil man købe lidt til juletræet, har Astier de Villatte svaret på ens drømme. Firmaet, som ellers er kendt for deres smukke porcelæn, udfolder sig med en julestue af en anden verden, hvor julepynt i alverdens afskygninger, kan erhverves. Hvad med en glitrende firkløver? Eller måske en dåse kaviar? Eller drømmer du om at hænge en hval eller en skrivemaskine på træet? Alt er udført i det fineste glas, og så glimter det som bare pokker. 

Har man ikke fået nok af sjovt og skørt julepynt, må man tage turen over på venstre bred til Le Bon Marché. Deres tilbagevendende juleafdeling er altid et besøg værd. På 2. sal finder man et overdådigt udvalg af pynt til træ og hjem. Inddelt i temaer, kan man lade sig inspirere, og beslutte om det er i år, man skal investere i mexicansk- eller western-inspireret pynt, eller gå den mere klassiske og stilfulde vej helt i hvidt. Der er noget for enhver smag. 

LÆS OGSÅ: DIY Guide: Den nemme & simple adventskrans

Paris betyder selvfølgelig også kage, og hos altid skønne Ladurée kan man fra den 1. december nyde deres julekager. I år er kagen udformet som et smukt snefnug, og julen 2016 bliver kun mere delikat med de fine æsker til at transportere årets julemakroner, med smag af kokos og citron, hjem i. Det vil være et sikkert hit til julens værtindegaver. 

Skal der til sidst virkelig sættes trumf på, så må man forbi det nyrenoverede Hotel Ritz på Place Vendôme. Her kan man fra den 14. december nyde en særlig julebrunch i Salon d’Été, eller forkæle sig selv med afternoon tea i Salon Proust. Luksus, nydelse og overskud som Coco Chanel ville have gjort det.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide