[single_post_category_name]

Fortællinger fra min karriere: Stine Bosse

Stine Bosse er en af Danmarks mest markante erhvervsledere, der i mange år var topchef i forsikringskoncernen Tryg, hvor hun blev markeret som en af de dygtigste kvindelige danske topledere. Stine Bosse er kendt for sit engagement for en bedre verden, og er aktiv i en del forskellige bestyrelser og er formand for Europabevægelsen, BØRNEfonden, BankNordik og Det Kongelige. 

Q

Hvad drømte du om at blive da du var barn?

A

Jeg drømte om at blive dyrlæge og journalist.

Q

Hvad er du uddannet?

A

Jeg er uddannet Cand.jur på Københavns Universitet, og har tillægsuddannelser fra INSEAD og Harvard Business School.

Q

Hvordan ser en typisk dag i dit liv ud?

 A

I øjeblikket fylder folkeafstemningen om retsforbeholdet den 3. december rigtig meget i min hverdag, da jeg er stor fortaler for en tilvalgsordning, som jeg mener skaber fælles tryghed for danskerne. Udover det, foregår en typisk dag i mit liv med bestyrelsesarbejde, da jeg sidder i en række bestyrelser og er formand for bl.a. Europabevægelsen, BØRNEfonden, BankNordik og Det Kongelige Teater. 

Q

Hvordan balancer du arbejdsliv og fritid?

A

En af de vigtigste ting som jeg har lært er, at sige nej – hvilket jeg altid har været rigtig dårlig til. Men ved at jeg lærte det, var jeg heller ikke længere overvældet af uoverskuelige arbejdsuger, og således kom der automatisk en balance mellem arbejdsliv og fritid i mit liv.

Men det handler om prioritering, og derfor har jeg været nødt til at lære at sige fra. Jeg ville ikke have haft tid til min familie og børnebørn med min tidligere 70-timers arbejdsuge.

 Q

Hvad mener du er de vigtigste egenskaber, hvis man vil have succes i din branche?

 A

Hårdt arbejde. Ganske enkelt. Der er intet af det jeg laver i dag, som er kommet let til mig. Hvis man ønsker at nå helt til tops, må man være indstillet på at få meget lange arbejdsdage, som nogen gange kan være 70-timer om ugen. Så det handler også i høj grad om rette indstilling, og ikke mindst prioritering. Samtidig bliver man også nødt til at indrømme over for sig selv, at der så vil være andre ting som man ikke kan.

 Q

Hvad ser du som din største succes til dato?

Jeg synes, at jeg har truffet nogen bevidste valg, som har betydning for hvor jeg er i dag. Det har været en stor succes for mig, at jeg kom ind i topledelse i sin tid, men at jeg bagefter havde mulighed for at bevæge over i en anden karriere og måde at leve livet på. Men det vigtigste valg jeg har truffet er, at få børn i en tidlig alder. For ved at jeg allerede havde børn da jeg var færdiguddannede, havde jeg mulighed for at få et job som jeg virkelig kunne arbejde for. Ønsker man en karriere, kræver det enormt hård arbejde, og det er svært at give sig hundrede procent på jobbet, og så gøre det samme når man kommer hjem igen. Men ved at jeg fik børn som studerende, havde jeg også meget tid til at være sammen med dem, og de slap samtidig for at være en hel dag i en daginstitution.

 Q

Hvad er den bedste oplevelse du har haft i din karriere?

 A

At se en kunde- og medarbejdertilfredshed ændrer sig fra det dårlige til det gode.

 Q

Hvad gør du for at udvikle dig selv?

 A

Jeg gør så meget forskelligt som muligt, men med benene plantet solidt i jorden. Jeg involverer mig i mange forskellige projekter og organisationer, som kan lære mig rigtig meget. Samtidig får jeg mulighed for at bruge egen viden og erfaring, og på den måde tilføje en anden form for ekspertise i et pågældende projekt.

 Q

Hvad drømmer du om?

 A

At der findes flere bæredygtige løsninger på verdens udfordringer.

 Q

Hvad er dit bedste karriere råd?

 A

Løs den opgave du har, og løs den godt.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide