[single_post_category_name]

Fortællinger fra min karriere: Mette Skjærbæk

Mette Skjærbæk er tidligere succesfuld fotomodel, og i dag er hun kreativ direktør og kvinden bag det danske brand KARMAMEJU. I dette interview fortæller Mette, hvordan hendes beundringsværdige indstilling til livet har fået hende igennem flere kriser, samtidig med at hun har kunne balancere livet som karrierekvinde og mor. Derudover giver hun os et unikt indblik i KARMAMEJU, en ide som faktisk udsprang af et selvindrettet drivhus i en lille ungdomslejlighed.

Q

Hvad drømte du om at blive da du var barn?

A

Da jeg var lille ville jeg være sygeplejerske, senere journalist. Men først og fremmest ville jeg ud og rejse. Jeg havde en klar plan om at komme til England eller USA som au pair – jeg kom begge steder hen, men det blev som fotomodel i stedet.

Q

Hvordan fandt du ud af, at du ville lave det du laver nu?

A

Karrieren som fotomodel var fantastisk på mange måder, men også et ret ”kedeligt” job rent hjernemæssigt. Min fritid blev min stimulans, og min lejlighed mit kreative værksted. Jeg syede, lavede aromaterapeutiske duftlys, badesalte m.m. Tog billeder, studerede Natural Health, eksperimenterede med madopskrifter og lavede te-blandinger til gaver. Jeg havde planter overalt, og fik stille og rolig omdannet min lejlighed til et drivhus. Jeg havde altid mange projekter kørende på én gang, og da jeg besluttede mig for at flytte til København virkede det på alle måder naturligt at ”skabe en virksomhed” med fokus på at ”redefinere velvære”.

Q

Hvad går dit job egentlig ud på?

A

Jeg er kreativ direktør i KARMAMEJU, og står bag alt vores produktudvikling med teamet i England og Danmark. Både ”oppe i helikopteren” men også meget ”nede” i alt det praktiske.
Lige nu bruger jeg meget tid på vores nye kommende webshop og et stort online univers; Bloggen NO BEAUTY WITHOUT TRUTH, hvor vi kommer til at kommunikere den 360 graders indstilling vi har til hudpleje, kost, mind, motion, m.m. Det er så spændende at få et talerør for alt det jeg har på hjertet, men også lidt scary. Jeg er ikke helt sikker på hvor alle timerne skal findes, men det plejer at løse sig.

Jeg elsker at holde foredrag, og er tit ude, altid med omdrejningspunktet ”at få det bedste ud af livet” på den ene eller anden måde. Jeg er meget optaget af at livet er den vildeste gave, og at vi skal nyde det NU. Jeg elsker at komme ud, da jeg føler at jeg har været meget fastlåst af computer og opgaver i de sidste mange år. Vi arbejder hen imod at frigive endnu mere af min tid til at komme ud til mennesker, det er der jeg blomstrer indeni – jeg elsker mennesker.

Q

Hvordan ser en gennemsnitlig arbejdsdag ud for dig?

A

Den starter tideligt, og er typisk en jævn fordeling af møder, computer og produktudvikling på den ene eller anden måde. Jeg holder på ingen måder mine 37 timer om ugen, men det er ok. Så længe jeg når min familie og noget fis og ballade ind imellem, så har jeg ikke en masse andet jeg skal, for at føle at jeg lever som jeg gerne vil.
Da jeg startede KARMAMEJU var jeg godt klar over at det ikke blev ”a walk in the park”.

Q

Hvordan tror du dine kollegaer/ansatte vil beskrive dig?

A

Til min fødselsdag havde de faktisk beskrevet mig – med forskellige dyr, som de hver især mente jeg mindede om, og det var meget forskellige dyr! Det var alt fra papegøje til løve. Jeg har meget energi, elsker fjol og er meget dedikeret. Jeg tror på at en arbejdsplads kan fungere uden knas i krogene, og at man med god karma som udgangspunkt kan have et dejligt arbejdsmiljø. Det har vi alle fokus på, så stemningen er altid cool og det er vigtigt for mig med latter såvel som dedikation.

Q

Hvad er det bedste ved dit job?

A

At jeg arbejder med noget, jeg har brændt for i 20 år. Jeg elsker beauty og sundhed, og det er så fint at kunne kombinere – jeg tænder på alt der giver os en bedre hverdag og mere overskud.

Jeg synes det er ret skønt, at få lov til at sammensætte det team af kollegaer vi er – det er en luksus at kunne få mennesker som kollegaer, som man synes er skønne at bruge meget tid sammen med.

Og, så får vi mange henvendelser fra mennesker, hvor vi enten har forbedret deres hud eller har inspireret til forandring i deres liv – det gør mig glad! Sidst men ikke mindst har jeg et ønske om at kunne oplyse om de valg, jeg synes vi mennesker skal tage if.t hudpleje. Jeg er af den overbevisning, at et liv med en 80% / 20% balance er optimalt. 80% fornuftigt og 20% af alt det vi elsker, men som vi tænker vi måske ikke burde. Det er også en glæde at have et talerør til alle de tanker og ideer igennem mit job.

Q

Hvad er din hidtidige største succes?

A

Umiddelbart tænker jeg tre ting:

En af mine største succeser oplever jeg som værende, at jeg har vendt hæslige tragedier i mit liv til at blive en life-force, som giver mig mod og lyst til at få det bedste ud af mit liv. Livet er for kort til at “være skuffet” over de kort livet spiller en, i stedet må vi lade det svære blive vores styrker.
Jeg havde en super fin karriere som model igennem 10 år. Og jeg er stolt af, at en så ung og lille provins-kartoffel i ”Prada-land”, formåede at spare sammen til det der blev fundamentet for KARMAMEJU, uden nogensinde at gå på kompromis med de værdier jeg havde med hjemmefra. – Det tæller jeg også som en succes.
Sidst men ikke mindst er det firmaet og min familie. Det er så cool hvor jeg er nået til med KARMAMEJU, der er lang vej igen… men min ”teenager” er ved at blive stærk.. 
Jeg har haft fokus på at få prioriteret min familie på karriererejsen, da jeg med gru har læst om dem, der følte at de missede deres børn pga. karrieren. Så det er en succes for mig at det er lykkedes: Jeg har været den mor jeg drømte om, mens jeg har skabt den virksomhed jeg håbede på kunne blive en realitet. 

Jeg ved ikke hvilken én af disse 3 succeser er den vigtigste – måske den første, for det er min driver til alt det andet: Vi er selv vores egen lykkes-smed og vi skal ikke spilde livet på ”emotionelt-affald”.

Q

Hvem inspirerer dig?

A

Det gør de mennesker som tør, gør og vil. Både på det energiske plan, men også på det dybere rolige mentale plan. Jeg elsker at trippe over hvor forskellige mine veninder er, alle repræsenterer noget forskelligt: den ene business, den anden fest og glimmer, den tredje det mentale, den fjerde det grønne, den femte min barndom osv. Jeg får inspiration fra så mange forskellige mennesker. Når jeg søger inspiration til f.eks. emballagedesign, gør jeg det aldrig fra andre beauty brands, jeg kigger altid langt væk fra det oplagte, og finder i stedet inspiration fra noget helt andet, det bliver mere mit på den måde, og det har altid været vigtigt for mig at redefinere det der allerede ér.

Q

Hvordan balancerer du arbejdsliv og fritid?

A

Jeg har sikret, at jeg har meget få forpligtelser ud over min familie og mit arbejde. Jeg er droppet ud af netværksgrupper, fast sport osv. ud fra devisen om NICE TO HAVE vs. NEED TO HAVE. Jeg tror folk kører sig selv i sænk på alt det de skal ud over familie og arbejde. Jeg arbejder meget, men når jeg har fri, så er jeg på med børnene og sikrer at de har mig 100% – når de sover arbejder jeg tit videre. Det er måske ikke det klogeste det med at arbejde om aftenen, men det er okay. Mange ser fjernsyn eller andet ”ikke så værdiskabende” i stedet, så jeg synes det er et okay bytte mod, at jeg når at være den mor, jeg synes børnene fortjener at have.

Q

Hvad er dit bedste karrierer råd?

A

Tag chancer. Fortæl omverdenen hvad du brænder for. Vent ikke på at andre kommer og skaber din fantastiske karriere. Sid ikke fast i noget, der gør dig ulykkelig.

Q

Hvad drømmer du om?/Hvor er du om 10 år?

A

Forhåbentlig er jeg og mine kære sunde og raske, det er egentlig det allervigtigste for mig.

Jeg håber, at jeg har mere fritid og mere ‘mig-tid’, og ellers er jeg blot nået endnu længere med KARMAMEJU, og er endnu mere ude blandt forbrugerne. Jeg drømmer om at vores blog medie er blevet en integreret del af KARMAMEJU, og at vi er 4 eller 40 gange så mange medarbejdere. Jeg drømmer om at komme ind i virksomheden og at der summer af kreativitet og projekter på flere etager, og at jeg ikke længere har fingrene i ethvert projekt.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide