[single_post_category_name]

Fantastiske Færøerne

Jeg har altid gerne ville til Færøerne. Min far er født på Færøerne, og han er halv færing, så det gør vel, at jeg er kvart færing? Men jeg har aldrig været på Færøerne. Ikke før nu. Og jeg kan allerede nu afsløre, at det bestemt ikke er sidste gang. Færøerne er et sted, jeg ville anbefale alle at besøge, især hvis du er vild med vandring, rå natur, frisk fisk og en masse wow oplevelser. Jeg skal helt sikkert snart tilbage til Færøerne, og jeg glæder mig allerede helt vildt! Færøerne er i mine øjne, et helt specielt og meget magisk sted.

LÆS OGSÅ: Rejseguide: Christianes Bangkok

Dagbog fra Færøerne

Normalt er jeg ikke bange for at flyve, men da jeg fredag d. 13. satte mig ind i flyet fra Atlantic Airways, med kurs mod Færøerne, og min kæreste Matias, var jeg virkelig nervøs. Det siges, at indflyvningen til øerne er en af de sværeste, men også en af de smukkeste, der findes, så jeg skal da være helt ærlig og sige, at jeg havde ekstra mange sommerfugle i maven denne morgen. Det var der dog absolut ingen grund til. Der var intet at være bange for, og allerede ved ens første møde med Færøerne, bliver man overvældet af øernes skønhed.

Dag 1 

Jeg landede allerede tidligt, så vi havde god tid til at udforske Færøerne allerede på første dagen. I lufthavnen blev jeg mødt af min kæreste, og i øvrigt også af en masse får som er det første, man møder, når man træder ud af lufthavnen. Jeg ELSKER får, så det var helt perfekt.

Vi startede med at tage ud til de berømte vandfald ved Gásadalur, som løber ud i havet, og som var lige så smukt i virkeligheden, som jeg havde set det på billeder. Et must see. Derefter kørte vi videre mod Tjørnuvík bugten, som er den fineste lille bugt omringet af små farverige huse med udsigt udover vandet, hvor man i øvrigt kan surfe, og som mest af alt minder om dukkehuse, hvis man spørger mig. Et virkelig skønt sted som jeg i virkeligheden tror endte med at blive et af mine yndlings steder på Færøerne. Vi sluttede af med at tage turen til Saksun, som også er en super smuk bugt, med den berømte traditionelle færøske kirke og små enkeltstående huse rundt omkring. Gåturen her er især smuk, når det er lavvandet.

Dag 2 

På anden dagen besluttede vi at tage en heldagstur ud til øen Suðuroy. Vi var meget i tvivl om, hvorvidt vi skulle prioritere det eller ej, for man skulle med båden 2 timer hver vej, men jeg er SÅ glad for, at vi tog afsted. Suðuroy  var fantastisk, og lidt anderledes end alt andet vi så på vores tur.  Vi startede med at vandre til grotten ved Nakkur og vandrede derefter halvanden time op til noget, som jeg slet ikke ved, hvordan jeg skal beskrive. Det var simpelthen sådan et vildt sted, der mødte os, da vi nåede toppen. Det var som om, vi var landet på Mars! Picture perfect! Dagens sidste udflugt var at krydse øen i bil, og nå udkigspunktet og klipperne ved Vágseiði, som ligesom alt andet på Suðuroy var storslået og smukt.

Dag 3

Vi vågnede med trætte fødder efter al vandringen på Suðuroy dagen forinden, så vi brugte det meste af dagen på at slentre stille og roligt rundt i Torshavn. Torshavn er virkelig en hyggelig lille by – og den skal klart opleves til fods. Vi gik ned til havnen, og ellers bare rundt i de små hyggelige gader, hvor vi så på alle de gamle farverige huse med græs på taget. Vi kørte også en tur ud til den lille traditionelle landsby Gjógv, som simpelthen er så smuk og fin. Klart et besøg værd.

Dag 4 

Den sidste dag vandrede vi ca. 1,5 time ud til toppen af de rå klipper, Trælanípa, hvor vi blev mødt af den vildeste udsigt, jeg nogensinde har set. Naturen er så rå overalt på Færøerne, men her bliver man især grebet af, hvor overvældende Mother Earth kan være. Når man når toppen, står man og kigger ud over Færøernes største sø, Leitisvatn, som er en sø der løber ud i havet, og det er simpelthen så smukt!

Alle kan gå hiken, og jeg ville sige, at det er et absolut must see, når man er på Færøerne.

 

Quick guide

Sådan kom vi afsted
Vi fløj med Atlantic Airways

Her boede vi
Hotel Føroyar, Hotels.com

og her kan du også bo

Hotel Hafnia, Hotels.com eller Hotel Streym, Hotels.com 

Vi anbefaler jeg at spise hos
Barbaras Fishouse

6 retter for 465 kr. Vi fik bl.a. hestemuslinger, friskfanget færøsk laks og torsk der havde ligget i saltlage og derefter i ferskvand i tre dage. Hjemmelig stemning, skøn mad og pisse hyggeligt!

Aarstova

3 retter for 500 kr. Vi fik den lækreste hummerbisque, den møreste og mest velsmagende lammebov og en fantastisk rabarbartrifli til dessert. Fuldstændig fantastisk!

… Begge restauranter er meget anbefalelsesværdige

Good to know

  • Prøve en helikoptertur på 20 min over øerne. Det skulle efter sigende kun koste 180 kr. for to personer (vi nåede det desværre ikke).
  • Der er flere får end der er mennesker på Færøerne. Fårene er vildt søde og fine og se på, men er ikke vilde med at blive nusset. De er lidt bange – eller også er de i virkeligheden bare lidt snobbede? De gider i hvert fald ikke mennesker.
  • Husk tøj til al slags vejr – På Færøerne kan man opleve alle fire årstider inden for en time!

 

Kan indeholde affiliate links.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide