[single_post_category_name]

Fortællinger fra min karriere: Sofia Manning

Hun drømte om at blive journalist eller advokat, men i dag kan hun skrive både coach, forfatter samt direktør for en af Danmarks største coachingvirksomheder på CV’et. For Sofia Manning har familien altid første prioritet, og arbejdet udfører hun derfor ofte fra det nyåbnede retreatsted i Andalusien. Vi har taget en snak med den succesfulde kvinde, der her fortæller om den karriere der bl.a. har medført, at hun har solgt mere end 100.000 bøger i Danmark.


Q

Hvad drømte du om at blive, da du var barn?

A

Jeg drømte om at blive enten journalist eller advokat. Gerne enten krigskorrespondent eller menneskerettigheds advokat.

Q

Hvad er du uddannet?

A

Jeg har en bachelor i Nordisk Filologi og så har jeg taget uddannelser og kurser indenfor psykologi og coaching. Jeg har arbejdet 6 år for én af verdens førende coach virksomheder, (Tony Robbins) og her blev jeg uddannet og trænet in-house som coach og mentor.

Q

Du kan skrive både coach, kursusleder og forfatter på CV’et.  Er der noget du arbejder mere på frem for andet lige nu?

A

Vi har lige åbnet et retreatsted i Andalusien lang ude i bjergene. Her afholder vi selvudviklingskurser og stille retreats. Derudover dyrker vi vin, mandler og oliven.

Senest har jeg skrevet på min nyeste bog ”Mit hemmelige forhold til mad”, som udkommer i august 2015. Den har jeg naturligvis haft meget fokus på i den seneste tid. Bogen handler om, hvor meget jeg kæmpede med maden og vægten i mine 20’ere, og hvordan jeg kom ud af det.

Som direktør for én af Danmarks førende coach virksomheder, Manning Inspire, bruger jeg naturligvis også meget af min arbejdstid på ledelse, undervisning og marketing.

Q

Hvad går dit firma Manning Inspire egentlig ud på?

A

Vi uddanner nogle af landets dygtigste coaches. Både dem der ønsker at være selvstændige og dem, der ønsker at bruge coaching i den stilling, de allerede bestrider. Vores elever har vidt forskellige stillinger, baggrunde og uddannelser bag sig og uanset hvad, er vores mål at uddanne og træne dem til at blive Danmarks bedste coaches. Derudover ligger vi stor vægt på at give vores deltagere nye indsigter og perspektiver, der støtter dem i at begive sig ud på en menneskelig udviklingsrejse, hvis de selv ønsker det. Vi er meget stolte over at kunne sige, at vi har uddannet over 3000 coaches gennem de sidste 15 år. Som 24-årig drømte jeg faktisk om at lede én af Danmarks største coaching virksomheder. Og sådan er det gået.

Q

Af alle dine mange projekter, hvad kan du allerbedst lide at arbejde med?

A

Jeg kan allerbedst lide at hjælpe andre til at handle på en drøm. Jeg elsker at se mennesker folde sig ud og holder meget af at støtte dem. Det giver mig energi. Mit hjertebarn er vores coachuddannelser. Jeg er vild med at uddanne andre til at kunne gøre en forskel igennem faget coaching.

Q

Hvordan ser en typisk dag i Sofia Mannings stiletter ud?

A

På en typisk dag står jeg op, så jeg har god tid med mine børn, inden jeg begynder at arbejde ved ni-tiden. Jeg sætter mig ved mit skrivebord med en dejlig smoothie og kaffe, og derefter har jeg ofte møde med min højre hånd, som står for alle mine aftaler og deadlines. Vi planlægger dagens aktiviteter og taler teamets opgaver igennem. Derefter skriver jeg ofte på min næste bog, holder foredrag eller underviser. I løber af dagen går jeg en rask tur. Jeg har meget frihed i mit arbejde og arbejder ofte fra vores retreatsted i Spanien. Når jeg gør det, foregår alt over Skype.

Q

Du underviser bl.a. i USA, og har en del rejser i forbindelse med dit job. Hvordan balancerer du arbejdsliv og familieliv?

A

Min familie er min første og største prioritet (mine børn er 2 og 8 år). Det betyder, at jeg ofte må sige nej til nye muligheder. Sådan er det, og det kommer jeg aldrig til at fortryde. Desuden har jeg lært, at der altid kommer en ny mulighed i fremtiden. Min kæreste og jeg har valgt et liv, hvor vi lever vores drømme ud nu. Det betyder, at vi jævnligt taler om vores værdier og justerer herefter. Når vi har haft en snak om værdier, vælger vi ofte ting fra i stedet for til, og det gør vi for at få mere plads til os og børnene.

Q

Når man er coach og lever af at vejlede andre. Har man så automatisk helt styr på sit eget liv?

A

Nej. Det tror jeg ingen mennesker har. Så lyver de. At være menneske er lig med en vis position udfordringer og lidelse. Det oplever alle. Coaching handler om, hvad du gør med disse udfordringer og din lidelse. Bliver du et offer? Eller tager du styringen i dit eget liv? At være coach indebærer, at du har nogle værktøjer, der hjælper dig til at forholde dig til dig selv og dit liv. Men udfordringer har du stadig masser af. Jeg har i hvert fald.

Q

Hvor finder du inspiration?

A

På kurser. Jeg tager ofte på kurser relateret til mit fag, og så bliver jeg inspireret fra bøger, kunst, musik og samtaler med andre. Derudover taler jeg med min coach én gang om ugen.

Q

Hvad ser du som din hidtidige største arbejdsmæssige succes?

A

At have solgt over 100.000 bøger i Danmark.

Q

Hvad laver du om 10 år?

A

Det er ikke til at sige, for jeg har mange idéer jeg gerne vil føre ud i livet, men jeg udvikler helt sikkert mennesker på én eller anden måde….


Q

Du har utvivlsomt mange, men hvis du skal vælge ét, hvad er så dit allerbedste karriere råd?

A

Undervurdér ALDRIG dig selv. Hvis du vil noget nok og er sulten nok, så kommer du i mål. Din idé og dine tanker er mindst lige så gode som alle andres. Tro på dig selv for enhver pris. Det er meget værd.  Og lyt til din mavefornemmelse. Den ved meget.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide