[single_post_category_name]

Fortællinger fra min karriere: Sofie Theresa Lysgaard 

Sofie Theresa er den kvindelige styrke i FC Midtjyllands salgsteam. Fodbolden er ikke et fremmede område for hende, men noget hun har fået med ind med modermælken. Hun er fascineret af alt omkring kampene, og har selv topsporten tæt inde på kroppen. ChriChri har stillet hende nogle spørgsmål omkring at arbejde i en branche, hvor størstedelen af de ansatte er mænd, om arbejde vs. familie, drømme og karriereråd.  

 Q

 Hvad drømte du om at blive, da du var barn?

 A

Jeg drømte om at underholde et publikum, og at have mit eget kasseapparat. Ridning og dans fyldte en del. Min familie havde deres egen business, og jeg har altid været fascineret af køb og salg.

 Q

 Hvad er du uddannet?

 A

Jeg er uddannet som shipping trainee i Golfe Juan, Frankrig. Min familie drev i mange år shipping virksomhed, der også er en såkaldt mandeverden. Jeg kender miljøet – og har grundlæggende forståelse af “gamet” fra min opvækst. 

 Q

 Du er sponsor manager hos FC Midtjylland – hvad går dit job ud på?

 A

Jeg stå for salg til nye og gamle sponsorer, idé udvikling, opsøger spændende virksomheder, samt fungerer som værtinde, deltager i events etc. på vores kontor i København.

 Q

 Hvordan er du endt hos FC Midtjylland?

 A

Jeg har været med på sidelinjen med min mands job i sportsverden, og elsker denne verden med masser af følelser og store oplevelser. Efter vi flyttede hjem fra Hamburg sidste år, var det oplagt, at et job hos FCM ville være et super match, da det både er internationalt og giver nye udfordringer hver dag.

 

 Hvordan er det at arbejde i en mandeverden?

 A

Fokus på resultater og bundlinje kendetegner mig professionelt. Jeg bliver motiveret af de meget synlige succeskriterier. Men ellers er det ikke noget jeg tænker over. 

  Q

 Føler du, at du skal kæmpe hårdere på dit arbejde i forhold til at du er kvinde?

 A

Næh, jeg prøver at være mig selv. Mine tanker: Er vi kvinder selv med til at komplicere det at få succes i forretningsverdenen? Gør vi det sværere, end det i virkeligheden er?

 Q

 Hvad er fordelen og ulempen ved at arbejde i en rigtig mandeverden?

 A

 Min holdning til begrebet “mandeverden”? Er det måske lidt en cliché? 

 Q

 Har du nogensinde følte dig diskrimineret?

 A

Det er lidt et paradoks – fordi de fleste tænker, at det er mændene der diskriminerer os kvinder. Gør en dyd ud at dyrke de relationer, som fokuserer på at bygge hinanden op – istedet for at trække hinanden ned. Uanset om det er med mænd eller kvinder. Professionelt eller privat.

 Q 

 Hvad er det ved dit job, som du holder så meget af?

 A

At vi er et stort team, og ikke 2 dage er ens. Vi sælger forventninger og følelser, som bliver til virkelighed under kampen.

 Q

 Hvordan ser en typisk dag i Sofie Theresas liv stiletter ud?

 A

Morgen med børnene, aflevere i skole og vuggestue. Ude på stadion, og ser min dag igennem. Slutter omkring kl 16. Hjem til børnene. Min datter skøjter 3 gange om ugen, så vi er meget ofte i skøjtehallen. Min mand er hjemme kl 19, så der spiser vi alle sammen sammen. Prøver at se mine veninder og familie hver uge. Det betyder meget, og også derfor vi valgt at flytte tilbage til Danmark efter udlandsophold.

  Q

 Du har børn og en mand der er professionel hockeyspiller. Hvordan balancerer du arbejdsliv og fritid med mand og børn?

 A

For mig er de feminine (arketypiske) værdier meget vigtige. Børnene er vores første prioritet – jeg er meget familieorienteret, derfor handler vores fritid så vidt muligt, om at være sammen med dem ( william 1 ½ år & Isabella 6 år). Vi tager ofte ud og ser Daniel spille og vores venner og familie er gode til at bakke op om os, og vores anderledes livstil. Vi har ikke weekender som sådan, da der både afvikles fodbold og ishockey der.

 Q 

 Hvad mener du, er de vigtigste egenskaber, hvis man vil have succes i erhvervslivet?

 A

Passion for det man laver, et godt netværk,  – at turde tage chancen og kaste sig ud i noget nyt. Med det mener jeg at turde komme ud af sin comfort zone.

 Q 

 Hvad gør du for at udvikle dig selv?

 A

Jeg har en coach, og prøver generelt at holde mig opdateret via bøger, artikler, podcast og mennesker omkring mig. Jeg elsker at rejse, både med og uden børnene. Grundlæggende er jeg et selvberoende (og utålmodigt!) menneske, som har let ved at træffe beslutninger.

 Q

 Hvad er din hidtidige største arbejdsmæssige succes?

 A

Jeg bliver høj, når det lykkedes at få forskellige mennesker til at mødes og at få deres forskellige behov til at gå op i en højere enhed. Jeg har oplevet størst personlig succes, når jeg  har tænkt i win-win situationer for alle parter.

 Q

Hvad drømmer du om?

 A

 At flytte min familie med til en hvid sandstrand i syden sol, masser af tid og kærlighed.

 Q

 Hvis du skal gøre noget godt for dig selv hvad gør du så?

 A

 Jeg forsøger at gøre noget godt for mig selv hver dag. Det er de små ting der tæller.

 Q

 Hvad er dit bedste karriereråd?

 A

Tro på dig selv, og være tro mod dig selv.. Jeg elsker at udfordre mig selv, og komme ud af min comfort zone, og jeg tror det gør mig stærkere.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide