[single_post_category_name]

Fortællinger fra min karriere: Stinne Hjortlund Kristoffersen

41-årige Stinne Hjortlund Kristoffersen er projektleder og programansvarlig på den årlige messe for bogen, BogForum, og bruger de fleste af sine vågne timer på bøgernes verden. Derfor er hun mere belæst end de fleste og altid meget vidende om, hvad der sker på den litterære scene.

41-årige Stinne Hjortlund Kristoffersen er projektleder og programansvarlig på den årlige messe for bogen, BogForum, og bruger de fleste af sine vågne timer på bøgernes verden. Derfor er hun mere belæst end de fleste og altid meget vidende om, hvad der sker på den litterære scene. Når man som os på redaktionen kun har tid til at læse, når man har ferie eller fri, synes vi, at hun er ret heldig. Fordi det er en del af hendes job.

Q

Hvad ville du være, da du var barn?

A

Som barn var biblioteket mit yndlingssted. Jeg var nok lidt af et ”nørdet barn”, der foretrak bøgernes verden. Og i lang tid troede jeg, at jeg skulle være bibliotekar eller lærer, fordi jeg så gerne ville give glæden ved at læse videre.  

Q

Har du altid læst meget?

A

Ja. Lige fra Det lille hus på prærien til Bjarne Reuter og historiske romaner om de store kvindeskikkelser som for eksempel Leonora Christina til Tine Brylds Liv og Alexander og Hanne-Vibeke Holst.

Q

Hvad er din uddannelse?

A

Jeg har læst Litteraturhistorie på Aarhus Universitet.

Q

Hvad var dit første job?

A

Jeg har har taget min del af rengørings- og tjenerjobs i servicebranchen, inden jeg fik mit første skrivebordsarbejde. Derfor ved jeg også, hvor vigtigt det er, at det hele spiller sammen på et projekt som BogForum. Det er mit job at koordinere det overordnede, men jeg kan ikke lykkes uden de mennesker, der udfører alle de praktiske opgaver: toiletterne skal være rengjorte, der skal være mad i cafeerne, forlagenes stande skal være klar til indrykning og så videre.

Q

Hvordan vil du beskrive dét, du laver?

A

Jeg er ansvarlig for, at udstillere, forfattere og publikum, får den bedst tænkelige oplevelse på BogForum. Det indebærer blandt andet salg af messestande, udarbejdelse af program, indgåelse af aftaler med forfatterne og dem, der skal interviewe dem, samarbejde med forskellige partnere og medier. Og at alle praktiske dele spiller sammen til det øjeblik, hvor vi slår dørene til bogmessen i november. 

Q

Hvad er det mest givende ved dit arbejde?

A

Jeg arbejder frem mod BogForum hele året, og den er klimakset på mit arbejdsår. Jeg bliver altid så rørt fredag formiddag klokken 10, når dørene åbnes. Det er et af de mest givende øjeblikke i mit arbejdsliv: at se alle de forventningsfulde læsere, der strømmer ind for at være sammen om deres fælles interesse. Der må jeg lige tørre en tåre væk.

Q

Hvad er det mest udfordrende ved dit arbejde?

A

At der er så meget, der skal falde i hak på én gang. Som bogmessen har vokset sig større og er flyttet fra Forum til Bella Center, er opgaverne også blevet flere.

Q

Hvad er det bedste ved at arbejde med bøger?

A

Alle de fantastisk inspirerende mennesker fra bogbranchen. Både dem, der skriver bøgerne, dem der udgiver dem, dem der sælger dem og dem, der skriver om dem. Og så selvfølgelig at jeg får mulighed for at læse en masse litteratur, fordi det er mit arbejde. 

Q

Hvad læser du mest af?

A

Jeg læser meget bredt for at holde mig orienteret i forskellige litterære strømninger og har stor interesse i nye forfatterskaber og hvilke debutanter, der udkommer. Derudover er der måske et udenlandsk forfatterskab, jeg skal have læst op på eller en ny roman af en etableret dansk forfatter. Jeg er utrolig privilegeret, fordi mit arbejde kan kombineres med min passion.

Q

Hvordan kom du ind i bogbranchen? 

A

Da jeg var under uddannelse, kom jeg i praktik på forlaget Tiderne Skifter hos bogbranchens ’grand old man’ Claus Clausen, hvor jeg fik et godt og grundigt indblik i branchen. Senere fik jeg studiejob hos Litteraturcentret under Kulturministeriet, den nuværende Kulturstyrelse, der arbejder nationalt og internationalt med alle litteraturformer og blandt andet har til opgave at varetage puljer og udvalg samt formidling og udbredelse af litteratur. Efter jeg havde afleveret mit speciale, fortsatte jeg i et vikariat som konsulent på centret.

Q

Hvordan kom du til at lave BogForum?

A

Jeg startede i Forum i en løntilskudsstilling med henblik på at lave en bogmesse i Aarhus i samarbejde med Musikhuset Aarhus. Den blev afholdt tre gange, og så blev jeg tilbudt stillingen som projektleder for BogForum. 

Q

Hvordan balancerer du arbejdsliv og fritid?

A

I perioder fylder arbejdet rigtig meget. Specielt i efteråret op til afholdelsen af BogForum, hvor det er vanskeligt at skelne mellem arbejdsliv og fritid. Men jeg har lært af en klog kvinde, at man i de mest stressede perioder skal sige farvel til døren til sin arbejdsplads, når man går hjem. Bogstaveligt talt. Det er utrolig vigtigt at kunne slippe arbejdet og give sig selv lidt ro. Det hele ser altid lysere ud efter en nats søvn.   

Q

Hvordan slapper du af?

A

Jeg slapper bedst af i Jylland, når jeg sidder og kigger ud over markerne ved min søster og svogers nedlagte landbrugssted. Derudover dyrker jeg yoga og bager kager. 

Q

Hvad har været din største succes?

A

Min største succes er at have været med til flytte BogForum fra de vante rammer i Forum til Bella Center. Det var en stor beslutning at rykke messen, og det er en stor glæde at se, hvordan de nye rammer passer så godt til den. Ikke mindst at både udstillere, forfattere og publikum, er glade for den nye lokation.

Q

Hvad er dit bedste karriereråd?

A

Gå målrettet efter det, du vil have. Vær ikke bange for at lave fejl, men lav ikke den samme fejl to gange. Vær dig selv, og opbyg et solidt netværk.

Q

Hvordan har du oparbejdet dit netværk?

A

Jeg er en ret privat person og nok ikke typen, der vader ind i folk med træsko på. Så jeg har opbygget mit stille og roligt, gennem mit studie, mit arbejde i Kunststyrelsen og via BogForum. 

Q

Hvad gør du for at pleje det?

A

Jeg gør meget ud af, at de professionelle og private relationer jeg oparbejder, er solide i stedet for overfladiske. Det er vigtigt for mig, at de mennesker, der er i mit netværk, er nogen jeg kan stole på – og omvendt. 

Q

Hvad er du mest stolt over at have opnået?

A

At se på den udvikling jeg har gennemgået på de otte år, jeg har været ansvarlig for BogForum og vide, at jeg er nået hertil på grund af min målrettethed og gode og dygtige kollegaer, der har rost og riset og skubbet på og hjulpet til og støttet op om mig.

 

Læs også fortællinger fra

Karen Marie Groth – Sangerinde & iværksætter

Helene Skytte – Kommunikationschef

Ditte Lysgaard Vind – Seniorrådgiver

Anne Riber – Gallerist & agent

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide