[single_post_category_name]

Anne-Mette Bjerre: Rejseberetning for Solvang, Yosemite og San Fransisco

Solvang
Mellem L.A. og San Francisco gjorde vi to stop. Først i Solvang eller ”Little Denmark” som det også kaldes. Det var en spøjs oplevelse. Jeg synes, de har et meget gammeldags billede af Danmark og minder mig mest om ”Den Gamle By” og nåh ja, Holland. De har træsko og møller alle vegne…? Ikke desto mindre var det hyggeligt og svært ikke at blive en kende beæret. En anden fordel er, at du kan få fyldt lommerne med Piratos og Matador Mix samt guffe løs i romkugler, wienerbrød, rundstykker og æbleskiver, som de sælger året rundt.

Det er et hyggeligt lille stop – og kører du alligevel på disse kanter, så kig forbi. Vi brugte cirka fire timer før vi atter satte os tilrette i bilen og indstillede GPS’en mod Yosemite. 

LÆS OGSÅ: Kom med indenfor i Hollywood-stjernernes lækre Airbnb ferielejligheder

Yosemite
Vi ville have elsket at bo inde i parken i en af de såkaldte cabins (fastopslåede telte), men vi vurderede at det ville være for koldt, og bookede derfor et billigt værelse på ”Hostel 6” ca. en times kørsel fra parken. Yosemite er overvældende. Punktum! Jeg tror, at vi begge fik fornemmelsen af at være i en hypnosetilstand og svæve væk fra virkeligheden. Det var mentalt afstressende og en meget stor oplevelse. Vi havde på forhånd handlet frokost i Whole Foods, og spiste det ved et bordebænkesæt blandt træer, blomster og bjørne. Det var så hyggeligt.

Efter en skøn dag kørte vi videre mod vores sidste stop inden San Fransisco: Hostel 6… igen!

San Fransisco
Der må ligge en rigtig god baristauddannelse i San Fransisco, for ”halleluja” hvor smager kaffen godt. Jeg ved ikke om det er bakkerne i byen der forstærker tørsten efter kaffe, atmosfæren, håndværket eller den meget insta-venlige latte art. Uanset hvad, så er et ”halleluja” berettiget.

Det første vi gjorde da vi ankom var at aflevere vores bil, da den var unødvendig og parkering er dyrt. Vi kunne gå til de fleste steder og ellers tog vi en Uber.
Vi havde fem dage og brugte de fleste af dem på at opleve de forskellige kvarterer. Vi var mest begejstret for Hayes Valley og Haight Ashbury. Hayes Valley pga. de fine udendørsområder, barerne og restauranter til enhver pengepung. Haight Ashbury pga. kreativteten, hippie-viben og vintage forretningerne.

En anden nævneværdig oplevelse var vores besøg hos virksomheden Organic Basics, som er en flok jyske drenge, der er flyttet hertil for at arbejde på deres start-up. Jeg besøgte dem i forbindelse med mit eget projekt, som jeg arbejder på sideløbende med vores rejse. Det var så fedt og top motiverende at se og mærke den her berømte Silicon Valley vibe.
Vi var naturligvis også på tur til Alcatraz og et smut til Golden Gate Bridge, som begge er must-see når man er i San Fransisco.

Alt i alt var det et par gode dage – og jeg tror oven i købet, jeg fik løftet bagdelen efter at have trasket rundt i bakkerne dagen lang. Win-win!

Dansk wienerbrød i SolvangSolvang.jpgVærd at nævne:

Vi boede:
Amsterdam Hostel (Taylor Street). Det var fint til prisen. Vi gav 550 pr nat og havde et dobbeltværelse med privat bad og toilet. Området var ikke super spændende, men med et par friske stænger lå det i gå-afstand til det meste.

LÆS OGSÅ: Gode steder at venindehygge til sommer

Vi spiste på:
Off the Grid (Marina Boulevard). En stor cirkel af foodtrucks, der ligger ned til vandet. Der er drinks, kulørte lamper, scene med DJ og senere liveband. Gratis indgang. Så hyggeligt og svært sted at være sur 😉
The Codmother Fish & Chips (Fishermans Wharf). En slags permanent foodtruck, som ikke ser ikke ud af meget. Kan dog konstatere at de serverer en VIRKELIG god fish and chips.
Jane on Larkin. Jeg tror vi spiste her mindst tre gange. Avocadomadder, kaffe, smoothiebowl, bananbrød, friskpresset juice. Prøv det hele. Alt var suuuuper lækkert.

Vi oplevede:
Alcatraz var en hårrejsende oplevelse. Vi fik en audio-guide som guidede os igennem fængslet og fortalte hvad vi så på vejen. Der var spændende at se og høre historier om USA’s farligste kriminelle.

Golden Gate Park. Vi gik flere gange tur i denne park, som er kæmpe stor og rummer alt fra museer til forskellige smukke haver. Der er stier til at vandre eller cykle. Skøn og fredsfyldt stemning.

Bare vær. Jeg synes det bedste var bare at chille rundt, sidde på en café, en bænk eller i parken med en kop kaffe og betragte mennesker.

Vi har lejet en ny bil, og kører nu mod Sonoma, som er et vindistrikt.
Kaffen må have fået et ekstra skud koffein, for jeg kan smage en fornyet energi, motivation og gå-på-mod, som jeg har tænkt at lade gå udover mit arbejde de næste par timer på i bilen. San Fransisco, du har været et inspirerende bekendtskab. Skål!

Smukt og fredeligt i YosemiteYosemite copy.jpg

 

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide