Rejseguide: Turen går til Cuba

Mad og drikke
Man skal ikke tage til Cuba pga. maden. Dog kan man få masser af lækker frisk fisk og hummer. Der serveres bønner og ris til stort set alt. Muligheden for selv at handle og lave mad er svært begrænset.

Vi fandt et par ganske fine spisesteder i Havana, bl.a. Caféen El Dandy (prøv deres pulled pork tacos og banana bread cake) samt restauranten Paladar La Guarida. Sidstnævnte restaurant er beliggende i en gammel herskabslejlighed, hvor en amerikansk læge boede indtil revolutionen. I dag bor der flere familier i de mange værelser i lejligheden, og i nogle af rummene er der altså restaurant.

Det er også muligt at spise på Casa Particulares, og her fås ofte den bedste mad.

Der er rationering på alle fødevarer på nær det, man selv kan gro, og derfor er maden meget sæsonbetonet, og det er ikke unormalt, at der udsolgt af flere ting på menukortet. Til gengæld kan man få rom i ubegrænsede mængder, og der spares nærmere på sodavanden end rommen i drinksene. Øllene Cristal og Bucanero kan bestemt også drikkes.

Internet
Du kommer ikke til at live streame fra Cuba. Internet er kun tilgængeligt på offentlige internet hot spots og enkelte hoteller, og du skal købe et ETESCA-internetkort for at få adgang. Selvom du både har et internetkort og fundet et internet hot spot, er det ingen garanti for, at du kan komme på internettet.

Transport
Det er forholdsvist nemt at komme rundt på Cuba. Vi kørte med taxa eller taxa collectivos, som kører de længere distancer med afgang, når de er fyldt op. Da vi var fire, og dermed selv kunne fylde en bil, kunne dette bedst betale sig. Viazul busserne, der er for ikke-cubanere, kører også de længere distancer mellem de større byer.

Shopping
Shopping på Cuba er uden overdrivelse begrænset til rom og cigarer. Der findes ganske få reelle butikker, og de sælger meget få varer. Der er egentlig store, og tidligere garanteret flotte, butikker fra amerikanernes tilstedeværelse indtil 1950´erne, men der er bare stort set ingen varer i dem. En butik solgte udelukkende vaskepulver, og kun én slags. Vi talte med en ung cubansk fyr, som fortalte, at det er umuligt f.eks. at have et foretrukken shampoo mærke, da det, du kan købe denne måned, ikke nødvendigvis er det samme, som du kan købe næste måned.

Valuta
Der findes to slags møntfod på Cuba, CUP (Cuban pesos), som er den lokale valuta, og som cubanerne lønnes i, samt CUC (Cuban ponvertible pesos) for turisterne. Man kan ikke veksle hjemmefra, og det er en god idé at medbringe Euro til at veksle med ved ankomst i lufthavnen. I de større byer er der også Visa hæveautomater (dog primært til turister, for den almindelige cubaner har ikke hævekort), men man kan ikke være sikker på, at der er penge i automaten, eller at den virker.

Der er tale om, at vil man se det autentiske Cuba, skal man skynde sig. Der er måske nok forandring på vej, men det virker nu ikke til at være lige oppe over. Ikke desto mindre er der mange grunde til at skynde sig at bestille en billet og opleve Cuba!

Kunne du tænke dig at rejse til Cuba? Så har vi hjulpet dig lidt på vej, og fundet 4 fantastiske hoteller, som bestemt er et besøg værd!

Be Life Experience, Varadero


SuiteHavana


Hotel Mercure Sevilla, Havana


Casa MiCuba, Trinidad

 

Artiklen indeholder reklamelinks.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er