[single_post_category_name]

Rejseguide: Christianes Bangkok

What to do

En tur på floden
Floden Chao Phrayaer brun og meget beskidt, men det er en oplevelse. The floating market er en stor turistattraktion, så forvent turister. Tag en båd tidligt om morgenen, og se Bangkok fra en helt anden side, hvor floden hver morgen forvandles til et stort madmarked.

Afternoon tea
På mange af de store hoteller tilbyder de afternoon tea. Afternoon tea er en normal ting og især noget, som det thailandske jetset nyder godt af.

The Mandarin Oriental
Her skal du komme til high tea eller afternoon tea. Et smukt og historisk hotel, som tager dig tilbage i tiden.

Anantara Siam
Dette hotel er det tidligere Four Seasons. De har en fantastisk lobby, hvor de serverer afternoon tea. Det er virkelig en af de smukkeste lobbyer, jeg har set.

Shangri-La
Har man lyst til at se thailandske par øve deres dansetrin, er det her, man skal drikke te om søndagen. Shangri-La er hver søndag velbesøgt af thaier, som kommer her for at danse. De er dressed up, som skulle de til afdansningsbal, og der er et lille dansegulv og live orkester. Shangri-La er ikke nær så flot som The Mandarin eller Anantara, men det er en oplevelse, og det finder sted hver søndag.

Kinokuniya
Er en boghandel, som du bl.a. finder i Paragon Mall. Dette er min absolutte yndlingsboghandel, og du kan med sikkerhed finde alle dine bøger til rejsen her – og vel at mærke på engelsk endda.

Biografoplevelsen, der overgår din vildeste fantasi
I toppen af storcentret Paragon ligger der en biograf med et utal af sale og filmvisninger.

En normal tur koster fra 250 baht (ca. 45 kr.), og alle salene er komfortable og med gode sæder.

Hvis du er klar til at smide 900 baht (ca. 200 kr.) for en billet, får du en uforglemmelig VIP- oplevelse. Her kommer du ind i en helt ny afdeling med store velourgardiner, der er en bar med drinks, og det er meget loungeagtigt. I salen er sæderne kæmpestore, altså kæmpestore. Faktisk er det mere en slags seng – sådan en flyseng, man kun ser på first class i Emirates’ fly. Der er forskellige sale, nogle med senge, nogle med kæmpe lænestole. Der er også dyne og puder, og der kommer en servitrice under reklamerne med snacks og drikkelse (dette er inklusive). Alle sæderne hører sammen to og to med et bord med en lampe i midten, så man er ligesom indhegnet i ens egen lille tomandskabine.

Massage i biografen
Første gang, jeg var der, vidste jeg ikke, at der var complimentary drinks og popcorn, så jeg havde allerede købt selv. De undskyldte meget, og jeg blev ved med at sige, at det VIRKELIG ikke gjorde noget. Men det gik dem åbenbart så meget på, at de kom tilbage under filmen med en massør, så jeg lige kunne få en fodmassage, imens reklamerne kørte. No shit, de har tilknyttet en hel hær af massører, hvis nu du gerne vil have en massage, før filmen starter. Der er endda en ren massagebiograf med fodmassage, stole og biograflærred. Klart en oplevelse!

Obs: The Central Embassy har  også lavet en VIP-biograf. Jeg har ikke været der endnu, men noget siger mig, at det må være toppen af toppen. Bare deres ”normale” biograf skulle være et besøg værd.

Kausan Road
Skal man nu virkelig se Kausan Road? Ja det skal man. Kausan Road er Bangkoks udgave af Jomfru Ane Gade på steroider. Nu er du advaret. Jeg syntes dog, man lige skal se Kausan Road. Her kan man få spande med sprut, se alverdens bizarre og kvalmende sexshows, spise kakerlakker og bo på guesthouses til 30 kr. Jeg ville nok ikke personligt vælge at bo ved Kausan, men man bør klart tage en tur derhen en aften.

Asiatique Market
Er et natmarked med mere end hundrede restauranter, og markedets kendetegn er det store pariserhjul. Markedet har åbent fra 17.00 til midnat.

Massage
Selvom mange af thaimassagestederne i Bangkok godt kunne ligne (og muligvis er) steder, hvor man kan få ”happy endings”, er det ikke ensbetydende med, at man ikke kan få en fantastisk massage. Man behøver naturligvis ikke at tage de mest snuskede steder, man kan finde. Men en ting er sikkert, i Thailand kan man få verdens bedste massage. Især deres fodmassager er fantastiske. Pedicure ville jeg også klart anbefale at få gjort i Bangkok. Jeg har aldrig været i Bangkok uden at få en pedicure, og du kan faktisk få den på alle fodmassagestederne.

Mine favoritmalls i Bangkok
Der er SÅ mange malls i Bangkok, og det er her, man skal shoppe, hvis man er shoppelysten efter tøj og sko. Der er noget for enhver smag, og du finder priser fra både highend til lowend og fra fixed price til en god bargain.  Jeg kan godt lide malls, og især malls, der er æstetiske og en oplevelse rent arkitektonisk. Sådanne malls er der at finde i Bangkok, og byen har det hele: de smukke, de mindre smukke, de dyre og de billige. You name it – they got it.

MBK
Stedet, hvor du finder al elektronik, alt det fake og alt det friske fra fabrikken. Du kan købe ”ulovlige” dvd’er, reproducerede høretelefoner m.m. Du skal være opmærksom på, at du oftest i MBK køber noget, der ikke er den helt ægte vare – så bliv ikke for overrasket, hvis det går i stykker. Jeg købte bl.a. nogle Iphoneopladere, og vupti, for et godt ord sprang de i luften. Så pas lige på, hvad du køber. Dog er der også helt legitime forretninger derinde, og du kan sagtens købe en Mac-computer eller en smartphone fra Apple ­­­­– som koster præcis det samme som uden for MBK. Det er en oplevelse at være inde i MBK og kigge på alle deres gadgets og ikke mindst deres Hello Kitty-ting.

Paragon (& Siam Center)
Et storcenter med format. Centret har den største food court – og dén skal opleves! Her finder du Chanel på første sal, Zara på anden, det nyeste Samsung kamera på fjerde, og så kan du sågar købe en Bentley på femte. Hvem f***** har en Bentley på femte i et storcenter? – det har Paragon. I Paragons egen department store kan du finde thai fashion med midi skirts og crop tops i lange baner. Den thailandske tøjafdeling er klart mit yndlingsspot. Her finder jeg fede kjoler til røde løber-arrangementer osv. Desværre er deres størrelser meget små, men man kan være heldig.

Terminal 21
Her finder du en masse små stande/tøjbutikker med thai fashion fra selvstændige upcoming designere. Det er lidt som et marked og lidt rodet, med meget små butikker. Det er langtfra dansk fashion, men med det rette øje vil man sagtens kunne finde noget – om ikke andet så til fastelavn, og altid til en god pris.

Central Embassy
Efter min mening det smukkeste center i Bangkok, som også er i den dyre ende. Prop Fifth Avenue ind i et stort center og voila – du har Central Embassy. Min yndlings-skodesigner Sergio Rossi har også en forretning her, men til min ærgrelse er skoene dyrere her end på nettet. Men om ikke andet kan man gå derind for at prøve størrelserne, hvilket jo altid er godt, inden man køber sko på nettet. Et must er Anastacias of Beverly Hills Brow Bar. Anastasia er et amerikansk mærke, og jeg har fulgt hende på Instagram i laaang tid. Hun er en master til øjenbryn og contouring, og jeg er stor fan af hendes produkter. Trænger man til at få formet sine øjenbryn og få den helt rigtige bue, så er det her stedet!

Emporium
Emporium har for nylig udvidet og har nu fået sat endnu en bygning til det oprindelige center. Det nye center ligger på den anden siden af vejen, men med et plateau, som forbinder de to. Stedet er Bangkoks selfie spot nr. one! En kæmpe bygning, så flot, og virkelig en oplevelse. Du kan finde alt her, og det er klart et must.

 — Where to stay —

— Where to eat —

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide