Anne-Mette Bjerre: Rejseberetning fra Joshua Tree & L.A.

Facts

Anne-Mette Bjerre

Iværksættende kvinde, der er svært glad for mayo og Riesen.

Derudover freelancer som produktionskoordinator & afvikler.

Se mere til Anne-Mette på
@am_bjerre

Efter Vegas kørte vi sydpå mod Yucca Valley, hvor nationalparken Joshua Tree ligger. Vi havde booket en campingvogn, via Airbnb, i baghaven hos Joe – en ældre herre med ærmet fuld af gode (og lidt lange) historier.Der er noget over sådan en campingvogn. Den skaber den der helt specielle nærværende og charmerende stemning. Og sådan smager kaffen også. Neskaffen. Lidt for tynd, lidt for stærk, kold mælk… Men uanset hvordan du laver den, kan man altid smage hyggen. 

Campingvognen lå cirka 15 minutters kørsel fra Joshua Tree, hvor vi brugte det meste af dagen. Det var ubeskriveligt smukt og fredsfyldt. Vi stoppede begge med at snakke, fordi vi blev så draget. Bestemt værd at tage dette med som et stop.

Værd at nævne:

Vi boede…
I campingvogn. Du kan finde den via Airbnb under ”Modern and Clean Trailer in Yucca Valley”. Den lå et kvarters kørsel fra Joshua Tree. Det var billigt, lidt kompakt, men super hyggeligt.

Vi spiste på…
Vi spiste IKKE på ”Pappe and Harriets” (Pioneertown), fordi vi ikke kunne få bord, til vores store ærgrelse. Flere store stjerner gæster stedet løbende. Det var kun to uger siden at Lorde havde spillet der. Og mens vi var der spillede Nicolas Jaar.

John’s place. Lokal og billig diner med hurtig servering. God burger og stor portion fritter.

Vi oplevede…
Joshua Tree. Vi købte et day-pass og brugte det meste af dagen. Vi nåede at gå i tre af områderne. Der er ingen muligheder for at købe mad når du først er inde, så hav madpakke med.

Sandrail Ride. Joe, vores Airbnb vært, tog os med langt ud i ørkenen til vi ikke kunne se andet end sand og ørkenens klitter. Her kørte vi sandrail ride med speederen i bund ud i det uendelige… Det var så skægt.

LÆS OGSÅ: En rejseberetning fra Houston og Vegas

Los Angeles

Efter to nætter i Yucca Valley kørte vi mod L.A. Jeg har ikke været der før, men havde på fornemmelsen, at vi ville gå godt i spænd. And we really did! 😉 Jeg elsker de kontraster byen har. Der er lidt til enhver stil – både Hollywood-klicheen, undergrunds pop-up shops, familievenlige villakvarterer eller chill på Venice beach. Man kan tage på kendisjagt i bakkerne, bjergvandring til Hollydwood-skiltet og shoppe amok i de forskellige hoods. Det er vigtigt, at have adgang til bil, da man ikke lige går fra det ene område til det andet.

Generelt er folk meget på, de synger højlydt på gaden, øver manuskripter til castings mens de drikker en Unicorn Frappucino (jep, det er navnet). Det er en iskaffe i farverne lyserød og lyseblå med glimmerdrys på toppen. En kaffe der giver et ret godt billede af, hvordan de formentlig ser sig selv.

Jeg er vild med at de tør drømme højt og stort. Jeg erkender, at det er en kende overfladisk i længden, men for en jyde der er opdraget under janteloven, kan det være forfriskende at omgås sådanne mennesker i ny og næ. 

Vi boede i Fairfax-området på et værelse i et lille hus, hvor væggene var malet turkisblå og dekoreret med surfboards. I stuen groede hashplanter og i køkkenet havde de en skildpadde. Et ret spøjst sted, som var en oplevelse i sig selv. Området var virkelig fedt, trygt og hyggeligt at tuller rundt i. Min kæreste smilede helt op til ørene, fordi der lå den ene sneakerbutik efter den anden.

Åh! Det var sådan nogle gode dage…

Værd at nævne: 

Vi boede…
På et værelse i Fairfax-området, via Airbnb. Det ligger ret centralt, så der er en kort køretur til de fleste områder. I gåafstand til Melrose Avenue, som er en god shoppegade.

Vi spiste på…
Pita bar & Grill (N Fairfax Ave).Har L.A.’s bedste falafel pita. Den er billig og med masser af humus. Virkelig god.

The Ivy Restaurant. Bedste madoplevelse på turen so far. Kulørte lamper, blomstrede slips, møbler og farverige blomster alle vegne. Servicen og maden er en stjerne værdig 😉 Vi fik Lobster Ravioli og ribs. Uhm. Stedet er i øvrigt kendt for at være et godt sted at spotte kendte.

Spartina.Italiensk restaurant med hyggeligt udendørs område og en virkelig god service.

IN-N-OUT. Du må ikke tage til vestkysten uden at købe en burger her. 

Vi oplevede…
Venice Beach fyldte os med den ultimative feriestemning. Gadesælgere, butikker, foodtrucks og masser af unge, boldglade, kunstnere og skateboardere. Lej en cykel, da der er cykelsti langs hele stranden.

Bakkerne. Kør op og find jeres eget spot, hvorfra I kan se udover hele byen. Tag evt. på ”Celebrity Homes Tour” og passér bl.a. Julia Roberts, Steven Spielberg og Madonna’s huse. Google Maps har også et kort, hvis man vil gøre det selv.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du rejse til Riga

Universal Studio. Vi købte ”Front of Line” billetter, der gav os adgang til at komme forrest i køen ved alle forlystelser én gang. Der er altid mange mennesker og der kan være over en times kø ved flere af forlystelserne, så jeg vil virkelig anbefale at gøre det samme. Et andet godt råd er at starte ud med ”The Studio Tour” (min yndlings forlystelse), da der er kortest kø i starten af dagen. Sørg for at sætte dig i venstre side i vognen, da der er mest action.

Hollywood skiltet. På med dine (nye) sneakers og gå en tur om bag skiltet. Vi fandt nogle ruter via Google Maps og tog den korteste på små 10 km tur/retur. Husk en rygsæk med madpakke og vand, da det ikke muligt at købe noget på vejen.

Vi havde en uge i L.A. og glæder os allerede til at vende tilbage. Lige nu tripper vi dog ret meget over at komme til San Fransisco og smage lidt på viben i Silicon Valley. Vi har sat os til rette i bilen, igen med to kopper kaffe og en, desværre meget tør, tortilla sandwich. Vi skrives ved!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og