[single_post_category_name]

Fra folkeskolelærer til digital nomade

Mine unger går i Skype-skole

Måske tænker du: ’Hvad med de der unger?’

Ja, hvad med ungerne? De er i hvert fald ikke på en lang badeferie med pool, plastikdyr og Spaghettiland.  De går faktisk i skole – i online skole med en privat lærer, som underviser dem over Skype cirka seks timer om ugen. De følger det engelske curriculum og har både matematik, literacy og science. Hver morgen har de skole fra klokken 9-12, hvor de enten skal arbejde selvstændigt eller have undervisning af Miss Poole, deres lærer. Inden vi tog afsted på dette lange eventyr, var jeg faktisk lidt nervøs for, om det ville komme til at fungere for dem og os, men det gør det, og jeg er så vild af beundring over mine unger. Jeg må bare konstatere, at de kan så meget mere og er mere tilpasningsparate, end vi tror.

Jeg ved i virkeligheden også godt, at skolen alligevel ikke er det sted, hvor de lærer det vigtigste i livet. Det gør de nemlig, når vi åbner døren til vores autocamper, bungalow eller Airbnb og går ud i verden. Verden er fuld af anderledes lugte, sprog, kulturer, historie, natur og mad, og mine unger oplever det hele. De har på kun en måned lært mere om livet, arkitektur, terror, mennesker, andre kulturer, naturen og meget mere, end nogen lærebog nogensinde lærer dem.

Derfor er vi digitale nomader

Folk spørger os ofte, hvorfor vi har valgt at leve, som vi gør – uden hjem og uden planer for dagen i morgen.

Det korte svar er: ’Fordi vi kan’. Det lidt længere svar er: ’Fordi vi kan, og fordi vi vil’.

Foto: Kristian Sjøgren

Den digitale verden er i mine øjne absolut vidunderlig. Der findes så mange jobs, som du kan lave online, mens du rejser verden rundt. Udover alle de åbenlyse, som webdesigner, journalist og forfatter, findes der endnu flere mindre åbenlyse, så som mit eget, speaker eller voiceover-artist. Det handler om at tage udgangspunkt i det, man kan, og se om man kan lave en online-forretning ud af det eller måske aftale med sin arbejdsgiver, at man arbejder fra Bali to måneder om året. Tiden er nemlig til det, og mulighederne er der for at kombinere arbejde med en anden måde at lave på, hvis man altså har de drømme og modet?

For selvfølgelig skal der mod til, og det kræver da noget både at skulle starte sin egen virksomhed, flytte til udlandet med unger, og nu turnere rundt i verdenen som digital nomadefamilie. Jeg tror bare på, at livet skal leves nu. Vi skal gøre det, som vi drømmer om, i dag og ikke udskyde det til i morgen. Og så skal vi nogle gange stille os selv spørgsmålet: ’Hvad er det værste, der kan ske, hvis vi vover pelsen og prøver at gøre tingene på en anderledes måde, som måske passer bedre til vores drømme?’ Slud, Holgerkylling og cykelture i mørket hjem fra daginstitutionen er måske ikke det rigtige for alle.

Jeg er da også ofte bange, og nogle gange tænker jeg ‘Christ, hvad har vi gang i?’. Men jeg får mit mod fra min nysgerrighed. Det driver mig nemlig frem i verdenen. Jeg er nysgerrig på mennesker, kultur, natur og vilde oplevelser, og jeg tror på, at vi som mennesker udvikler os allermest, når vi møder noget andet end det, vi er vant til. Vi bliver mere tolerante, og vi ser os selv på nye måder. Min vigtigste opgave i livet er at vise mine unger, at livet kan leves på mange forskellige måder. Der er ikke én måde, som er den rigtige, og heldigvis for det. Hvis jeg samtidig også kan inspirere andre til at se mulighederne i den digitale verden, så gør jeg også gerne det.

De næste mange måneder skal jeg sammen med min familie rejse gennem blandt andet USA, Costa Rica, Mexico, Panama, Bolivia, Ecuador, Filippinerne, Myanmar, Japan og Nepal. Du kan følge min rejse og mine tanker i podcasten ’Den digitale nomade’ i itunes, eller der hvor du lytter til podcasts. Du kan også finde podcasten HER

 

 

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide