[single_post_category_name]

Fortællinger fra min karriere: Josefine Campbell

I en alder af blot 21 år, startede Josefine Campbell sin første virksomhed. Med alderen er der kommet flere virksomheder til, og i dag kan hun bryste sig med titlen som serieiværksætter. Josefine er hamrende dygtig til det hun laver, hvilket i 2014 udmundede i nomineringen til den prestigefyldte amerikanske liste ”The GOOD 100”. Ud over at være iværksætter, er Josefine passioneret underviser på Copenhagen Business School, samt tidligere danmarksmester i jiu jitsu.


Q

Hvad er din uddannelse?

A

Cand.merc (kom).

Q

Hvad drømte du om at blive da du var barn?

A

Da jeg var ni år fandt jeg ud af, at jeg ville være antropolog. Jeg har altid været interesseret i kultur og andre mennesker. Da jeg så blev færdig med gymnasiet, fik jeg mulighed for at assistere en antropolog fra Cambridge University. Det var en fantastisk oplevelse. Vi boede hos en indianerfamilie i regnskoven, og antropologen blev som en storebror for mig. Men jeg fandt ud af at selve studiet på Cambridge var for gammeldags og stift for mig.

Q

Dit CV tæller flere stillinger, hvad arbejder du primært på lige nu?

A

Jeg er i gang med at skrive en bog. Så jeg har lige være i USA og lave interviews til bogen. Det er utroligt sjovt at skrive en bog, selvom det er meget arbejde.

Q

Som iværksætter har du naturligvis mange jern i ilden, hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig? 

A

Der er ikke noget, der er typisk. Så jeg kan ikke svare på spørgsmålet. Men jeg starter altid med at drikke kaffe med min kæreste, og spiser altid en nærende morgenmad. På en god dag laver jeg yoga eller svømmer i løbet af dagen. Opgaverne jeg løser, og stederne hvorfra jeg udfører mit arbejde skifter hele tiden, og sådan kan jeg godt lide det – for jeg lærer hele tiden noget nyt.

Q

Du startede din første virksomhed i en alder af blot 21 år, hvordan var det?

A

Det var skønt at føle, i så ung en alder, at jeg havde fundet min plads i livet. Men det var svært at være leder for et team når jeg var så ung. I dag har jeg haft rigtig god ledelseserfaring, og nogle skønne oplevelser med at være leder. Det er godt. For det var ikke en nem start.

Q

Hvad er den vigtigste egenskab i din branche?

A

At have mange egenskaber og kvaliteter, og at kunne skifte imellem dem og forskellige roller.

Q

Hvad er det bedste ved at være iværksætter?

A

At skabe noget ud af ingenting. Det fantastiske er, at hvor der før blot var en idé, er der nu en forretning, et sted hvor folk går på arbejde hver dag og bidrager til verden.

Q

Hvad er din hidtidige største succes som iværksætter?

A

At jeg stadig rejser mig op med gåpåmod, hver gang jeg falder og slår mig. Det var nok ikke det svar I forventede. Men det er noget man bliver god til som iværksætter, for det er virkelig meget ’trial and error’, når man træder nye vande. Desuden var det en fed oplevelse at sætte kontor op i NYC. Det er verdenens mest konkurrenceprægede by, og det var fedt at erfare, at jeg godt kunne begå mig og skabe resultater der. Når man kan klare sig i NYC, så kan man klare sig hvor som helst i verdenen.

Q

I 2014 fik du æren af at blive nomineret til ”The Good 100”, hvad gik det ud på?

A

Jeg tog til USA for at promovere en række danske forfattere, som vi havde udgivet på det forlag jeg havde co-founded. Blandt andet skulle jeg mødes med chefredaktøren hos GOOD Magazine i Los Angeles. Da vores snak om forfatterne var ved at være slut, lod han mig vide at han gerne så mig på GOOD 100 listen, og at en fælles ven havde nomineret mig. GOOD 100 er en liste de laver hver år, med mennesker de synes bidrager til verdenen på en positiv måde.

Q

Du dyrkede elitesport som barn, har det lært dig noget, som du i dag bruger i dit arbejdsliv?

A

Helt bestemt. Jeg trænede jiu jitsu. Det gav en stærk selvdisciplin, som jeg har haft meget glæde af. Det viste mig at med vedholdenhed og koncentreret træning kan man avancere hurtigt. Allervigtigst fik jeg kontakt med min indre styrke. Jeg fandt ud af at min indre styrke er større end hvad sindet kan forstå. Du ville tro at det var løgn, hvis du så en af mine kampe som 13-årig; en lille pige der kan kastes rundt med, som overvinder fuldvoksne mænd. Den attitude har jeg med fordel taget med mig i dag. Det kan være meget godt i visse situationer i erhvervslivet, at man ikke lader sig skræmme.

Q

Hvilke konsekvenser, hvis nogen, har det haft at blive iværksætter?

A

Prisen er at der ikke er nogen sikkerhed og der er lange perioder, hvor jeg ville have tjent meget mere i et almindeligt job. Men det er jo til at leve med, hvis man mener at en høj fast løn ikke er det, der skal styre ens liv.

Q

Hvem inspirerer dig?

A

Jeg har jo selv valgt mit liv, så jeg er så privilegeret at jeg næsten kun er sammen med inspirerende mennesker. Jeg arbejder sammen med dygtigt og inspirerende mennesker. Jeg har inspirerende venner og bekendte og en meget inspirerende kæreste.

Q

Hvad forestiller du dig, du laver om 10 år?

A

Det er helt umuligt at gisne om. Men helt sikkert ikke noget kedeligt!

Q

Du underviser kandidatstuderende på CBS – hvis du skulle give dem et godt råd til deres fremtidige karriere, hvordan skulle det så lyde ?

A

At følge deres mavefornemmelse. Gør det du ønsker. Ikke det andre ønsker for dig, også selvom det er velment. Til de unge studiner vil jeg tilføje, at de selv skal definere dem selv. De må aldrig lade andre definere dem. Verdenen har så travlt med at vurdere om kvinder er tynde nok, gode nok som mødre, gode til det ene og andet. I stedet for at prøve at leve op til andres idealer, kan man lige så godt bruge sit krudt på at være den bedste version af sig selv, og være glad for de kvaliteter man har.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide