[single_post_category_name]

Location, location: 5 film der får os til at drømme os langt væk

Filminstruktører rejser konstant rundt for at finde de mest utrolige, mystiske og spændende lokationer til deres film. Det ser man bare i film som Ringenes Herre, hvor der bliver filmet i de smukkeste grønne områder i New Zealand – her er det lige før omgivelserne stjæler hele billedet. Nedenfor har vi samlet 5 film, med skønne landskaber som får os til at drømme os langt væk.

LÆS OGSÅ: Forårsfristelser i Europa

1. The Godfather – Sicilien

Den oscarbelønnede filminstruktør, Francis Ford Coppola, var på ferie, da han første gang fik øje på den lille kirke St. Nicolo som lå i et stille bjergområde tæt ved Taormina. Der gik ikke længe før han besluttede sig for at vende tilbage med et filmhold og den lille by Savoca og Forza d’agro blev på den måde en del af Hollywood historien.

Savoca og den nu legendariske Bar Vitelli, samt kirken hvor Michael Corleone og Apollonia Vitelli bliver gift, ser stadig ud på samme måde som dengang filmen blev produceret i starten af 70’erne. Foran baren hvor Al Pachino sad i rollen som Michael sammen med Fabrizio og Calo, står der stadig et bord og du kan også gå en tur langs landskabet, ligesom han gjorde med Apollonia. Så kan man da ikke lade vær med at drømme!

2. The Beach – Thailand

Leonardo DiCaprio møder et fransk par, da han rejser rundt i Asien og de ender med at tage til en fjern, idyllisk og hemmelig ø, hvor de lever i et fredeligt samfund, indtil øen bliver overtaget og de bliver mindet om at det ikke er Shangri-La. Alt vi husker efterfølgende er dog det utrolige landskab med det klare blå hav som er filmet ved de imponerende Phi Phi øer.

Det mest genkendelige er den spektakulære Maya Bay, som er omringet af 100-meter høje klipper. Bag disse klipper gemmer der sig de mest fantastiske strande med hvidt blødt sand og vand så klart at du tydeligt kan se både farverige koraller og eksotiske fisk. Men hvis du ligesom Leonardo DiCaprios rolle Richard, ønsker at slippe væk, så skal du stå tidligt op, for de skønne øer har flere turister end artister på filmen.

3. Out of Africa – Kenya

Meryl Streep spillede rollen som Karen Blixen, fra hendes memoireværk, hvor hun drev sin egen kaffeplantage i Afrika fra 1914 til 1931. Her har hun en affære med den store vildtjæger Denys som spilles af Robert Redford, som distraherer hende fra hendes utro mand. Hele filmen er optaget i de smukkeste omgivelser med mørke skove og grønne bakker, for ikke at nævne den betagende safari med mad fra bål der bliver spist af fint stel på hvide duge.

Kenya er i sig selv et utroligt sted med sine store kontraster fra de sneklædte bjerge til de stormende ørkener. Den ultimative destination er dog naturreservatet Maasai Mara, som især er imponerende i juli-oktober måned. Her behøver du ikke hverken Meryl Streep eller Robert Redford for at blive forelsket, for du vil blive forelsket i landet.

4. To Catch a Thief – Den Franske Riviera

Det er få film som har vist byerne, som ligger ud til kysten i Frankrig og Monaco, på en smukkere måde. Den forhenværende juveltyv John Robie som spilles af Cary Grant, prøver desperat at fange en efteraber for at rense sit navn, ved brug af den smukke Grace Kelly og hendes mors juveler.

I denne film var beliggenheden i sandhed altafgørende og helt uundgåeligt ikke at forelske sig i det fortryllende område samt de majestætiske bygninger som Chateau de la Croix des Gardes, hvor flere af scenerne fra maskeradeballet også er optaget. Kort efter optagelserne endte Grace Kelly faktisk med at forlade Hollywood for at flytte til Den Franske Riviera, hvor hun giftede sig med Rainier den 3. af Monaco. Det er måske ikke en mulighed for os andre, men det er værd at rejse til Den Franske Riviera, også selvom det bare er for at få et glimt af området.

LÆS OGSÅ: Her er din guide til de 4 bedste yogaoplevelser i Sydøstasien

5. Before Sunrise – Wien

Julie Delphy spiller en ung kvinde som møder en fransk studerende der spilles af Ethan Hawke, på et tog og han overtaler hende til at stige af toget med ham når det ankommer til Wien. Da parret ikke har noget sted at tage hen, vandrer de rundt i byen hele natten, bogstavlig talt indtil solopgang hvor deres veje er nødt til at skilles. Undervejs i filmen, besøger parret de mest betagende seværdigheder såsom pariserhjulet Wiener Riesenrad, Zollamtssteg broen, Maria am Gestade kirken og Donaukanalen, hvor en fremmed tilbyder at skrive et digt til dem.

De besøger et par caféer, spiller pinball på en og udspiller en af de mest mindeværdige scener, hvor de lader som om de fører en telefonsamtale sammen på Café Sperl, som er en af byens mest berømte caféer nogensinde.

Kilde: thetravelmagazine.net

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide