[single_post_category_name]

Fortællinger fra min karriere: Maria Rasmussen

Det lå ikke ligefrem i kortene, at Maria Rasmussen skulle slå sine folder i kommunikationsbranchen. Alligevel er hun i dag endt på toppen, som direktør for kommunikationsbureauet PrimeTime. Vi har taget en karrieresnak med den seje kvinde, der her deler ud af sine erfaringer, og giver gode råd til andre kvinder, der også drømmer om at blive ledere.

Q

Hvad er din uddannelse?

A

Jeg er uddannet på Roskilde Universitet og er bachelor i Social Videnskab og kandidat i Kommunikation.

 

Q

Hvad drømte du om at blive da du var barn?

A

Jeg kan sige så meget, at jeg ikke drømte om at blive kommunikationsrådgiver. Jeg er fra en ret kreativ familie og havde egentlig en plan om, at blive skuespiller, ligesom min mor. Men jeg fandt dog med tiden ud af, at jeg nok egnede mig lidt bedre til et lidt mindre flamboyant karriereliv.

 

Du er direktør hos Kommunikationsbureauet PrimeTime. Hvad går dit job ud på?

A

En af de dejlige ting ved mit job er, at der aldrig er to dage der er ens. En stor del af min tid går naturligvis med at rådgive vores kunder. Men derudover har jeg som leder en intern funktion i PrimeTime, som går med ledelse inden for de områder, jeg er ansvarlig for. Derudover sidder jeg i vores direktion, så der er også en masse dejlige administrative opgaver, som jeg i hverdagen skal tage stilling til. Men samlet set føler jeg mig meget privilegeret over mit omskiftelige arbejdsliv.

 

Hvad mener du, betegner en god leder?

A

En god leder skal turde at lede og samtidig turde give andre plads. Jeg har selv været udsat for mange forskellige ledertyper i mit arbejdsliv, og min klare opfattelse er, at ledelse ikke kan sættes på formler. Ledelse af mennesker kræver både indlevelse og mod. Indlevelse siger lidt sig selv, men er absolut ingen selvfølge. Med mod mener jeg, at man skal turde træffe de nødvendige beslutninger, også selv om de ikke nødvendigvis er rare.

 

Hvordan kom du ind i kommunikationsbranchen?

A

Jeg fik et studiejob på et bureau allerede inden jeg begyndte at læse. Jeg blev hurtig glad for miljøet og for arbejdsformen. 

 

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?

A

Jeg møder ind kl. 8.00, tjekker mails og får struktureret min dag. Så har jeg for det mest et hav af møder, både interne og eksterne, og så kan jeg have nogle få skriveopgaver. For det mest tager jeg fra kontoret ved 18-tiden, men heldigvis har jeg mulighed for at tage meget af mit arbejde med hjem, hvis familien har brug for, at jeg er tidligere hjemme.

 

Hvad er din hidtidige største arbejdsmæssige succes?

A

Det er godt nok svært at svare på. Jeg tror, at det arbejde jeg har i dag, på mange måder er det, jeg synes giver mig mest igen, erfaringsmæssigt og personligt. Men min største arbejdsmæssige succes er svær at trække ud af ligningen. I bund og grund er de største arbejdsmæssige succeser, når man lykkes med en svær kommunikationsudfordring, og ens kunde er glad. At PrimeTime er en velfungerende og god arbejdsplads er jo også en succes, men den ære er vi mange, der skal dele.

 

Kommunikationsbranchen har ry for at være en branche med knald på. Hvad betragter du som den vigtigste egenskab, for at få succes i branchen?

A

Ja det er måske rigtigt, at branchen kan være hård indimellem, og at man nogle gange skal vige uden om diverse spidse albuer. Jeg synes i virkeligheden, det er en lidt misvisende opfattelse af den her branche. Det er korrekt, at vi skal sælge vores tid, og at man gerne skal være så effektiv som muligt. Men det skal man jo på de fleste arbejdspladser. Jeg tror det vigtigste, som du skal have med i bagagen, er høj faglighed og indbygget temporytteri. Hvis ting tager for lang tid, eller hvis man ikke handler på sine ambitioner, kan det være svært at følge med.

 

Q

En leder stilling er krævende. Hvordan balancerer du arbejdsliv og fritid?

A

Det her spørgsmål stiller man sjældent en mand, fordi man enten forventer, at manden elsker sit job så meget, at det også er hans fritid og en del af hans identitet, eller fordi han ikke forventes at tage så stor en tørn med der hjemme. Jeg arbejder meget, og jeg er ikke så meget hjemme, som jeg tidligere har været i mit arbejdsliv. Men jeg er mor til to piger som går i 1. og 2. klasse, og de fylder meget i min fritid. Jeg afleverer dem i skole hverdag og er hjemme og spise og hygge med dem og deres far. Mine veninder ser jeg ikke så meget, som jeg har gjort tidligere, men jeg prøver at lave nogle faste traditioner, hvor vi ses. Derudover tager jeg tit ud og rejse med mine veninder, og her kan man få snakket en del.

 

Hvad gør du for at udvikle dig selv?

A

Jeg synes, at mit arbejdsliv udvikler mig hele tiden. Jeg vender meget med min nærmeste omgangskreds, hvor vi deler vores erfaringer. Derudover har jeg gode venner i branchen, som sidder med lignende udfordringer, og her samler jeg meget inspiration. Jeg vil gerne have tid til at efteruddanne mig på et tidspunkt, men lige nu har jeg ikke plads i kalenderen, men det kommer nok på et tidspunkt.

 

Hvem inspirerer dig?

A

Det er der rigtig mange mennesker der gør. Min familie inspirerer mig hver dag, min chef og min tætteste kollegaer er også daglig inspiration. Arbejdsmæssigt har jeg stor respekt for politisk engagerede personer. At kunne finde det drive og den motivation, til hver dag at tage stilling og forbedre eller ændre den verden vi lever i, kræver et utroligt engagement, og det inspirerer mig.

 

Hvad er dit bedste råd til kvinder, der drømmer om at blive ledere?

A

Just do it! Mange kvinder føler, de skal kunne alt 100 %, inden de kaster sig ud i det. Det er der ingen, der kan. Derfor tror jeg, at hvis du tør droppe ”pænheden” og tro på, at alt kommer til de fleste der øver sig, så er det bare med at komme i gang. Jeg tror, mange kvinder i dag føler sig som ofre for Janteloven, hvorfor de har en indgroet ydmyghed. Det er ikke noget, man kan ændre fra den ene dag til den anden. Men hvis du tør give dig selv plads, så bliver der for det meste lyttet – hvis du altså har noget fornuftigt at sige…

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide