[single_post_category_name]

Fortællinger fra min karriere: Le Gammeltoft

En kvinde med mange jern i ilden, det er præcis hvad Le Gammeltoft er. Som barn drømte hun om at blive dyrelæge, men retningen blev en helt anden, og i dag kan hun skrive både DJ, radiovært samt bar-, pladeselskab- og radioejer på CV’et. ChriChri har taget en snak med den travle iværksætter, der her bl.a. fortæller om det seneste projekt, heartbeats.dk, samt hvordan hun balancerer tilværelsen som mor og karrierekvinde.

Q

Hvad drømte du om at blive da du var barn?

A

Jeg har drømt om at lave utroligt mange forskellige ting. Da jeg var lille ville jeg gerne være dyrlæge med speciale i heste. Jeg var meget vild med heste, og havde mine egne indtil op i 20’erne, så det var en klar forlængelse af min store interesse.

Q

Hvad er du uddannet?

A

Jeg er cand. mag i Engelsk og Moderne Kultur og Kulturformidling. Jeg var lige ved ikke at gøre den færdig, da jeg på min overbygning arbejdede fuldtid – men jeg fik dog skrevet mit speciale på en måned, ved siden af mit job. Det er rart at afslutte ting, så man ikke har en masse åbne kapitler hængende.

Q

Du kan skrive både DJ, radiovært, samt bar, pladeselskab og radioejer på CV’et. Er der noget du arbejder mere på frem for andet lige nu?

A

Ja, absolut. Min DJ-karriere har jeg trappet lidt ned for, da jeg ikke kan arbejde så meget om natten længere. I øjeblikket er det kultursitet og radioen, heartbeats.dk, der tager det meste af min tid. Men pladeselskabet, Sound Of Copenhagen, og heartbeats.dk deler kontor, så jeg kan nemt gå fra det ene til det andet.

Q

Som det nyeste skud på stammen har du netop lanceret heartbeats.dk. Hvad går det ud på?

A

Heartbeats.dk er et kultursite, hvor der er tilknyttet et hav af faste bidragsydere, der virkeligt ved, hvad de snakker om. Lige fra Bo Bech til Jeppe Utzon og fra Iben Zeuthen til Tue Track. Derudover er det en radio, hvor man uden afbrydelser kan lytte til alle mulige former for mindre kommerciel musik end på de store kanaler. Hovedfokus er på elektronisk musik – lige fra Grace Jones til Trentemøller.

Q

Hvad er tankerne bag heartbeats?

A

Ideen er, at sætte 100% fokus på kulturstof, nu hvor andre medier skærer mere og mere i stoffet, og lade eksperterne komme til orde. Jeg har selv nydt at blive inspireret og motiveret af mennesker, der er utroligt dygtige til det de laver, og det ville jeg gerne give videre.

Q

Af alle dine mange projekter. Hvad kan du allerbedst lide at arbejde med?

A

Jeg elsker at sætte nye projekter i gang. På den måde er jeg en typisk iværksætter. Og det skal helst gå hurtigt. Jeg er vild med at arbejde med noget, der udfordrer mig – og derfor er heartbeats i øjeblikket mit drømmeprojekt. Jeg ser selv et stort potentiale i projektet, så lige nu går arbejdet ud på at få det udlevet, finde passende samarbejdspartnere osv. – Det er hårdt, skræmmende og super fedt.

Q

Hvordan ser en typisk dag i Le Gammeltofts stiletter ud?

A

Familien står op kl. 7.00, og enten står den på morgentræning eller morgenmad med familien. Herefter aflevering i børnehave og derefter op på vores nye kontor. Jeg er som regel på pinden kl. 9.00. Så står dagen på møder, ideudviklinger, artikelskrivning, musiklytning, flere møder, produktion af radioprogrammer, 200 emails og en telefon der ringer forgæves. Jeg går fra kontoret omkring 15.30 for at hente min datter, og så arbejder jeg en smule om aftenen efter hun er lagt i seng. Især de dage, hvor jeg er til møder ude i byen, har jeg brug for lidt tid til at svare mails om aftenen.

Q

Du har en lille datter på bare tre år. Hvordan balancerer du arbejds- og familieliv?

A

Det er vigtigt for mig, at være sammen med hende så meget som muligt, men på den anden side elsker jeg også at arbejde. Jeg vil gerne vise hende, at man som kvinde sagtens kan begge dele. Jeg har et fantastisk forbillede i min mor, der har været selvstændig siden jeg blev født.

Jeg gik desværre ned med stress sidste forår, så nu ser jeg de begrænsninger et institutionsliv giver, som en gave. Jeg nyder at aflevere og hente i børnehaven, og elsker de weekender, hvor jeg ikke skal ud og spille.

Jeg kan godt lide, at have to retninger i mit liv – moderen og karrierekvinden – og synes de to arbejder godt sammen. Men det skal naturligvis siges, at det er lettere for mig, i og med jeg kan gå og komme på mit arbejde, når det passer mig.

Q

Hvor finder du inspiration?

A

I mit netværk! Jeg har gennem de sidste ti år på arbejdsmarkedet, været så heldig at stifte bekendtskab med utroligt mange dygtige, inspirerende mennesker. Fem minutter med dem og jeg har nye ideer på blokken, jeg gerne vil udleve. Det er faktisk mange af de personer, der nu er tilknyttet Heartbeats.dk

Ellers er det alt fra TV serier til rejser, at klikke rundt på nettet og min mand. Han er ret dygtig til at spotte interessante ting og tiltag, som han er sød at nævne for mig. Så stjæler jeg det øjeblikkeligt!

Q

Hvad ser du som din hidtidige største arbejdsmæssige succes?

A

Det er et interessant spørgsmål, for jeg ser egentlig ikke mit arbejde og mine projekter som succeser. Jeg kan godt lide at få banket ting op, så det er vel mit succeskriterie. Den første Sound Of Copenhagen live i DRs koncertsal var en stor oplevelse. Og at bygge min egen radio op. Men jeg er altid på jagt efter at tingene skal blive større og bedre, og arbejder konstant videre på at udvikle mine projekter. Så for mig er succes vel ikke at stå stille, og ikke at kede mig, og at have muligheden for at arbejde som selvstændig iværksætter.

Q

Hvad ser du som værende den vigtigste egenskab for at få succes i din branche?

A

Arbejdsomhed, dedikation, ydmyghed, målrettethed og realitetssans. Man skal kende sine styrker – og begrænsninger.

Derudover er det vigtigt med et stærkt netværk, at forstå sig på branding og selvfølgelig skal man være ret idéstærk. Men det er jo sindssygt individuelt. Man skal vel i bund og grund bruge sine styrker bedst muligt, for at komme frem inden for den branche man brænder for.

Q

Hvad laver du om 10 år?

A

Jeg har ingen anelse. Jeg har aldrig i mit liv lavet en karriereplan, og kommer heller ikke til det. Min karriere har taget utroligt mange uforudsete drejninger, og det er en af mine helt store fornøjelser.

Q

Hvad er dit bedste karriere råd?

A

Brænd for det du laver. Lav det du brænder for. Husk at balancer din karriere med dit privatliv. Succes ligger først og fremmest i at være et lykkeligt menneske, og det bliver man ikke uden familie og venner.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide