[single_post_category_name]

  Fortællinger fra min karriere: Signe Julie Valeur 

Hun startede som telefonsælger i TDC, i dag er hun direktør for teleselskabet CBB. Signe Julie Valeur har i en meget ung alder, opnået mere succes end de fleste gør igennem en hel karriere. Vi har taget en karrieresnak med den seje kvinde, der her fortæller om livet på toppen, og forklarer hvordan drive, kampgejst og personlighed, har været altafgørende faktorer, for at nå dertil hvor hun er i dag. 

 

Q

Hvad drømte du om at blive da du har barn?

A

Jeg har altid elsket dyr. Jeg gik til ridning, havde en skildpadde, en undulat og kat.
Derfor var jeg helt sikker på, at jeg skulle arbejde med dyr som voksen, og jeg drømte derfor om at blive dyrlæge. Men i et praktikophold hos en dyrlæge i folkeskolen, fandt jeg ud af, at man også skulle aflive dyr som dyrelæge – det havde jeg ikke lyst til. Senere ville jeg gerne være psykolog, men fandt også ud af, at det nok ikke var sagen at tale om problemer dag ud og dag ind. Da jeg fik studiejobbet som telesælger i TDC, havde jeg slet ikke regnet med, at jeg ville ende som direktør for et teleselskab.

 

Hvad er du uddannet?

Jeg har en HD 2.del i Økonomistyring og Procesledelse

 

Q

Hvad går dit job hos CBB ud på?

Mit job er meget bredt. Jeg er både helt nede i driften af kampagner, hjemmesiden samt diverse forretningstiltag. Derudover er jeg også helt oppe i helikopteren, når der diskuteres strategi og videreudvikling af brands med Telenor.

En vigtig del i mit arbejde er at sikre engagerede medarbejdere og tilfredse kunder. Det gør jeg bedst ved at gå forrest, og sikre at vi hele tiden har det rigtige fokus, og udvikler en kultur som støtter op om vores visioner. Jeg går op i at være tæt på kunden og medarbejderne, og jeg har derfor også placeret mig inde i kundeservice. Men hovedsageligt går mit job ud på, at sikre at CBB & Bibob leverer de resultater, som er aftalt med bestyrelsen i Telenor.

 

Hvordan ser en typisk dag i Signe Julie Valeur’s stiletter ud?

Jeg starter med at checke mails og få et overblik over markedet. Dette gør jeg gerne mens jeg spiser morgenmad.

Min dag på kontoret starter typisk med møder omkring kl. 09. I løbet af dagen har jeg mange beslutningsmøder, og når disse er overstået, plejer jeg at runde dagen af med at få min mailboks clearet.

Når jeg går fra kontoret, plejer jeg ikke at arbejde videre hjemmefra. Så har jeg fri. Jeg foretrækker derfor at sidde på kontoret til jeg er færdig, for så at kunne lukke helt ned når jeg går fra arbejdet. Det betyder at mine dage nogle gange er lange. Men det er en metode, som fungerer rigtig godt for mig.

Efter arbejdet forsøger jeg at prioritere så meget træning som muligt – både for at holde mig i form, men også for at koble af. Jeg er meget på i løbet af dagen, og det kan derfor være meget forfriskende at få tankerne helt væk fra arbejdet. Det hjælper træningen mig med.

 

Q  

Du er i en ret ung alder, allerede kravlet højt op af karrierestigen. Hvad tror du din tidlige succes skyldes?

A

Drive, kampgejst og personlighed. Jeg har altid haft et ekstremt højt drive, og har altid kastet mig ud i udfordringer – også selvom jeg ikke altid har følt mig bekvem ved situationen. Jeg har meldt mig på banen og har udfordret, når jeg har følt der var behov for det. Samtidigt har jeg altid haft en høj arbejdsmoral, så der ligger bestemt også en del blod, sved og tårer bag succesen. Men jeg tror også min personlighed har hjulpet mig. Jeg har altid været vellidt og haft nemt ved at samarbejde. Og min erfaring viser, at dem der når længst, er dem som kan finde ud af at samarbejde, og ikke altid kun tænker på egen vinding. 

 

Q

Hvordan balancer du arbejdsliv og fritid?

Det er svært. Mit arbejde fylder meget. Men så længe det er sjovt at gå på arbejde, og jeg føler det giver værdi, så kan jeg godt retfærdiggøre overfor mig selv, at mit arbejde får lov at fylde så meget. Jeg forsøger at ligge mit arbejde helt på hylden, når jeg er med min familie og venner, og det tror jeg gør, at tingene trods alt kan hænge sammen.

 

Hvad mener du er de vigtigste egenskaber, hvis man vil have succes i din branche?

Drive og fighterånd – Man må ikke lade sig slå ud. Telebranchen er præget af hård konkurrence. Markedet ændrer sig hele tiden, og det kan være frustrerende, når alle planer og strategier konstant bliver udfordret, og løbende skal laves om. Derfor er det heller ikke alle, som vil bryde sig om branchen. Men det er også det, der gør den spændende. Man er nødt til at tænke ud af boksen, hvis man ønsker at overleve på den lange bane. Du keder dig aldrig, og der hele tiden nye udfordringer at kaste sig over.

 

Hvad ser du som din største succes til dato?

Jobbet som direktør for CBB.

 

Hvad gør du for at udvikle dig selv?

Jeg har en HR sparringspartner tilknyttet, som jeg bruger løbende. Tidligere har jeg haft en mentor, og det vil jeg klart anbefale. Det er rigtig værdifuldt at dele ens tanker, med en mere erfaren person, som har taget nogle af de samme karriereskridt som en selv. Det er noget jeg skal have prioriteret igen. Derudover er der løbende lederkurser i Telenor.

 

Hvad drømmer du om?

Jeg har altid haft drømmen om at være selvstændig, og prøvede det også som partner i Billetsalget. Det var en fed oplevelse. Friheden til at drive egne beslutninger, visioner og strategier ud i verden, uden indblanding og topstyring, er meget motiverende. Men det er også hårdt.

Jobbet i CBB giver mig mulighed for at drive en virksomhed nogenlunde selvstændigt, og samtidigt få støtte fra et yderst kompetent bagland igennem Telenor. Det kan næsten ikke blive bedre.

 

Q

Hvad er dit bedste karriere råd?

A

Vær dig selv, tro på dig selv og gå ikke på kompromis med din integritet. Når jeg er blevet mest presset/stresset, har det været når jeg ikke har holdt fast i den beslutning, jeg mente var den rigtige. Og især hvis det omhandler grundlæggende værdier, er det vigtigt man holder fast. Og så er det vigtigt, at blive ved med at sige til sig selv, at man kan og vil. Det kan nogle gange være svært – især når man er ung i sit job. For der kan usikkerheden helt sikkert spille ind. Men hvis man vil have succes, så skal man starte med at tro på sig selv.

Hvis man har et krævende job, skal man desuden også huske, at tage vare på sig selv. Det er selvfølgelig individuelt, hvordan man lader op. Men man skal sørge for at passe sin søvn, sørge for at lave nogle af de ting der gør en godt og får en til at koble fra. Man skal sikre overskud til sig selv.

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide