[single_post_category_name]

Trice Angie Christiansen:RAAW in a Jar

Trice Angie Christiansen er CEO og grundlægger af skønhedsbrandet RAAW in a jar. Hun arbejdede tidligere som produktionsleder indenfor film og TV branchen inden det store karriereskift. Til daglig bor Trice i New York sammen med sin mand René, og fra The Big Apple styrer hun sin virksomhed med hård hånd. Har du endnu ikke hørt om RAAW in a jar, eller går du selv rundt med en iværksætter i maven? Så er det nu, du skal læse med!

 

Q

Hvorfor valgte du at starte din business i New York, og hvordan var opstartsprocessen?

A

Det hele skete faktisk lidt ved et tilfælde. Jeg vågnede en morgen med udslæt i hele ansigtet…min hud var lilla og rynket. Jeg havde fået en allergisk reaktion efter at have brugt en concealer. Da jeg har læst en del om naturmedicin, planter og urter, havde jeg en idé om, hvordan jeg kunne helbrede mig selv. Jeg lavede derfor en sammenblanding af nogle bestemte urter og olier, og efter bare to dage var min hud normal igen – og faktisk pænere end før.

Efter denne lidt chokerende episode besluttede jeg mig for at lave min egen hudplejeserie. På den måde kunne jeg også være stensikker på at få det bedste fra naturen og ikke en masse skadelige kemikalier. Jeg havde boet i New York i et lille års tid på det tidspunkt og arbejdede som freelance producer, og jeg havde derfor tid til at arbejde videre på idéen. Min plan var ikke at starte en business. Det kom af ren og skær passion, og egentligt skulle det bare have været produkter til mig selv og venner og familie. I starten lavede jeg cremer i marmeladeglas og skrev titlerne med neglelak på glasset – deraf navnet RAAW in a jar. Det så meget hjemmelavet ud, men folk var vilde med selve produktet.

Nogle måneder senere var jeg til en fest, hvor jeg tilfældigvis faldt i snak med en mand, der spurgte ind til, hvad jeg laver.. Han var meget mere interesseret i at høre om mine produkter end om min filmkarriere, og han insisterede nærmest på, at jeg skal skulle sende ham nogle prøver. Efterfølgende fandt jeg ud af, at han er en af de øverste chefer for Urban Outfitters i USA. Da han havde modtaget pakken, bad han mig om at komme ind til et møde på Urban’s hovedkontor i Philadelphia, og efter en rejse på tre timer fra New York til Philly og et møde på knap 10 minutter, havde jeg min første kunde: Urban Outfitters USA!

Q

Hvordan fik du udbredt kendskabet til dine produkter på et marked med så mange alternativer?

A

Det har helt klart hjulpet mig at have Urban Outfitters som kunde, da der er en del indkøbere, bloggere osv. som holder øje med, hvad Urban har af mærker, og på den måde fik RAAW en masse opmærksomhed allerede fra starten af. Derudover har Instagram og Facebook gjort rigtig meget for os.

Q

Tvivler du nogensinde på dig selv, og hvad gør du i så fald for at mindske og fjerne denne tvivl?

A

Indimellem tvivler jeg da på mig selv – uden tvivl. Jeg har lige haft en periode, hvor jeg havde svært ved at sove om natten… Hver nat vågnede jeg op efter tre timers søvn og tænkte: “Hvad fanden har jeg gang i?” Jeg fokuserede på alt det negative… Det var så demotiverende og spild af tid… For hvad hjælper det egentlig? Hvorfor bruge så meget energi på at tænke på alt det, du frygter? Jeg tror meget på, at man får og bliver, hvad man fokuserer på. Jeg siger ikke, du skal klistre en plakat af din drømmehest op på væggen og vente på, at den pludselig står i din have, men det hele handler om indstilling. Fokusér på de positive ting i dit liv og du vil blive overrasket over, hvor mange gode ting, der pludselig er omkring dig.

Se de drømme og mål du har for dig og arbejd målrettet for at opnå det. Lav en detaljeret plan og del den op i punkter og underpunkter, så det ikke bliver for uoverskueligt. Man er nødt til at føle, at man bevæger sig i den rigtige retning – også selvom det går langsomt. Ellers kommer man aldrig i gang. Det virker i hvert fald for mig.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig?

A

Det varierer meget. Jeg pendler mellem New York og L.A. for tiden, da mine samarbejdspartnere bor i Los Angeles, og vores nye fabrik ligger i New York. Når jeg er i L.A., prøver jeg at løbe en tur i bjergene om morgenen, da det for mig er den bedste måde at undgå stress på. Derefter møder jeg Malene og Pernille på kontoret, og så knokler vi, indtil vi ikke kan mere. En arbejdsdag for mig er alt fra produktudvikling, design, interviews, et hav af møder og emails til at besøge vores lab, produktion osv. Vi har fået nogle nye distributører og kunder i Europa, så det ser ud til, at vi skal rejse en del mere i 2016. Det jeg glæder mig meget til!

Q

Hvilke telefonopkald husker du bedst fra din karriere?

A

Det er sjovt, for alt foregår på mail i USA, så der har ikke har været nogle vigtige opkald på den måde, men ind i mellem har jeg modtaget nogle mails, hvor jeg seriøst har været nødt til at vække min mand. Der sker typisk, når man ligger søvnløs om natten, og pludselig ser du mailen, hvor der i emnefeltet står: “Hello from Anthropologie” eller “RAAW in a jar in Selfridges Department Store?” Det er så fantastisk at modtage, for så ved du, at du har gjort noget rigtigt.

Q

Hvis man vil nå langt inden for din branche, hvilke egenskaber, synes du så, er de vigtigste? 

A

Først og fremmest gælder det om at skabe et produkt, der kan løse et problem for dig selv, for så løser det højest sandsynligt også et problem for andre. Samtidig er det vigtigt at lade være med at fokusere for meget på, hvad alle andre laver og være tro mod sin egen kreativitet! En anden virkelig vigtig faktor i denne branche er at sørge for at kunderne er glade – det er dem, du skal leve af, og sidst – men ikke mindst – skal man have en god portion tålmodighed. 

Q

RAAW in a Jar bliver brugt af mange kendte og sælges nu i Urban Outfitters. Har der været nogen speciel strategi bag fra din side?

A

Faktisk ikke. Vi har været heldige at kende nogle gode mennesker, som vi har givet produkterne til. De har alle sammen brugt det og været glade for resultaterne, så på den måde er det sket meget naturligt. Vi har et ærligt produkt, som folk er glade for, og derfor har de været så søde at dele deres erfaringer og poste billeder af det. Vi kan tydeligt mærke en forskel, når folk lægger et billede op på deres Instagram-profil eller taler om det i interviews! Det betyder så meget, hvad folk siger om produkterne, så det er vi meget taknemmelige for.

Hvad drømmer du om for RAAW in a Jar?

A

Jeg har længe drømt om at komme til et punkt, hvor vi kan levere til Europa, og hvor der er en fabrik, der overtager produktionen. Fabrikken er nu i gang med vores nye kollektion “The French Seaweed Collection”, som udkommer i midten af maj måned både i USA og Europa. Jeg glæder mig som et lille barn til at stå til launchfesten i Danmark og se, at det faktisk blev til noget –  og endnu mere til at se RAAW på hylderne hos vores første danske kunde “YouHeShe”! Det, at jeg har skabt et produkt, der virker, og som mange folk er glade for, er allerede en kæmpestor drøm, der er gået i opfyldelse for mig. Jeg håber selvfølgelig på og arbejder for, at der bliver ved med at ske store ting for RAAW.

Q

Hvad er dine bedste karriereråd?

A

Du skal altid gøre dit bedste – også i forhold til de små ting du hader at gøre.
Hjælp andre. Lad være med at være et røvhul. Det kræver så lidt at hjælpe hinanden… Hvorfor skulle man ikke gøre det? Der er ingen, der vinder ved at nedgøre hinanden. Ingen. Der er heller ikke nogen, der siger, at din business bliver successfuld, hvis dine konkurrenter fejler. Så ønsk folk det bedste. Det giver langt mere overskud.

Drop janteloven. Du kommer ingen vegne på den måde. Det har helt klart været det mest lærerige ved at starte en virksomhed i USA!

Vær ærlig omkring ting du ikke ved eller ikke forstår. Det har jeg virkelig vundet meget på! Folk vil gerne hjælpe, og man ser altså langt mere uprofessionel ud, hvis man kommer med en halv-amatør forklaring, som man ikke engang selv tror på. Så tror dine kunder eller medarbejdere heller ikke på dig.

Psst… RAAW in a jar’s nyeste kollektion “The French Seaweed Collection” udkommer d. 19. maj, og vi glæder os!

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide