[single_post_category_name]

Fortællinger fra min karriere: Mie & Bine Lind

Q

Hvad er det mest udfordrende ved jeres arbejde?

A

At træffe de rigtige designvalg, når vi lancerer vores to store kollektioner årligt og herudover har løbende produktlanceringer. Det er en stor udfordring at skulle løbe forrest inden for boligdesign trenden, men samtidig er det netop det, vi synes er noget af det mest spændende i vores arbejde.

Q

Hvor finder I jeres inspiration?

A

Vi finder vores inspiration fra vores internationale inspirationsture samt på messer, når vi besøger kunder og ikke mindst fra modebranchen, hvor farvetendenserne ofte viser sig først. Samtidig er idéen til en række af vores designs kommet fra de materialer, vi bruger, det vil sige fra naturen i bund og grund. Det kan nemlig være meget inspirerende at stå med materialer fra naturen i hånden og bare se dem tage form lidt efter lidt.

Q

Hvad er det bedste råd, I har modtaget?

A

Da vi startede virksomheden med vores far, Preben Lind, blev og bliver der stadig den dag i dag lyttet meget til hans mange års erfaring inden for virksomhedsdrift og iværksætteri. Et af hans nyligt mest bruge vendinger er ”Succes kan også dræbe en virksomhed”. Det er nok mere et statement, end det er et godt råd, men det har fået os til at stoppe op flere gange, når tingene er gået for stærkt, og det har bidraget til, at vi har kunnet holde hovedet koldt og begge ben på jorden i denne hurtige udvikling.

Q

Som iværksætter har I naturligvis mange jern i ilden, hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for jer?

A

Vi starter begge dagen kl. 7.00, hvor Mie møder ind i vores logistik i Højbjerg uden for Aarhus, mens jeg, Bine, møder ind på vores kontor på Marselis Boulevard 9 i Aarhus. I Højbjerg får Mie sammen med vores medarbejdere i vores 1600 m2 produktions- og logistikfaciliteter styr på planlægning af dagens produktion og leveringer. Herefter går dagen for Mies vedkommende med indkøbsopgaver og håndtering af kunder med diverse møder. På kontoret i Aarhus sidder jeg, Bine i samarbejde med kollegaer og styrer nyhedskampagner, salgs- og markedsføringsmateriale, kommunikationsmateriale til vores sælgere samt PR opgaver. Lige for tiden arbejdes der intenst på vores GLOW TOGETHER projekt, hvor vi som søskende, Mie og jeg, støtter andre søskendepars fælles opvækst i Tanzania i samarbejde med støtteorganisationen Terre Des Hommes.

Q

Har I et råd til andre, der går med lysten til at blive iværksætter?

A

Spring ud i det så hurtigt som muligt og i en så ung alder som muligt og vær indstillet på, at arbejdet som iværksætter skal være første prioritet i dit liv de første år (det tror jeg desværre er noget, der kommer bag på mange nye iværksættere)

Q

Hvad mener I, er de vigtigste egenskaber, hvis man vil have succes i jeres branche?

A

Vedholdenhed. Det er en hård branche med omkostningstunge produkter og meget konkurrence fra flere større internationale firmaer, og kun ved at holde ved ens grundidé og specialisere sig inden for denne idé kan man blive den bedste inden for sit felt og få succes.

Q

Hvad er I mest stolt over at have opnået??

A

At skabe et internationalt brand på 3 år, som i dag er at finde i mere end 30 lande og hvor 15 medarbejdere står bag. Herudover er vi stolte over at have formået som nogle af de få i vores branche at holde vores produktion i Danmark med dansk arbejdskraft.

Q

Hvilke nye projekter er i optakt til 2016?

A

Vi er i fuld gang med vores 2016 forårskollektion, som bliver præsenteret på messerne i januar og februar. I den forbindelse har vi fuld fokus på vores nye støtteprojekt GLOW TOGETHER, hvor vi har startet et tæt samarbejde med Terre Des Hommes. Vi donerer en del af salget af vores lysestage-design CURVE CANDLE HOLDER til søskende i Arusha, Tanzania, så de undgår at blive skilt fra hinanden i løbet af deres opvækst. Lysestagerne er designet i eg og recycled læder og har skjulte magneter, som gør, at de kan skilles ad og stå hver for sig. Det ændrer dog ikke på, at de er skabt til at stå og lyse sammen. Den samme symbolik kommer til udtryk i forholdet mellem søskende, og vi skylder vores succes indtil nu til det sammenhold, vi har som søstre. Derfor var det naturligt for os at grundlægge dette samarbejde med Terre Des Hommes.

Hvis du vil se mere til LINDDNA kan du følge dem på Instagram (@LINDDNA)

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide