Fortællinger fra min karriere: Karen Groth

34-årige Karen Marie Groth er sangerinde og sangskriver i den danske electropop duo Ivory & Gold og efter eget udsagn lidt af en ‘dåse’, der er sprunget ud som iværksætter med webshoppen www.beautyhero.dk. Selv om hun altid har interesseret sig for skønhed, var hun ikke sådan et barn, der stod med hårbørsten foran spejlet og sang.

34-årige Karen Marie Groth er sangerinde og sangskriver i den danske electropop duo Ivory & Gold og efter eget udsagn lidt af en ‘dåse’, der er sprunget ud som iværksætter med webshoppen www.beautyhero.dk. Selv om hun altid har interesseret sig for skønhed, var hun ikke sådan et barn, der stod med hårbørsten foran spejlet og sang. Men hun elsker at optræde og har et veludviklet entertainergen. Vi har talt med hende om kunsten at balancere de to verdener.


Q

Hvad ville du være, da du var barn?

A

Jeg ville sindssygt gerne være kassedame, og så elskede jeg at lege kontor. 


Q

Hvad er din uddannelse?

A

Jeg har en bachelor i Socialantropologi fra Københavns Universitet og har været så heldig, at jeg har kunnet leve af musikken både før, under og efter studierne. 


Q

Hvornår begyndte du at synge?

A

Jeg har altid sunget og sad bag sofaen og optog mine egne sange som barn. Det var ikke leg, det var en time out fra verden. Min ventil. Jeg var ikke sådan et barn, der stod med hårbørsten foran spejlet, men jeg lavede ofte shows for underholdningens skyld. Jeg har nok altid haft et entertainergen. Dengang vidste jeg bare ikke, at jeg ville være sangerinde.


Q

Hvordan kom du ind i musikbranchen?

A

Jeg deltog i Stjerne for en aften på opfordring af en af mine lærere på Musikhøjskolen i Vig og kom med. Derefter mødte jeg Poul Bruun, som er gammel Gasolin-producer, og han tog mig under sin vinge og hjalp mig med at få en fod indenfor. De efterfølgende år sang jeg kor, komponerede, optrådte som gæstesolist og lavede tv.


Q

Hvornår begyndte du at interessere dig for skønhed?

A

Jeg har to passioner: den ene er skønhed, den anden er musik. Kald mig bare en dåse, men jeg har altid godt kunne lide følelsen af cremer og at se min mor gøre sig klar, inden hun skulle til fest. Jeg elskede vores badeværelse, men det var først, da jeg begyndte at få eksem, at interessen for skønhed virkelig begyndte. 


Q

Hvornår stiftede du første gang bekendtskab med Mario Badescu?

A

Jeg har været plaget af eksem i mange år uden at have fundet nogle produkter, der virkede for mig, og det var rigtig slemt op igennem tyverne. Jeg har boet i New York og Los Angeles ad flere omgange, men det var først under et ophold i LA i 2009, at jeg stiftede nærmere bekendtskab med Mario Badescu. Jeg prøvede deres Azulene-maske og vågnede op med normal hud dagen efter. Jeg ved godt, at det lyder for godt til at være sandt, men jeg har ikke brugt andet siden. Med det resultat, at min hud er pænere nu, end da jeg var 25.


Q

Hvad er det, der er så særligt ved dem?

A

De har for det første bekæmpet mine hudlidelser, og så har Mario Badescu en meget uprætentiøs filosofi. De går ikke så meget op i, hvordan produkterne ser ud, men hvordan de virker. De bruger kun botaniske og naturlige ingredienser og er gennemtestet igennem mange årtier.


Q

Hvornår startede du Beautyhero?

A

Jeg har brugt fire år på at researche og teste produkterne sammen med en hudlæge, inden jeg fik distributionsretten i Danmark. Og i januar åbnede jeg så webshoppen, som samtidig er hovedsæde for Mario Badescu herhjemme. 


Q

Hvordan ser en gennemsnitlig dag ud i dit arbejdsliv?

A

Der er ikke to dage, der er ens, og det trives jeg rigtig godt med. De dage, hvor jeg afleverer min datter, træner jeg bagefter. Derefter drikker jeg kaffe, tjekker mails og pakker ordrer. Midt på dagen har jeg som regel møder, som næsten altid er centreret om kaffe og mad. Det er nok noget, jeg har taget med mig fra min tid i USA, og det er så hyggeligt. Jeg tjekker mails igen senere, men som hovedregel aldrig inden jeg skal sove. Hvis der er problemer, jeg skal forhold mig til, tager dem bare med i seng, og det kommer der ikke noget godt ud af.


Q

Hvad er det ideelle arbejdsmiljø for dig?

A

Jeg sætter stor pris på fleksibilitet og at have tid til fordybelse, at arbejde på nye samarbejder og researche på det nyeste inden for skønhed. Og så elsker jeg at møde og snakke med nye mennesker. Den menneskelige kontakt er meget vigtig for mig.


Q

Hvor finder du inspiration?

A

Jeg bruger nettet rigtig meget og er stor fan af Pinterest og internationale skønhedsblogs. Min all time favourite er Emily Weiss’ Into The Gloss. Og så har jeg veninder, der er hudlæger og giver mig diverse tidsskrifter og udklip. Jeg er totalt selvlært inden for skønhed, og min viden er udelukkende baseret på mine egne erfaringer og mange års research. 


Q

Hvad er det mest udfordrende ved dit job?

A

At finde en overordnet dagsrytme der fungerer og huske pauserne i de perioder, hvor jeg arbejder meget. Det er først, efter jeg er blevet mor, at tingene har fundet et naturligt leje. Hvor jeg er i det, jeg laver lige nu og her og ikke er bange for ikke at være til stede i alt hele tiden. Jeg har prøvet at køre mig selv for hårdt, men er blevet god til at sige fra og stoppe op, når jeg ikke kan mere.


Q

Hvordan balancerer du din musikerkarriere med arbejdet med Beautyhero?

A

Det kræver skarp planlægning. Jeg har aldrig formået at finde ro i hverdagen som musiker, men mit arbejde med Beautyhero giver mig den jordforbindelse, der gør, at der kommer balance i tingene. Jeg prøver at holde fredag fri til at lave musik og har løbende jobs, hvor jeg skal flette en øver ind hist og her. Men Beautyhero har høj prioritet lige nu, så det er det, jeg bruger mest tid på. Fordi det føles mest rigtigt. Her er det ikke mig, der er produktet, og det er fedt. 


Q

Hvordan balancerer du arbejdsliv og fritid?

A

Hver søndag laver jeg en plan for de næste to uger. Og så har jeg lært at tage en ting ad gangen og lukke ned for min mail og Instagram, når jeg er færdig, i stedet for at holde alt åbent og konstant være på. Ellers mister jeg fokus. 


Q

Hvordan slapper du af?

A

Når jeg er social. For eksempel når jeg er sammen med min datter og kæreste eller spiser middag med gode venner. Jeg elsker at lave og mødes om mad og holde fester. Men jeg sætter også alenetid meget højt. Jeg ville gerne læse flere bøger, fordi det giver mig følelsen af, at tiden står stille, og det har jeg virkelig brug for nogle gange.


Q

Hvem er dit største forbillede?

A

Patti Smith. Jeg er meget fascineret af den måde, hun tør leve sit liv på. Og så ser jeg op til smukke mennesker. Jeg er draget af skønhed og bliver nysgerrig, når jeg for eksempel ser en ældre kvinde med flot hud. Så må jeg straks vide, hvad hendes hemmelighed er.


Q

Hvordan håndterer du kritik af dit arbejde?

A

Jeg lytter altid til den, men jeg har lært at gennemskue, om jeg skal tage den til mig eller ej. Før i tiden tog jeg alt til mig, men man skal holde fast i sig selv. Man er, den man er og skal holde fast i sin egen fornemmelse af, hvad der er rigtigt og forkert. Man skal ikke være bange for at være lidt privat og behøver ikke at indvie alle i hvert eneste skridt, man tager. 


Q

Hvad er det bedste råd, du har modtaget?

A

Min mentor Poul Bruun sagde engang til mig, at jeg skulle sørge for at få en familie og en base, hvor jeg kunne arbejde ud fra. For livet er i bund og grund fucking hårdt.


Q

Hvad er dit bedste karriereråd?

A

Tag et skridt ad gangen. Husk at lade op og find tidspunkter på dagen, hvor du kan tage en pause. Du er ikke doven, fordi du ikke tjekker mails hele tiden. Jeg mediterer ti minutter dagligt, og det har hjulpet mig i de perioder, hvor livet har været udfordrende. At sidde helt stille og lytte til de lyde, der er omkring mig. Man kommer ikke hurtigere fremad ved at stresse. Det er okay at have det sjovt undervejs. 


Q

Har du et godt råd til én, der gerne vil ind i musikbranchen?

A

Find dig en mentor, vær opsøgende og åben, og tag kontakt til folk i branchen og fortæl dem, hvad du gerne vil. De fleste har jo selv været der og vil gerne hjælpe. Og når du møder interessante mennesker på din vej, så skriv altid til dem bagefter og lad dem vide, at de har gjort indtryk på dig. Sug til dig af andres erfaringer, og koncentrer dig om processen. 


Q

Hvad har været den største forhindring på din vej?

A

Mig selv, haha. I den forstand er det fedt at blive ældre, klogere på sig selv og mindre nærtagende. 


Q

Hvad er du mest stolt over at have opnået?

A

Jeg er stolt af mange ting. At jeg har sat mig noget for og fuldført det. At jeg har turdet. Det giver empowerment. Man skal huske at fejre hvert et skridt, for livet skal være en fest!

 

Læs også fortællinger fra

Ditte Lysgaard Vind – Seniorrådgiver

Stinne Hjortlund Kristoffersen – Projektleder & programansvarlig

Helene Skytte – Kommunikationschef

Anne Riber – Gallerist & agent

 

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive