[single_post_category_name]

Fortællinger fra min karriere: Suzanne Potts

Historien om NOMESS begyndte i 2007, da Suzanne Potts vendte hjem til Danmark efter et længere ophold i byernes by Paris. Her opdagede hun et hul i markedet for boligopbevaring, og det blev starten på et eventyr. I dag, 8 år efter, er NOMESS nemlig vokset støt, og oplever en enorm succes, nationalt såvel som internationalt. ChriChri har taget en snak med den succesfulde forretningskvinde, der her bla. fortæller om livet på farten i NOMESS, fremtidsdrømme, samt giver os et indblik i hvad det egentlig betyder, at drive forretning side om side med manden i sit liv.

Q

Igennem din karriere har du haft ret forskellige stillinger, bl.a. hos Udenrigsministeriet og Dansk Arkitekturcenter, men hvad er egentlig din uddannelse?

A

Jeg er uddannet cand.negot i fransk på Syddansk Universitet. Jeg har altid haft jobs, hvor formålet var at opstarte et nyt forretningsområde. Jeg har bl.a. arbejdet med PR og markedsføring af arkitekturudstillinger, hvordan en selvejende institution skal tjene penge samt opstart og ledelse af et datterselskab i Frankrig indenfor butiksindretning. Derudover har jeg arbejdet med kommunikation i Invest in Denmark, som er en del af Udenrigsministeriet. Jeg har arbejdet med mange forskellige ting, som har givet mig viden og erfaring som jeg senere har kunnet bruge som selvstændig.

Q

NOMESS blev etableret i 2007, og du har tidligere udtalt, at ideen opstod over en kop kaffe med en nabo, hvordan gik det egentlig til?

A

Min familie og jeg var kommet hjem til Danmark efter 6 år i Paris. Vi flyttede til en større bolig og derfor var der naturligt nogle praktiske ting, som jeg stod og manglede. Det var bl.a. bøjler, som jeg enten syntes var frygtelig grimme eller hvis de var pæne, så var de ekstremt dyre. Markedet manglede et brand, som designede produkter til at organisere din hverdag. Derfor bestemte jeg mig for at starte NOMESS sammen med en nabo. Et år senere, ved den økonomiske krises begyndelse, var jeg dog alene om firmaet og en spændende udviklingsrejse kunne begynde.

Q

Hvordan ser en typisk dag i Suzanne Potts’ stiletter ud?

A

Dagen starter tidligt, for jeg arbejder bedst og hurtigst om morgenen. Jeg kan have mange planer for dagen, men man ved aldrig, hvad dagen bringer. Jeg er tit både den første og den sidste på kontoret – så dagene er lange. Jeg har mange møder, men spiser gerne frokost med mine medarbejdere, så jeg når ofte først til mine egne mails, når de andre går hjem. Derudover er der også mange rejser, så kufferten kan hurtigt pakkes. Turene går til alverdens lande – ét møde kan være i Seoul og det næste i Shanghai. Jeg elsker mit job!

Q

Hos NOMESS er I af den opfattelse, at funktionalitet bør gå hånd i hånd med æstetik, vil du uddybe det?

A

Det er vigtigt at gøre sig umage og det er vigtigt for NOMESS, at et produkt opfylder en funktion – vi producerer ikke pynt! Når det er sagt, er det vigtigt at produkterne er smukke og æstetiske, men det er selvfølgelig en subjektiv vurdering.

Q

Er danskerne for dårlige til at holde orden?

A

Jeg tror bestemt ikke at danskere er dårligere end andre til at holde orden. Men alle kender den fantastiske følelse af at have fået ryddet op i et skab, som man længe har lukket øjnene for. NOMESS hjælper med systemer til at hænge dit tøj på, til at organisere dit skrivebord og til at bruge i dit badeværelse og til dine rejser.

Q

Hvis du skulle udvælge ét NOMESS item, som du ikke kunne leve uden, hvad skulle det så være?

A

Det er et svært spørgsmål, for jeg elsker alle NOMESS produkter. Mine favoritprodukter skifter med tiden og behov. Lige nu er vores klare stabelbare sko- og tøjskuffer mine favoritter. Dem bruger jeg, så jeg kan se mine sko og let finde tørklæder, og undertøj. De er også fantastiske fx stablet i skabe til stearinlys, batterier og andre ting. Ja, når man først starter med at bruge dem, bliver man dybt afhængig. Ellers har jeg en særlig forkærlighed for vores Balsabox Personal, en moderne udgave af sminkebordet, men tilrettet behovet for hurtig og fleksibel opbevaring.

Q

Du har tidligere været bosat flere år i udlandet, er det også her du søger hen, når du skal finde inspiration til Nomess?

A

Jeg har boet 6 år i Paris med min familie, og selvfølgelig er jeg meget frankofil. Jeg elsker mit andet land, forstår dets kultur og kommer der meget, men inspiration får jeg alle steder fra. Når jeg tager rundt i verden er det altid et klart must, at der også kommer nye produktideer ud af turene.

Q

Din mand Henrik er også en del af Nomess, som Managing Director, hvordan er det at arbejde så tæt sammen med en ægtefælle? 

A

Det er meget anderledes på godt og ondt. Henrik har tidligere været direktør i store internationale fødevareselskaber og er vant til at bestemme, men jeg synes vi har fundet en god balance. I starten, da det bare var os to, kom man jo ikke ligefrem hjem og fortalte om noget man havde oplevet på job, men det kan vi sagtens nu. Vi har opdelt vores områder og vi skal også forstå at virksomheden er vokset og man derfor ikke længere har overblik over alle detaljer. Vi kan diskutere NOMESS alle steder, men respekterer også den anden, hvis man ikke lige har lyst til at tale produktstrategi søndag morgen.

Q

At være direktør i et firma, som bestræber sig på at ”bringe orden i kaos”, forpligter vel en smule. Er der altid orden hjemme hos familien Potts?

A

Nej, der er ikke altid orden hjemme hos familien Potts – vi er kun mennesker, men vi gør hvad vi kan for at komme rodet til livs.

Q

Livet som succesfuld forretningskvinde er utvivlsomt travlt, hvordan balancerer du arbejdsliv og fritid?

A

Det er vigtigt at lytte til dig selv. Jeg har egentlig været lidt dårlig til at lytte til mig selv – jeg har altid sat min familie og firmaet først. Men jeg kan godt se, at jeg skal passe lidt mere på mig selv. Fordi jeg arbejder sammen med min udkårne, har jeg efter arbejde brug for at lave nogle ting for mig selv. Gå ud med en veninde, se en udstilling, gå til pilates, være del af en litteraturklub, vinterbade osv. Men arbejdet er der hele tiden, så arbejdstid og fritid flyder naturligvis sammen.

Q

NOMESS har i år udvidet kollektionen, bla. med en helt ny ”travel” serie. Kan vi forvente endnu flere nye tiltag i fremtiden?

A

Ja – NOMESS skal blive ved med at udvikle sig og dække flere områder i vores bolig – så ja, der vil komme flere kategorier.

Q

Hvor ser du NOMESS være om 5 år?

A

Selvom vi i dag sælger vores produkter i mere end 30 lande, håber jeg at NOMESS kan udvikle sig til et solidt internationalt brand, som kendes i verdens metropoler. Det kræver dog fortsat en stor koncentration og en indsats som kun kan gennemføres gennem vores mange dedikerede medarbejdere.

Q

Din datter er for nyligt sprunget ud som iværksætter, og endda med enorm succes. Hvad er dit bedste råd til hende og andre, som overvejer at springe ud som iværksættere?

A

Ja, Barbara har sideløbende med sine universitetsstudier startet pelsfirmaet Saks Potts sammen med sin veninde, og de gør det rigtig godt. Jeg er meget stolt.
Mit råd vil være, at man skal holde sig til sin ide og være ydmyg overfor opgaven, så man ikke gør den større end man kan magte. Find en erfaren mentor, så undgår man de værste fælder.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide