[single_post_category_name]

Derfor skal du rejse til Riga 

Riga var for mig en by, som jeg aldrig havde overvejet som rejsedestination. Netop derfor blev jeg yderst positivt overrasket over byen, som byder på nogle helt klare muligheder for den perfekte ”kæreste get-away” eller tøsetur med pigelogen. Riga byder nemlig på alt lige fra kultur til kulinariske spiseoplevelser – og så er der gode shoppingmuligheder også!

Riga, som jo er hovedstaden i Letland, ligger ved Daugava-flodens udløb i Riga-bugten og er en meget smuk by – i hvert fald hvis man holder sig til den gamle bydel. Flodens løb gennem byen, de mange broer, enestående kirker, spændende bygninger og utallige parker giver et indtryk af en charmerende by, der emmer af historik. Jeg har lavet en lille rejseguide til Riga og anbefaler altså byen som et alternativ til London, Prag, Berlin eller Barcelona.

LÆS OGSÅ: Riga: Det skal du pakke til turen

 

Riga – en ny og gammel bydel

Riga består af en ny og en gammel bydel. Forskellen på disse ses tydeligt: Den gamle bydel er meget velholdt og en arkitektonisk perle – den nye bydel ser fattig ud med forfaldne og slidte bygninger. Vi kørte gennem den nye bydel fra lufthavnen og snakkede en del om de mange ødelagte bygninger. Det var ikke just det Riga som de flotte billeder på nettet berettede om. Det skal dog også siges at turisterne primært befinder sig i den gamle bydel. Her finder man mange hippe caféer og lækre restauranter – turistbutikker og yndige blomsterdekorationer i alverdens farver og afskygninger.

 

Fly til Riga

Billigt! Riga er allerede blevet et populært rejsemål blandt danskere, og derfor er der flere flyselskaber der udbyder direkte afgange til Riga. Fra København kan du flyve til Riga med airBaltic, Norwegian og SAS. Det er også muligt at flyve fra Billund, hvor airBaltic og Lufthansa tilbyder direkte fly til Riga. Pris – det er billigt og en low-fare-billet ligger omkring 499 kr (envej).

Mad

Muusu

Vi var så heldige at spise frokost på Muusu. Restauranten er beliggende i et af Rigas smukke huse i den gamle bydel. Indretningen er skøn nordisk. Betjeningen høflig. Menukortet er varieret. Retterne fint anrettet. Råvarerne er utrolig lækre og bliver præsenteret så flot. Den anbefalede vin var fantastisk. Der er et stor udvalg af cocktails både med og uden alkohol. Pris: 12-24€.

Læs mere her

Big Bad Bagels

Er man til den hurtige frokost er Big Bad Bagels et besøg værd. De langer både bagels, juicer og salater over disken og smagen er himmelsk.

Læs mere her

Parunasim

Søger du en god kaffe, en kop rygende varm thé eller lidt sødt til ganen, så er Parunasim stedet at finde i Riga. Og jeg skriver netop ”stedet at finde” fordi det ligger lidt gemt. Men når du finder det, så er det hele besværet værd! Rigas mest romantiske café er tilnavnet – og du har helt sikkert en venlig og varm oplevelse I vente. Et sted som klart kan anbefales!

Læs mere her

 

Hoteller

I Riga er der mange forskellige overnatningsmuligheder. Netop her er koncentrationen af store luksushoteller størst, men man kan, som i resten af landet også finde hoteller i den lavere ende af kvalitets- og prisskalaen. Endvidere har Riga både hostels, vandrehjem og campingplads. Egentlig får man ret meget for pengene i Riga. Hyggeligst er det dog at bo i Den gamle by med de brostensbelagte og smalle gader. Fortovsstemningen og de historiske bygninger sender dig til en svunden tid og det er virkelig hyggeligt at gå en tur i området.

4 stjerner: Wellton Centrum Hotel & Spa i Riga

3 stjerner: Art Hotel Laine i Riga

2 stjerner: Motel Autosole i Riga

 

LÆS OGSÅ: 5 tips & tricks til at holde dig sund på rejsen

 

Turist

Kanaltur med båd rundt i Riga en god måde at se mange af de store seværdigheder. Hvis du, som jeg, ikke er den store ”rygsæksturist” men mere komfortabel, så får du med de hyggelige kanalbåde muligheden for at opleve byen fra vandsiden og se alle de store bygninger og attraktioner. Der er noget hyggeligt ved at opleve byen stille og roligt fra vandet mens det hektiske byliv er på afstand.  Turen sejler forbi 14 kendte attraktioner som bl.a. inkluderer Den nationale opera, Centralmarkedet, The nationale bibliotek osv. Pris: 18€ for voksne / 9€ for børn.

Læs mere her

Er man mere til den bevægende turistoplevelse, skulle Riga eftersigende have nogle rigtig gode guidede ture til bens som tager dig igennem både den gamle og den nye bydel. Byvandringen tager ca. tre timer og koster ca 10€. Det kan både bestilles i forvejen eller bookes når du kommer derned.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide