[single_post_category_name]

Disse 3 destinationer topper hitlisten blandt danskerne 

Drømmer du om at begrave fødderne i kridhvidt koralsand på Bali, at hilse på kænguruer i Australiens naturskønne nationalparker eller at mærke følelsen af frihed på highway 1 i USA? Så er du ikke alene om de drømme. Faktisk er Bali, Australien og USA de 3 destinationer danskerne allerhelst ville besøge, hvis der var frit valg på alle hylder.

LÆS OGSÅ: Her skal du rejse hen på budget i 2017

I den her artikel stiller vi skarpt på danskernes rejsevaner i 2016 og hvilke destinationer der topper hitlisten i 2017.

Rejsehitlisten vol. 2016

Danskerne rejser som aldrig før. Verden synes at være blevet mindre med de mange flyforbindelser, som på ganske kort tid kan tage dig fra et kontinent til et andet. Pludselig er eksotiske kontinentet, såsom Asien og Afrika inden for rækkevidde både geografisk og prismæssigt. Der er ingen tvivl om, at lavprisflyselskaber som bl.a. Norwegian har været gode til at presse priserne i flybranchen generelt. Hvilket har skabt kronede dage for den rejseglade forbruger. De lave priser på flybilletter til bl.a. Thailand, Bali og Dubai har været medvirkende til at efterspørgslen på rejser til disse destinationer har været høj.

Top 3 rejser i 2016:

Bali og Gili
Storby og strand i Thailand
Dubai, Maldiverne og Sri Lanka

Rejselivet i sus og dus med oplevelser vi aldrig har prøvet før
Vi vil overraskes på rejsen. Få sug i maven og forundres over oplevelser vi aldrig har oplevet før. I hvert fald  ifølge en brugerundersøgelse foretaget i december 2016. Her blev de rejselystne danskere spurgt om, hvilken rejsetype de synes passede bedst til dem og hvad de søger, når de rejser.

Størstedelen spejlede sig i en rigtig luksusrejse på 4-5-stjernede hoteller og gode faciliteter, såsom stort poolområde, lækker morgenmad og aktiviteter inkluderet på rejsen. Aktiviteter på rejsen var generelt en højdespringer, da mange også elsker at dyrke deres interesser på rejsen. Blandt andet blev yogarejser, golfrejser, trekking rejser og dykkerrejser nævnt som populære rejsetyper.

Derudover var der også en stor del af følgerne, der bedst af alt spejler sig i ’flashpacking’. Det sjove begreb er en opgradering af ordet backpacker, og det er typisk gamle rygsækrejsende, der i dag søger lidt mere komfort på rejsen, dog stadig uden at gå på kompromis med den autentiske oplevelse.

Oplevelserne vejer nemlig tungt på vægtskålen i forhold til hvad vi søger, når vi rejser på opdagelse i det store udland. Her var deltagerne ikke i tvivl: Vi vil opleve noget, som vi ikke har oplevet før, og det må gerne være i naturen.

At lade sige fare forsvarligt vildt i junglen i Thailands grønne dybe jungle, vandre på vulkaner på Bali eller sejle kajak på Maldivernes krystalklare hav. Danskerne sætter stor pris på uspoleret natur, ro og mulighed for at gå på opdagelse i eksotiske omgivelser. Alt sammen med fokus på at opleve noget, vi aldrig har oplevet før. Vi samler på unikke eventyr, og dem kan vi få i naturen. Udover fortryllende og enestående naturoplevelser vil vi også gerne slappe af. Trække stikket ud, drikke en kold drink ved stranden og døse hen til lyden af bølgebrus, mens solen forkæler kroppen. Det er vi vidst mange, der godt kan blive enige om er paradis-scenariet for ferien.

Rejsehitlisten vol. 2017

De uspolerede og endnu uopdagede eventyr danskerne har i kikkerten i 2017 er vidt forskellige. To af drømme-destinationerne er store kontinenter, som bedst opleves ’on the road’ og som cementerer sig fast i hukommelsen som et minde om frihed og storhed. Den sidste er et lille eksotisk-escape fra den grå og trykkende himmel i vinter-Danmark.

Her får du de 3 mest trendy destinationer i 2017:
USA
Australien
Bali

På første og anden pladsen er der selvfølgelig tale om USA & Australien. Lande så store at du med lethed undslipper turistfælder og på et splitsekund står midt i en lokal landsby og danser linedance i Amerikas sydstater eller føler dig som det eneste menneske i verden, kun omgivet af kænguruer i Australiens nationalparker.

Vi vil have enestående oplevelser, vi vil være unikke. Og netop disse store kontinenter giver os den mulighed, samt følelsen af frihed ved at trække stikket ud af telefonen og computeren. Ingen forstyrrende elementer. Bare dig selv og naturen. Faktisk kan man godt sige, at vi søger at trække stikket for den trivielle og travle hverdag og trykke stikket i for eventyr og nærvær. Det er hvad du oplever på et roadtrip i USA eller Australien.

Den eksotiske klang af det lille ø-paradis Bali giver også genklang på listen. Det spirituelle og frodige billede vi har af Bali bliver genfortalt igen og igen fra alle der har besøgt øen. Alle der rejser til Bali, elsker Bali. Og andet også næsten umuligt. Forestil dig at få serveret din morgenmad på et palmeblad, skylle det ned med en iskold frugtshake, samle snorkling gearet op fra det kridhvide sand og dykke ned i et farverigt og levende undervandseventyr. Det kan forføre de fleste danskere. Og det er der ikke noget at sige til.Foto: Jonas Bredahl

Bali er øen, hvor du får ladet batterierne op på en luksuriøs og sund måde. D-vitamin depoterne bliver fyldt op af solen og du stifter bekendtskab med den mest smilende og imødekommende lokalbefolkning. Du kan ikke andet end selv at smile og glæden spreder sig helt ned i maven. Sol, smil, strandliv, god mad, mulighed for trekking og besøg ved spirituelle templer, der sætter tankerne i gang… Idéen om at have alt tid i verden, mærke roen og glæden sprede sig på en rejse til Bali er i rigtig høj kurs – og det forstår vi godt!Foto: Jonas Bredahl 

Kilde: Yaneeda.com

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide