Rejseguide: En weekendtur i Bergen behøver ikke være dyr

Annonce

Den norske by Bergen er et overset skandinavisk paradis. Området er kendetegnet ved billedskønne udsigter, smukke bjerge, et rigt kulturliv, pulserende byliv og en masse natur. Vi kan på det kraftigste anbefale en weekendtur til Norge – når ellers coronasituationen tillader det – og hvis du ikke kan komme afsted med det samme, kan du i hvert fald godt begynde at glæde dig til, det bliver muligt. 

LÆS OGSÅ: Christiane: Min tur til Schweitz i billeder

Tager du sparepengene med på ferien, anbefaler vi, at du tjekker brugeranmeldelser på NorskeAnmeldelser, inden du beslutter, hvordan de skal bruges. Vi har samlet syv gode grunde til, hvorfor du skal tage på weekendtur i Bergen, og hvordan du kan spare penge på ferien. 

Tag på byvandring i historiske Bergen

Du skal huske at sove ud, inden du kommer til Bergen, så du er klar til at se på en af Nordeuropas mest charmerende byer. Det gøres bedst til fods, enten på en arrangeret byvandring – eller på en improviseret én. Hvorfor ikke bare sætte den ene fod foran den anden og lære byen at kende i dit eget tempo? 

Vælg mellem et væld af kulturtilbud

Der er kunst og kultur spundet ind i alle hjørner af Bergen. Den kan selvfølgelig nydes kvit og frit ude i offentligheden, hvor du finder historiske skulpturer og fantastisk norsk arkitektur. Men måske er det et teater- eller museumsbesøg, du skal investere rejselommepengene i? Se for eksempel nærmere på det KODE Art Museum og Edvard Grieg Museum Troldhaugen, eller bestil en billet til en forestilling på Den Nationale Scene.

Naturen er gratis

En af Bergens største attraktioner må siges at være den uimodståelige naturen, som både gennemsyrer og omkranser byen. Støv vandreskoene af hjemmefra og tag en hike i de højere luftlag. Og husk forresten at gøre plads på kamerarullen, for der er så mange fotogene steder med vidunderlig udsigt over land og vand, som du ikke må snyde dig selv for at fange.

Skru ned for restaurantbudgettet

Det er så lækkert at give sig selv lov til at spise ud, og noget af det, som mange bruger en stor del af rejsebudgettet på, er netop restaurantbesøg. Hvis du vil undgå at købe dig fattig i mad, kan du besøge et supermarked og sammensætte retterne sammen, enten på farten eller i køkkenet, hvis du lejer lejlighed.

Overvej en AirBnb eller tjek dealsites

Når du skal spare penge på dit weekendophold i Bergen, kan du med fordel undersøge dealsites som Booking.com og Secret Escapes, som ofte har tilbud på lækre hoteller i byen. Vil du føle dig som nordmand for en weekend og få en mere autentisk oplevelse af Bergen, kan du gå på jagt efter et værelse eller måske endda en hel lejlighed på AirBnb.

Hvad med en helseferie?

Hvis du bliver arrig ved tanken om en helseferie, så fortsæt til næste punkt! Men måske ville det ikke være helt tosset at tænke fysisk aktivitet ind i ferien? Når man endelig skal ud at løbe eller ligge og tage mavebøjninger, kan man vel lige så godt gøre det i det smukke landskab, så du får noget til øjet, mens du sveder.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være