[single_post_category_name]

Rejseguide: Christianes Bangkok

Rejseguide: Christianes Bangkok

Where to eat

Food Court – Paragon Mall
Food courten i storcenteret Paragon er fyldt til randen med unge thaier – altså fyldt. Og her lader det til, at der er en hel del hype omkring japansk mad hos thaierne i Bangkok. FUJI,som er en japansk kæde, er altid booket, og i Paragon er der sågar 2 FUJI-restauranter og en FUMI, som er en efterligning, lige ved siden af. Man kan virkelig få fantastisk japansk mad i Bangkok.

Street Food
Jeg er klart en street food-type, når jeg er i Thailand. Jeg elsker thaimad. De første par gange, jeg var i Thailand, undgik jeg faktisk gadekøkkenerne og de små ”plastikstolerestauranter”, der ligger i fortovskanten eller i en garage eller lignede, fordi jeg var bange for en omgang Delhi belly. BIG mistake! Det er altså her, det sker, og her, man skal spise. Nogle gange tænker jeg faktisk, at der er flere kakerlakker og mere beskidt i de store køkkener end ved gaderestauranterne. Tag ikke fejl af den brugte og slidte plastikskål. Den er vasket op. Selvfølgelig vil der altid være tilfælde af folk, der har fået maveonde. Men jeg skal altså hilse og sige, at det også sker på restauranterne. Det gælder dog om at vælge de rigtige gadekøkkener, og det er lettere sagt end gjort. Min råd er altid at vælge dem, der er velbesøgte, og der, hvor thaierne selv står i kø. Gaderestauranterne er til thaierne og ikke turisterne, så vær lige opmærksom på, at maden altså er ret spicy.

Street food findes overalt, men den bedste street food, jeg har fået, var på vejen Charon Nakon, på den anden side af floden, væk fra storcentrene og Bangkoks pulserende midte. Prøv de lækre fried bananas fra en af gadevognene, de er SÅ lækre! Stedet er noget nær det bedste af de steder, jeg har spist i Thailand. En ret koster 35 baht (7 kr.). Så vær ikke bleg for at bestille rigeligt, og efterlad altid drikkepenge.

Restaurant Cabbages and Condoms
Cabbages and Condoms er en god og etableret restaurant, hvis man er mere til det. Det er et rigtigt hyggeligt sted, og jeg har for vane, at det altid er det første sted, jeg spiser, når jeg lander i Bangkok. Det koster ca. 180-300 baht (33kr-55 kr.) for en ret, hvilket er, hvad det koster normalt på restauranter. På gaderestauranter i mere turistede områder koster maden ca. 120 baht (ca. 22 kr.) for en ret. De steder, hvor maden er lidt dyrere, grundet turister, er portionerne ofte også lidt større, hvorimod de hos de lokale gadekøkkener er lidt mindre. Her skal sådan en som mig i hvert fald have to retter for at blive ordentligt mæt.

Spice Market – Anantara Siam
En thairestaurant, hvor priserne nærmer sig de europæiske priser. Men leder man efter en thairestaurant og ikke en street restaurant, så er denne fantastisk. Især deres red curry er fantastisk.

Kiin Kiin i Bangkok – Hotel Kempinski
Vil man gerne have en fine dining experience, og har man taget det fine tøj med, så er mit råd at tage på Kiin Kiin-restauranten på Hotel Kempinski. Hotellet er virkelig flot og omtales også som ”Kongens hotel”. Det er faktisk den danske restaurant Kinn Kinn, der ligger her. Og ja, det er thai, men den er startet i Danmark og har desuden en Michelinstjerne. I Danmark betaler du kassen for en god Kiin Kiin-oplevelse. Her i Thailand betaler du langt under det halve for det samme. Det er et skønt sted, og hvis de stadig har banandesserten, så SKAL den prøves!

 — Where to stay —

— What to do —

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide