Rejseguide: Urban Ubud, Bali

Facts


Nicolai og Sofia rejser rundt i Sydøstasien. Følg deres rejse her på chrichri.dk og på Instagram under navnet @sofiaganer.

Nicolai og Sofia har været kærester i snart 3 år, og bor til daglig i Aarhus. Foruden diverse studiejobs og praktikophold, har de tidligere arbejdet som destinationsguider i Spanien for Bravo Tours & Sun Tours. De rejser i øjeblikket rundt i Sydøstasien i 7 måneder, hvor de besøger Indonesien, Malaysia, Filippinerne, Myanmar, Thailand, Sri Lanka, Dubai og øen Borneo. Følg deres rejseberetninger her på chrichri.dk og få inspiration til nye steder du skal besøge.

_____

Ubud, Ubud, Ubud! Jeg ELSKER Ubud og har efterhånden besøgt byen en del gange. Mine forældre har altid haft en forkærlighed for Indonesien, og især Ubud, så jeg er kommet der lige siden, at jeg var barn. Byen har den mest fantastiske ‘urban vibe’ og er fyldt med hippe økologiske restauranter, spa-saloner og lækre butikker med økologiske cremer, silkekjoler og bambuskurve. Tænk ‘yoga, smoothies med acai, vegansk is og glutenfri æbletærte’. Ubud har det hele!

Her får du en insider-guide til byen med alle mine favoritsteder.

 

Where to eat?

 

Café Wayan & Bakery

Hyggelig café i en fin gårdhave med blomster og små springvand. Prøv deres glutenfrie æbletærte eller mango cheesecake. Bonus: Man sidder på gulvet på dejlige puder i små balinesiske bambus hytter uden vægge. 

Monkey Forrest Road, Ubud

Gelato Secrets Natural

Populært isbutik, som er at finde flere steder i Ubud. Du kan både få veganske og økologiske udgaver af is. Min favorit er deres ‘Pistachio’ eller ‘Dark chocolate from Tabanan’.

Ligger flere steder i Ubud

Nalu Bowls

Laver de lækreste økologiske smoothie-bowls med acai bær! Prøv ‘Mavericks’ med acai, banan, jordbær, kokosflager, granola og honning. Bonus: De serverer smoothien i bambus skåle – meget Instagram venligt!

Jalan Raya Ubud Gang Soka No.1

Grandpa’s

Fantastisk kaffe og lækker vestlig inspireret mad. Høj på hipster vibes!

Jalan Monkey Forest, Ubud

Sweet Orange

Blot 10 min udenfor byen ligger der en super hyggelig café midt i risterrasserne. Nyd en frisklavet juice med gulerod/ingefær og en kyllingesandwich – alt imens du beundrer den flotte natur omkring. Husk kamera!

Jalan Subak Juwuk Manis, Ubud

Dewa Warung

Billigt og lækkert backpacker sted. Deres friske juice med lemon og mint er et besøg værd, og så koster den kun omkring 5 kr! Ellers kan jeg klart anbefale deres avocado salat eller deres berømte kokos kage. Den er rimelig “to die for”.

Jalan Gootama No.13, Ubud

Warung Bogasari

Her finder du utrolig lækker (og billig) balinesisk mad! Prøv deres papaya salat med kylling, vegetariske ret ‘gado-gado’, forårsruller eller kylling i oystersauce. Hvis du rejser på budget kan det godt betale sig at holde udkig efter restauranter, som hedder noget med ‘warung’, da det betyder, at det er en billig restaurant.

Ubud Main Road, Gianyar, Ubud

LÆS OGSÅ: Rejseguide til fantastiske Tulum, Mexico

 

What to do?

Monkey Forest Sanctuary

Brug en formiddag i abe-skoven og kom helt tæt på de mange aber som lever midt i Ubud by. Pas på dine solbriller og kamera, da aberne godt kan være lidt frække. Klart et besøg værd, selvom der selvfølgelig er mange turister. Indgang koster 20 kr. pr. person. Tip: Husk bananer til aberne!

Jalan Monkey Forest, Padanglegal, Ubud

Balinesisk dans

Brug en aften på paladset og se balinesisk dans. Du kan vælge imellem ‘Legong’, hvor smukke balinesiske piger formidler en kærlighedshistorie, eller ‘Barong’, som er en mere dramatisk fortælling, hvor mange af de dansende bærer masker. Jeg er mest vild med ‘Barong’, men vær opmærksom på at programmet skifter hver dag, så det er kun nogle få dage om ugen, de opfører netop denne form for dans.

Tip: Kom mindst 1 time før forestillingen begynder, hvis du vil have en god plads.

Jalan Raya Ubud

Gåtur i risterrasserne

Lige udenfor byen kan du vandre rundt i de flotte risterrasser. Download appen Maps-Me, så du kan gå på opdagelse på egen hånd (den virker uden internet). Husk at besøge restauranten ‘Sweet Orange’.

Tip: Lej en scooter for 30 kr. om dagen og kør et smut udenfor byen. Her finder du flere flotte risterrasser, hot springs (Tirta Empul) og templer!

Yoga

Overalt i Ubud tilbyder de forskellige former for Yoga, og da morgenholdene er de mest behagelige på grund af varmen, er det rarest med et sted som ligger tæt på dit hotel.

Shopping

Du finder et hav af butikker i Ubud, hvor du kan købe saronger, fletkurve, smykker og økologiske beauty produkter. Husk at gå forbi ‘Confiture de Bali’, som laver hjemmelavede marmelader med frugt fra området. Så kan du sidde hjemme i Danmark og tilføje lidt af ‘Ubud’ til din morgenmad! Ret så skønt!

Jalan Gootama

Ubud Marked

Besøg markedet i Ubud, som har åbent hver dag. Det ligger tæt på paladset, og du kan ikke undgå at se det. På markedet kan du købe dig fattig i skønne balinesiske souvenirs, men vær opmærksom på at en batikkjole maks skal koste 60.000 Rp (25-30 kr.). Jeg har været der mange gange og kender efterhånden priserne, men man kan hurtigt blive snydt. Jeg købte en lille sølvring til 25 kr., men da jeg først spurgte om prisen sagde damen i boden, at den kostede 300 kr.! Så husk at prutte en del om prisen.

Tip: Før kl. 08 er markedet fyldt med lokal mad og frugt, og derefter bliver markedet forvandlet til boder med souvenirs, så det kan godt betale sig at stå lidt tidligt op, hvis man vil opleve begge dele.

SPA

Overalt i Ubud finder du spa-saloner, hvor du kan få massage, ansigtsbehandlinger og pedicure/manicure. Jeg er ret vild med stedet ‘Sawaah’, hvor deres fodmassage til 50 kr. er rimelig lækker! Dette sted bruger kun ‘non-toxic’ og økologiske produkter, så du kan roligt få ordnet dine negle med god samvittighed! Stedet ligger (utroligt nok) i den dyre ende, men du kan sagtens finde billigere alternativer.

Jalan Kajeng, No. 8, Ubud

LÆS OGSÅ: Julie Rudbæks bedste tips til rejsen

 

Where to stay? 

Sania’s House Bungalows

Lige siden jeg var barn, har vi altid boet hos Sania’s House Bungalows, som ligger på den gade hvor markedet befinder sig. Stedet er ejet af en sød familie og er utrolig hyggeligt indrettet med smukke blomster, templer og bungalows udsmykket i balinesisk stil. Desuden har de en lille pool, som er et hit efter en lang dag med sightseeing og shopping. Priserne ligger på omkring 125-175 kr. for en bungalow inkl. morgenmad.

Tip: Vælg den bungalow som ligger med front mod poolen – den har den skønneste terrasse.

Jalan Dewi Sita, Gg. Kara, No. 7, Ubud

Villa Saraswat

Ifølge mig, så er Sania’s det eneste rigtige sted at bo, men søger man noget andet, så har Ubud et stort udbud af hostels, guesthouses og dyre hoteller. Tjek for eksempel Villa Saraswati, som andre rejsende anbefaler. Læs mere om Villa Saraswat her.

 

Sofia anbefaler …

Hvis du rejser til Bali, så vil jeg anbefale dig at besøge følgende 5 destinationer:

Ubud

Templer, monkey forrest, økologisk mad, yoga, hot springs, balinesisk dans, shopping på marked, spa-oplevelser.

Lovina

Delfiner, strand, snorkling, fisketure, hot springs, kaffeplantage og templer.

Sanur

Strand, bådture til Nusa Lembongan, lækre resorts, yoga, fantastisk mad, shopping, massage.

Canggu

Surfing, backpacker vibes, strand, party.

Nusa Lembongan

Ø-liv, strand, snorkling, afslapning, scooter-tur rundt på øen, bådture.

Husk! Som hovedregel er det bedst at rejse til Bali om sommeren, da de har regntid om vinteren. Jeg har dog ofte besøgt Bali i regntiden, og det kan man sagtens, dog skal man være forberedt på et par timers regn hver eftermiddag.

 

Kærligst
Sofia

P.S. Du kan se flere billeder fra Ubud og vores rejse rundt i Sydøstasien på min Instagram @sofiaganer.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. Dorthe

    Tusind tak for denne side, der gav mig rigtig nyttige tips. Er landet 3 uger på bali med “åben kalender” så der var mange dejlige ideer ❤️ Tak for det. Kh Dorthe

    1. Det er vi så glade for at høre! Hvor lyder det fantastisk med en rejse til Bali, hvor intet er fastlagt. Nyd det og rigtig god rejse, knus Team ChriChri

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være